VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

14-01-2018 Go-Ahead Kampen wint Algarve Cup 2018
07-01-2018 Oranje Wit pakt Algarve Cup editie 2018
27-12-2017 Algarve Cup editie 2018, negende jaargang
07-01-2017 Jodan Boys pakt de Algarve Cup 2017
29-12-2016 Algarve Cup komt met primeur
09-01-2016 Geen tweede Algarve Cup voor FC Rijnvogels
28-12-2015 Algarve Cup VII met acht deelnemers
10-12-2015 Algarve Cup: FC Rijnvogels wil de cup weer winnen
22-09-2015 Algarve Cup: Vitesse Delft is de derde deelnemer
15-09-2015 Algarve Cup: Woudenberg gaat ervoor
11-01-2015 HVC '10: "Wij hebben 'm"
10-01-2015 HVC '10 pakt de Algarve Cup 2015
28-11-2014 Loting Algarve Cup 2015 bekend
30-10-2014 Algarve Cup: vier deelnemers tot nu toe
31-07-2014 Algarve Cup: Eerste twee deelnemers bekend
12-01-2014 Toernooi Algarve Cup 2014 loopt als een zonnetje
11-01-2014 FC Rijnvogels pakt de Algarve Cup 2014
08-01-2014 Wie pakt de Algarve Cup 2014?
25-10-2013 Algarve Cup: Nu aanmelden
05-01-2013 WV-HEDW verrast in toernooi om Algarve Cup
03-01-2013 Zaterdag strijd om de Algarve Cup
28-11-2012 Algarve Cup: Deelnemersveld is compleet
14-09-2012 Algarve Cup: Eerste twee deelnemers zijn bekend
05-10-2011 Algarve Cup: Nuttig en aangenaam
09-01-2011 Algarve Cup loopt vol regenwater
09-01-2010 ASWH houdt hoofd koel in de Algarve Cup
09-01-2010 Groeipijntjes ASWH in aanloop naar de Algarve Cup
10-12-2009 ASWH hoopt op fikse tegenstand in Algarve Cup
19-10-2009 Trainingskampen.nl organiseert de Algarve Cup II
10-01-2009 Barendrecht verovert als eerste de Algarve Cup
09-01-2009 Geen centje pijn in de aanloop naar de Algarve Cup
07-01-2009 Beker Algarve Cup blijft bijna achter op vliegveld
22-12-2008 Loting Algarve Cup: ASWH opent tegen Berkum
20-12-2008 Algarve Cup wordt geleid door talent-scheidsrechters
06-11-2008 Deelnemers Algarve Cup bekend
21-10-2008 Algarve Cup moet jaarlijks fenomeen worden

Barendrecht verovert als eerste de Algarve Cup


10 januari 2009

ALBUFEIRA - Barendrecht heeft overtuigend de eerste editie van de strijd om de Taça Algarva gewonnen, oftewel de Algarve Cup. Met ruime overwinningen op Jodan Boys (3-0) en Berkum (4-1) liet de formatie van trainer Jack van den Berg er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in het minitoernooi van vier hoofdklassers.

 

Alexander en Michael van Dommelen (links) hebben de beker voor de eerste prijs al te pakken als Barendrecht-aanvoerder Xander van der Veeke de wisselbeker krijgt uitgereikt door Tim van Ammelrooy van Trainingskampen.nl.

 

Als tweede eindigde ASWH dat ook zijn beide wedstrijden winnend afsloot maar met een kleiner aantal gescoorde goals. Op basis van de reglementen die bepaalden dat een doelpunt ook goed is voor een punt pakte Barendrecht de eerste prijs en kreeg bovendien een wisselbokaal uitgereikt. Berkum eindigde als derde. Jodan Boys sloot de rij.

 

Het idee voor de Algarve Cup lag al langer op de plank en het was in de ogen van Trainingskampen.nl de hoogste tijd om het idee ten uitvoer te brengen. Een toermooi was weer eens een andere activiteit naast de gebruikelijke trainingen en een oefenwedstrijd tegen een andere club die ook overwintert of een plaatselijke Portugese FC of Desportivo. De vraag was alleen of er animo voor zou zijn. Dat bleek reuze mee te vallen toen na het Goudse Jodan Boys zich nog drie zaterdaghoofdklassers meldden voor het experiment zoals de organisatie het plan presenteerde. 

 

Bij ASWH stond na lang blessureleed Arjan Human (rechts) weer eens in de basis. De spits maakte tegen Berkum gelijk weer een doelpunt, maar liet ook een aantal kansen aan zijn neus voorbijgaan.

 

Na de prijsuitreiking stelde Tim van Ammelrooy tevreden vast dat het toernooi met wedstrijden van tweemaal 25 minuten zijns inziens geslaagd was. “Het weer werkte prima mee en de twee velden waarop gespeeld werd waren in een prima staat. Ik denk dat deze editie naar meer smaakt”, luidde de conclusie van de general manager van Trainingskampen.nl. “Misschien kunnen we volgend jaar wel met twee poules aan de gang en op donderdag en zaterdag spelen. Clubs die toevallig in dezelfde afdelingsklasse spelen willen om begrijpelijke redenen niet tegen elkaar aantreden, maar als we creatief met de indeling omgaan moeten we dat probleem kunnen omzeilen. Daarom is het ook belangrijk dat we een volgende keer snel weten welke clubs er mee willen doen.” 

 

Stefan van Dam maakt de 1-0 tegen Jodan Boys, naar later bleek de beslissende treffer.

 

Met twee deelnemers uit de hoofdklasse A, een uit B en een uit C, was de indeling deze keer snel geregeld. ASWH en Barendrecht liepen elkaar op die manier mis. Jodan Boys en Berkum kregen daardoor een redelijk zwaar programma tegen twee gevestigde namen. Jodan Boys promoveerde vorig seizoen toch wel onverwacht naar de hoofdklasse nadat de Gouwenaren een jaar eerder ook al bevorderd waren. De eerste promotie was gepland, de tweede zeker niet, maar was na een vreugdevolle nacompetitie toch een feit. Jodan Boys begon brutaal aan het nieuwe avontuur maar liep vervolgens toch een beetje vast in zijn enthousiast positieve speelstijl. “We zitten in een leerproces. Jodan Boys is een club die opleidt. Andere clubs kopen”, schetst trainer Willem den Besten de situatie waarin hij moet werken. “Je ziet het in dit toernooi ook. In die zin is het nuttig geweest. We moeten gewezen worden op de dingen die nog niet goed gaan.” 

 

Alex van Dommelen (midden) in de sandwich bij Peter Graafland (links) en Bram van Loon van Jodan Boys.

 

Zowel tegen Barendrecht als ASWH kwam Jodan Boys niet uit de verf. Barendrecht had in feite geen kind aan de Gouwenaren. Sander van Gool, Peter Graafland en Aziz El Bouazatti konden tegen Barendrecht, zo ze al in het bezit van de bal kwamen, nog niet eens een kindervuistje maken. Tegen ASWH liep het iets beter, misten de Gouwenaren ook een fraaie kans, maar over de hele linie genomen liep het eigenlijk voor geen meter. De twee nederlagen waren nog tot daar aan toe, maar geen doelpunten was niets minder dan een zware tegenvaller. Den Besten wacht op die manier nog een lastige taak om Jodan Boys voor zwaar weer te behoeden.

 

Niels Verstege oog in oog met keeper Tim Achterberg van Jodan Boys. Het schot gaat voorlangs.

 

Berkum hoeft in de hoofdklasse C misschien niet te vrezen voor degradatie. De ploeg is onder leiding van trainer Michel van Oostrum bezig aan een serieus groeiproces. De Zwollenaren boekten pas zo laat bij Trainingskampen.nl dat een deel van de selectie de trip naar de zuidkust van Portugal niet kon meemaken. Het was dus behelpen voor Edwin Duim die de honneurs waarnam voor Van Oostrum die de prioriteit had gelegd bij zijn vrouw die herstellende is van een operatie. Na de oefenwedstrijd tegen FC Zwolle (2-0 verlies slechts) moest Berkum andermaal aan de bak. Gek genoeg liet de ploeg tegen ASWH de wedstrijd toch kantelen. Van 0-1 achter ging het eerst naar 2-1 voor dankzij treffers van Randy van der Weide en Jean Paul Ndzeye. Laatstgenoemde kreeg zelfs een riante kans op 3-1 maar strandde op keeper Jacob van der Belt. Daarna verziekte Jurriaan Meijntjes het voor zijn ploeggenoten. Al geïrriteerd over een vermeend buitenspeldoelpunt van ASWH begon de verdediger zich steeds recalcitranter te gedragen, totdat ook scheidsrechter Baks er tabak van kreeg en de querulant een rode kaart voorhield. Het was het enige smetje op een verder vlekkeloos en sportief verlopend toernooi. 

 

Jermaine Sandvliet voert een hoogstandje op. Marc van der Meulen van Berkum kijkt toe.

 

ASWH kwam daardoor met de schrik vrij, hoewel dat helemaal niet nodig was geweest wanneer Arjan Human bij zijn rentree ook meteen zijn vaste gewoonte van het maken van doelpunten weer had opgevat. Na ruim een jaar ernstig blessureleed stond de spits echter nog niet op scherp, ook al waren het dotten van kansen die hij kreeg. Ook in de tweede wedstrijd beleefde ASWH de terugkeer van een lang uitgeschakelde speler. Danny Versluis mocht in de verdediging weer eens snuffelen aan het serieuze werk. ASWH speelde tegen Jodan Boys na het doelpunt van Stefan van Dam een stuk evenwichtiger dan in het duel met Berkum dat alle kenmerken kreeg van een ordinair straatgevecht. Dat de hoofdprijs niet gewonnen werd, zei trainer Willem Leushuis niet zo veel. “We hebben heel hard getraind en toch twee keer gewonnen. Ze hebben aan de wens voldaan”, stelde de Bosschenaar vast. 

 

Michael van Dommelen zorgt voor een passend slotakkoord tegen Berkum: 4-1.

 

Barendrecht slaagde over twee duels met vlag en wimpel. De lessen van de trainer lijken een groeiend gehoor te vinden. De bal gaat lekker rond van linie naar linie. Automatismen nemen toe en het wordt voor de tegenstanders echt lastig overal gelijk te kijken waar de Barendrechters opduiken. In die ontwikkeling is het niet toevallig dat linksback Marco de Borst een aantal beslissende voorzetten aflevert vanaf de achterlijn. Daarbij komen de kwaliteiten van de broers Alex en Michael van Dommelen steeds beter tot hun recht. Het was soms echt een genot om te aanschouwen hoe ze kris kras combinerend de tegenpartij zoek speelden. Alex is meer van het dienende type en als Michael het naar zijn zin heeft maakt hij met speels gemak de meest fraaie doelpunten. Berkum kreeg er vier om de oren van hem. 

 

Blonde Semmy (links) staat klaar om de beker te overhandigen aan Xander van der Veeke, die even later de toernooimiss gaat zoenen.

 

Er ging ook nog wel eens wat mis, te oordelen naar de luidkeelse kritiek van Van den Berg in de tweede helft van het duel met Berkum. Toen zakte de concentratie even weg, met een toenemende vermoeidheid in de benen na een kleine week intensief bezig zijn met voetbal. Ook het missen van opgelegde kansen – met name Matthijs Tabbers leed aan dat euvel – deed Van den Berg het hoofd nog wel eens schudden. “Het was wel aardig”, sprak Van den Berg, “maar het moet altijd beter. Voetballers moet je niet te veel complimenten maken.” De deelnemers kregen na afloop elk een beloning. Jodan Boys mocht als hekkensluiter zich opvrolijken met vier meter bier in het lokaal bruin Hollands café Rembrandt, Berkum ontving een tegoedbon van 500 euro voor ballen voor de jeugd, ASWH kan een fun-clinic gaan organiseren voor de jeugd en Barendrecht toucheerde als winnaar een bedrag van 1250 euro voor sportartikelen voor de jeugd.

 

De nummers een, twee en drie mochten bovendien een beker mee naar huis nemen. En toen mocht Bardendrecht-aanvoerder Xander van der Veeke als eerste naar voren komen om de wisselbokaal overhandigd te krijgen door Van Ammelrooy, daarbij terzijde gestaan door een heuse toernooimiss. Van der Veeke nam de gelegenheid te baat om een stevige zoen uit te delen aan een jonge blonde schone, daarin nagevolgd door de hele selectie van Barendrecht. Van Ammelrooy had haar voorgesteld als zijn charmante assistente Semmy. “Ik ken 'r nog maar een half uur. Ik heb haar hier van de tribune geplukt. Daar zat ze”, gaf Van Ammelrooy lachend toe.

 

Hieronder het overzicht van de uitslagen, plus de eindstand:
 

Barendrecht - Jodan Boys 3-0 (1-0)

Doelpunten: Alex van Dommelen 1-0, Jermaine Sandvliet 2-0, Ramon Barendregt 3-0.

 

ASWH - Berkum 3-2 (1-0)

Doelpunten: Arjan Human 1-0, Jean Paul Ndzeye 1-1, Randy van der Weide 1-2, Ivar Eltenberg 2-2, Richard Yeboah 3-2.

Rode kaart (2x geel): Jurrian Meijntjes (Berkum).

 

Barendrecht - Berkum 4-1 (1-0)

Doelpunten: Michael van Dommelen 1-0 (pen.), Michael van Dommelen 2-0, Arjan Westrik 2-1, Michael van Dommelen 3-1, Michael van Dommelen 4-1.

 

ASWH - Jodan Boys 1-0 (1-0)

Doelpunt: Stefan van Dam 1-0.

 

Eindstand:

Barendrecht   13 punten  (2x winst + 7 goals)
ASWH 10 punten  
Berkum 3 punten  
Jodan Boys 0 punten  

 

Tekst: Aad van der Graaf
Foto’s: Ferry Toth

 

 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2