Column

Zoeken naar aanvulling, versterkingen en punten...

Beetje lastig moment om een column te mogen schrijven: net met 0-5 op je donder gehad, jezelf onder aan de ranglijst terugvinden en concurrenten punten zien vergaren.
Die stand op de ranglijst in combinatie met de financiële polsstok maakt het ook lastig om even snel iemand te strikken voor de spelersgroep voor het komend seizoen. Gelukkig stromen vanuit tweede team wel een aantal jongens door maar die zullen toch wel wat tijd nodig hebben om aan te pikken. Specifiek zoeken naar wat echter nog ontbreekt is niet zomaar gevonden. Het lijkt wel of iedereen op zoek is naar een keeper die in ieder geval het predicaat 'puntenpakker' achter zijn naam kan schrijven. Vooralsnog zijn we nog niet geslaagd al gloort er enige hoop achter de horizon. Stand-in goalie Wilco, die ons momenteel uit de brand helpt, wikt en weegt met het thuisfront om er nog een jaartje aan vast te plakken. Zou geweldig zijn, niet in de laatste plaats omdat hij ondanks de aardige reistijd altijd even blijft hangen voor de derde helft.
We moeten echter attent blijven op eventuele andere opties want we zitten magertjes in de keepers. Daarnaast zijn er nog wel wat wensen op dat front maar dat speelt duidelijk naast het moeizame seizoen wat we met de club doormaken. Logisch dat er onrust ontstaat binnen de club wanneer er teleurstellend gepresteerd wordt. In ieder geval blijft er een aardige groep in tegenstelling tot vorig seizoen zodat er toch houvast is voor nieuwelingen in plaats van een situatie waar teveel spelers op zoek zijn naar vastigheid. Dat scheelt sowieso.

 

Het is echter een belangrijke fase in het seizoen waar toch de kiem gelegd moet worden voor een volgend seizoen en gezien de telkens langere lijst van overschrijvingen zijn wij niet de enige club die er mee bezig is. Ik voorspel dat met deze ontwikkeling er een duidelijke scheiding komt, zo die er al niet is, tussen topamateurvoetbal en het lagere gebeuren, eigenlijk zoals dat ook in het betaalde voetbal aan de orde is. Logisch op zich maar voor de stabiliteit binnen vele clubs een slechte zaak. Immers, echte binding met de club gaat steeds meer ontbreken, men vertrekt gemakkelijker naar de volgende club. Extreem zijn dan ook nog de zogenaamde clubhoppers die in hun seniorencarrière zomaar zes of meer clubs verslijten.

 

Na langere tijd uit de running geweest te zijn kon ik eindelijk m'n rentree maken op het trainingsveld. Heerlijk weer actief te kunnen zijn hoewel de blessure nog bepaald niet over is. Gaat langzaam vooruit, te langzaam naar mijn zin en bezorgt me nogal eens wat onverwachte pijntjes. Absolute nood om terug te keren op het veld was er dankzij de prima vervanging van tweede elftal trainer Michael Weggemans niet; zes punten bijgeschreven maar liefst. Dan een rentree maken met een stevige nederlaag is wrang om te incasseren. Het hoort erbij maar is bepaald niet leuk. Frappant detail: de vervangende assistent-trainer van het tweede wist gedurende de vervanging ook zes punten bij te schrijven en ook daar viel na de terugkeer van Michael een vervelende nederlaag te incasseren.
Wat is wijsheid in deze? Daar zal deze week met de derby tegen 'Zuid' voor de boeg vast over gesproken worden. We gaan het zien.

 

Tenslotte, de wekelijkse uitslagen in de hoofdklasse B met name zorgen voor een onvoorspelbaarheid waar Unibet aan failliet zou kunnen gaan. Verrassingen te over, geen peil op te trekken. Wie daar met de eer gaat strijken is absoluut koffiedik kijkerij.

 

Erik Assink