VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Winterstop

 

John Blok
Trainer-coach van Scheveningen

 

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar zit er weer op. Op een druk en sfeervol Houtrust hebben we op gepaste en gezellige wijze de eerste seizoenshelft afgesloten. Een lekkere pot tegen Spakenburg en daarna een gezellige Scheveningse derde helft met veel (oud) Haagse voetbalcoryfeeën. Een korte winterstop is aangebroken, al mag je je afvragen of je het nog zo moet noemen nu een echte winter rond deze tijd steeds vaker ontbreekt. Desalniettemin even de tijd voor spelers en trainers om de batterij fysiek en mentaal weer op te laden.

 

Het was nog een drukke laatste week voor deze laatste competitieronde in de topklasse. Vorige week dinsdag waren wij zelf voor de districtsbeker op bezoek bij mijn tweede voetballiefde Quick Boys. Een slechte wedstrijd van onze kant maar een mooi weerzien met tal van oude bekenden. Quick Boys toonde aan niet voor niets aan een mooie serie bezig te zijn en nog volop kansen op het kampioenschap te hebben.

Onze competitiegenoten Kozakken Boys, HHC Hardenberg en Capelle mochten deze week zelfs nog voor de 'grote' KNVB-beker aan de slag. Na alle inspanningen van Kozakken Boys om de wedstrijd tegen AZ te mogen spelen was het zuur om ze op deze wijze ten onder te zien gaan, met twee strafschoppen tegen en een ondertal. Toch maakten de Boys er nog een echte wedstrijd van en stapten met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi.
Capelle verloor op Woudestein van zondag topklasser VVSB, dat een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch in de kwartfinale verdiende. Een felicitatie aan Wilfred van Leeuwen en alle mensen bij deze mooie zondagclub.
De mooiste prestatie werd natuurlijk geleverd door HHC Hardenberg. Op het sfeervolle sportpark 'de Boshoek' werd eredivisionist NEC kansloos gelaten. Knap van Marcel Groninger en zijn mannen om de euforie kort te laten duren en er met zijn ploeg tegen Kozakken Boys gelijk weer te staan. Een goede week voor de oranjehemden dus, die in de kwartfinale naar AZ mogen.

 

Maar na de eerste ronde van de 'terugwedstrijden' eerst even tijd voor andere zaken. Natuurlijk eerst wat meer tijd om te besteden aan het gezin en even bij te praten met de familie. Maar ook onder het genot van een hapje en een drankje terugblikken op het afgelopen jaar.

 

Op sportgebied is er natuurlijk het nodige gebeurd. De wanprestatie van het Nederlands elftal of juist de geweldige Dafne Schippers. De ondergang van Blatter en Platini of eindelijk weer een Nederlandse ploeg in de Champions League. De fanatieke, ontwapenende en niet mediagetrainde handbalsters die gewoon in de 'focking finale' stonden. Een voetbalmanager die met miljoenen in z'n zak wordt weggestuurd terwijl wij gelijktijdig drie mensen opsluiten in een glazen huis om geld in te zamelen. En in onze eigen competities de steeds eerder op gang komende spelers-en trainerscarrousel en wat voor invloed dit straks op het competitieverloop zal hebben. Wie gaan er straks naar de Tweede divisie en wordt die competitie eigenlijk wat?
Genoeg om onder de kerstboom over te discussiëren dus.

 

Mocht het na een paar dagen alweer gaan kriebelen dan wordt er in Engeland gewoon doorgevoetbald, zijn er weer  de nodige voetbalquizen, overal zaalvoetbaltoernooien en straks weer de nieuwjaarswedstrijden. Voor je het weet staan we in 2016 en begint het gewone leven weer. Voor ons betekent dit in de eerste week van januari weer naar de zon en de mannen heerlijk een paar dagen bij elkaar om te trainen en het strijdplan voor de tweede seizoenshelft te bespreken.

 

Maar nu eerst genieten van het gezin en de vrije tijd. Ik wens iedereen heel fijne dagen en vooral een gezond en sportief 2016!


 Hits  4000 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2