VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Erik Assink maakte furore als trainer van IJsselmeervogels, waarmee hij drie zaterdagtitels, een algeheel amateurkampioenschap en de landelijke beker veroverde. Voor deze periode trainde Assink zes seizoenen lang de Drachtster Boys. Na IJsselmeervogels verkaste Assink voor drie jaar naar Sparta Nijkerk en was hij  werkzaam bij Bennekom en Spakenburg. Op dit moment is Assink trainer van GVVV.

Soest-Hoevelaken-Apeldoorn-Deventer

 

Erik Assink
Trainer-coach van Huizen

 

Wat deze vier plaatsen hier boven genoemd met elkaar gemeen hebben? Naast dat ze alle vier pal langs de A1 gesitueerd zijn en dus door mij regelmatig gepasseerd worden op de rit naar Wierden, zijn het ook nogal filegevoelige c.q. oponthoud gevoelige plaatsen. Als het enigszins kan probeer ik toch wel voor vieren Soest gepasseerd te zijn anders is het muizen geblazen. Met dank aan een, voorlopig in ieder geval, zachte winter gaat het rijden me zeer soepeltjes af en geeft dat relaxed de gelegenheid mijn gedachten te laten gaan over een succesvolle benadering van de benarde positie waarin SVZW zich bevindt. Een positie die niet past bij de doelstelling van de club en al helemaal niet bij de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen. De ranglijst en bijhorend doelsaldo liegt echter niet en dus wacht een pittige tweede seizoenshelft.

 

Dat geldt denk voor de meeste clubs, dan wel bovenin spelend om de prijzen of onderin tegen degradatie strijdend. Dat vereist volgens mij naast een bepaalde mentaliteit ook vooral een besef van hoe de vlag erbij hangt, eerst bij de speler zelf en vervolgens bij het team. Praten houdt uiteindelijk een keer op en dan moet het dus gebeuren op het veld. Daarvoor zijn driepunters het grootste hulpmiddel en kan een beetje mazzel ook geen kwaad.

 

Tegelijkertijd speelt ook de samenstelling van de selectie voor het komende seizoen; kijken met wie we verder gaan en waar noodzakelijke/wenselijke versterkingen nodig zijn. Aanvankelijk leek dit laatste wat verder van mijn bord te liggen en zou mijn rol hierin hoogstens een adviserende zijn. Met die intentie ging ik dan ook een paar weken geleden met een mooi voorbereid verhaal richting huize Heutink, zoals bekend een van de kopstukken van de stichting die o.a. over de A-selectie van SVZW gaat. Samen met een schrijven richting spelersgroep om toch vooral een beetje knap door de kerstdagen heen te fladderen had ik mijn mening over de spelersgroep in een overzichtelijk beeld op een groot vel uitgetekend om aan de hand daarvan gedachten uit te wisselen.

 

Hoe anders zou het echter starten. Meteen met de deur in huis vallend kwamen de heren H en N (leeftijd gaat voor Freddy!) met een overvaltactiek die mij luttele minuten later voor in ieder geval nog een jaar langer de reis langs bovengenoemde plaatsen laat maken. Verrassend? Ja en nee. Ja omdat er ook nog wat anders speelde en ik in eerste instantie me ook ingesteld had op een half jaartje, nee omdat hier toch ook wel een mooie uitdaging ligt waar menig trainer zijn tanden al op stuk heeft gebeten en beide heren blijk gaven van "heel graag samen verder." Er is veel mogelijk bij de club, facilitair is alles op orde, wat rest is de invulling op het veld. Mooie en dankbare klus waar veel te winnen valt en dat is wel een kolfje naar mijn hand. Daarnaast heeft mijn trainerscarrière zich al afgespeeld in het noorden, midden en westen van het land, zodat je met deze move ook dat verhaal weer wat completer hebt. Het zuiden is in deze voor mij om meerdere redenen niet relevant.

 

En dan nu even naar de actuele situatie bij ons. Tijdje geleden dat ik bij aanvang van de tweede seizoenshelft zo laag in het rechterrijtje heb gestaan. Vreemde gewaarwording en gewoon niet fijn. Vooralsnog heeft mijn entree bij de club nog niet tot een schokkende wijziging in de stand op de ranglijst geleid, waren er nogal wat personele problemen om mee af te rekenen en was ook in de super in Wierden geen vorm, zelfvertrouwen en fitheid 'te koop'. Toch komen we zo dadelijk bovendrijven is mijn overtuiging hoewel enkele bedenkingen absoluut op zijn plaats zijn. Van week naar week voorlopig en alle neuzen dezelfde kant op.

 

Daarnaast mag/moet een bepaalde hardheid in benadering van wedstrijdprestaties wel een paar tikkeltjes steviger. Niets mis mee zolang het maar met open vizier gebeurt en niet gespeend is van zelfkritiek. De hand in eigen boezem steken siert altijd.

We gaan het zien.


 Hits  4277 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2