VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Erik Assink maakte furore als trainer van IJsselmeervogels, waarmee hij drie zaterdagtitels, een algeheel amateurkampioenschap en de landelijke beker veroverde. Voor deze periode trainde Assink zes seizoenen lang de Drachtster Boys. Na IJsselmeervogels verkaste Assink voor drie jaar naar Sparta Nijkerk en was hij  werkzaam bij Bennekom en Spakenburg. Op dit moment is Assink trainer van GVVV.

Druk op de ketel

 

Erik Assink
Trainer-coach van Huizen

 

Zo, dat is nog eens een titel die de lading (voor een groot deel) dekt. Er is in deze periode vanaf mijn vorige column natuurlijk wel het een en ander gebeurd, uiteraard zijn we een aantal speelrondes verder en dus dichter bij de ontknoping van jaargang 2015-2016.

 

Laat me maar beginnen met de topklasse waar kort gezegd Katwijk gewoon kampioen gaat worden, GVVV gewoon bij de eerste zeven gaat spelen, IJsselmeervogels het gewoon gaat redden in de topklasse te blijven (wel even slikken om niet mee te gaan naar de vermaledijde tweede divisie; is dat wel echt zo? vraag ik me af) en de degradant gewoon op de laatste speeldag bekend gaat worden.

 

Is het allemaal wel zo gewoon? Nee, natuurlijk niet. Katwijk is nog niet klaar met HHC, dat echt een heel lastige tegenstander is om van te winnen, mentaal sterk en zorgvuldig geboetseerd door Marcel Groninger. Die ploeg is op weg naar de hoogste eindklassering ooit in de topklasse, kan plaats twee maar zeker ook een kampioenschap betekenen. Voor GVVV is een plaats bij de eerste zeven gewoon als je kijkt naar de eindklasseringen behaald in de laatste jaren, wel mooi teruggekomen van een moeizame start van dit seizoen. Nu nog afmaken. Natuurlijk hoort IJsselmeervogels op het hoogste niveau thuis, dat is al zo sinds mensenheugenis. Dat gaat echter niet lukken, te weinig kwaliteit en teveel concurrentie voor die zeven plaatsen. Tot het laatst toe onduidelijkheid over degradatie lijkt mij reëel, waarbij ik in ieder geval wel hoop dat de boys van Lisse in staat zullen zijn er nog twee schepjes bovenop te gooien om zo een postuum gebaar richting Han te maken en het seizoen waardig af te sluiten.

 

Verder in de topklasse is het natuurlijk niet gewoon wat er bij Spakenburg aan de hand is, of toch wel? Daar is immers altijd druk op de ketel en jagen de beide amateurtoppers elkaar graag de gordijnen in. Rust bewaren is het credo maar dat is een utopie daar. Ook Scheveningen zit na een probleemloze eerste helft van het seizoen ineens in de hoek waar de klappen vallen, daar wordt echter de rust wel bewaard en ja, dat is natuurlijk te danken aan de sluwe vos Blok die wel zijn haren maar niet zijn streken kwijt is...

 

Een stapje lager gaat dan eindelijk Quick Boys na een tot nu toe ijzersterk seizoen zich ook melden in de topklasse. Dat werd ook wel tijd overigens.

ODIN '59 uit A is mij totaal onbekend maar lijkt een terechte promovendus en gelukkig gaat Sparta Nijkerk zich ook gewoon veilig spelen met uitzicht op meer.

We zijn dan aanbeland in de hoofdklasse C waar het de laatste weken natuurlijk niet heel gewoon toeven was. De zeer verdrietige sfeer bij de spelersgroep van SC Genemuiden, het gedonder met racistische geluiden bij Harkemase Boys - VVOG (overigens complimenten voor beide clubs hoe ze hier mee om gegaan zijn).

 

Het ter ziele gaan van WKE hield de gemoederen in het Noorden/Oosten en verre omgeving (hele topklasse zondag bijvoorbeeld) al geruime tijd bezig en heeft uiteindelijk geresulteerd in het uitwaaieren van een groot aantal spelers naar andere clubs, met onmiddellijke speelgerechtigdheid wel te verstaan.

Dat levert commentaar op, zie o.a. ook mijn zeer gewaardeerde medecolumnist Jelle Loosman in zijn vorige column. Hij heeft een punt, uiteraard. Zo ook een commentaar van een journalist in het Oosten van het land, die SVZW ook maar wat graag in de schijnwerpers zet. Heeft ook een punt, hoewel de beste man het ook nog even nodig vond daar een naam van een speler aan vast te koppelen en in een bepaald daglicht te stellen. Niet relevant en niet fris.

 

Ook ik ben van mening dat de KNVB goed moet nadenken hoe om te gaan met dergelijke ontwikkelingen. Ik kan me voorstellen dat in de toekomst dit vaker zou kunnen gaan spelen en dan is het voor een eerlijk en duidelijk verloop van een competitie nodig regels te hanteren die deze ophef welke nu speelt wegneemt. De KNVB en goed nadenken is echter een niet al te vaak voorkomende combinatie, maar dat heeft wat mij betreft dan vooral te maken met het gedrocht tweede divisie wat in het leven geroepen is.

Overigens, de betrokken spelers hadden al voor het nieuwe seizoen overschrijving aangevraagd, dat is nu wat eerder geworden dus en het zou wel erg onnozel van SVZW zijn om daar dan geen gebruik van te maken. Erg prettig een wat grotere groep op het veld te hebben staan en absoluut een kwaliteitsinjectie. Toch zijn de behaalde resultaten de afgelopen twee speelrondes behaald met 'de oude meuk'. Waarvan akte dus.

Mooi, want die druk op de ketel die is er natuurlijk, ook bij ons.


 Hits  3546 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2