VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Bert Kous is verslaggever van het sportprogramma 'Namen en Rugnummers' van de regionale omroep RTV Utrecht,, zowel voor radio als tv.

Keep on Fighting

 

Bert Kous
Verslaggever bij RTV Utrecht en Fox Sports

 

Deze week zag ik bij RTV Utrecht de beelden terug van de eerste wedstrijd die GVVV iets meer dan een jaar geleden speelde in en tegen Capelle. Het was de eerste wedstrijd na het ongeluk van Joey Snijders. Zijn ploeggenoten betraden het veld van Het Slot met een groot spandoek met de tekst 'Keep on Fighting'. Ik zag hoe aanvoerder Simon Brouwer vlak voor de aftrap zijn ploeggenoten toesprak en voelde weer de emotie die ik toen voelde en die duidelijk hoorbaar was in mijn radioverslag.

 

De aanleiding voor het zien van die beelden was de lancering van de website www.keeponfightingnah.nl, waarbij het nah staat voor 'Niet Aangeboren Hersenletsel'. Die site is gelanceerd door de familie van Joey, en bevat onder meer het nieuws dat op 21 mei een benefietwedstrijd wordt gespeeld op het veld van VVZA in Amersfoort. Gert Kruys en Rob Zomer (trainer De Meern-zondag) geven die dag aan jeugdspelers een voetbalclinic en er is een verloting. Dat allemaal om geld in te zamelen voor het deel van de behandeling van Joey dat niet door verzekeringen gedekt is.

 

Vader Rob mocht bij RTV Utrecht aandacht vragen voor de site en de benefietdag, en hij deed het met een zekere gêne. Hij ziet zich ertoe genoodzaakt omdat hij het zelf niet meer op kan brengen, maar het is hem aan te zien dat hij er, op zijn Hollands gezegd, een pleurishekel aan heeft dat hij zijn hand op moet houden. Simpelweg omdat de verzekering niet alles dekt en de bodem van de familiekas al lang bereikt is. Eén van de behandelingen die Joey mogelijk te wachten staat, is in Amerika. Die kan echter pas plaatsvinden als de voormalige linkerspits cognitief in staat is in het Engels te communiceren.

 

Zelf heb ik Joey een tijdje geleden mogen bezoeken, en hoewel hij inmiddels ongetwijfeld al weer de nodige stapjes voorwaarts heeft gezet, heb ik gezien hoe een lange weg hij nog te gaan heeft. En dan heb ik het niet over een terugkeer op de velden, want dat we ons er bij neer moeten leggen dat dát er niet meer in zit, is zo klaar als een klontje. Nee, waar het om gaat is de mogelijkheid van een rolstoelloos leven, en een leven waarin hij weer op normale manier met de mensen in zijn omgeving kan communiceren.

 

Ik hoop dat we met zijn allen op 21 mei een mooie zak geld ophalen om de familie Snijders te steunen (je kunt nu trouwens ook al doneren, zie ook daarvoor de site), maar ik weet ook bijna zeker dat er daarna nog steeds een hoop geld nodig is om Joey te helpen. Daarom heb ik deze week een tijdje zitten sparren met mensen die op het gebied van geld genereren de nodige kennis hebben. En daarna bedacht ik me dat de clubs uit het zaterdagvoetbal, waar Joey de mooiste voetbaltijd van zijn leven heeft beleefd, zichzelf graag afficheren als een soort familie. Ik weet dat er clubs zijn die nog altijd regelmatig hun medeleven betuigen aan en informeren bij de familie Snijders. Er zullen ongetwijfeld ook clubs zijn die dat niet doen, maar die zich desondanks betrokken voelen bij het leed dat Joey heeft getroffen.

 

Zou het daarom niet mooi zijn als we ergens dit jaar een Joey Snijdersgala konden organiseren, waarbij de sponsorclubs van de zaterdagvoetbalfamilie (zondagclubs ook welkom uiteraard) bij elkaar komen, en waar door bijvoorbeeld een veiling nog een mooi bedrag voor Joey kan worden opgehaald. De eerste toezegging is al binnen: FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik, gezien zijn banden met FC Breukelen geen onbekende in het zaterdagvoetbal, heeft zijn medewerking en die van de club al toegezegd.

 

Laat FC Utrecht het eerste schaap zijn, en dat er daarna vele mogen volgen. Als het aan mij ligt, krijgt het zaterdagvoetbal straks een mooie gelegenheid om te laten zien wat het nog steeds waard is. Al wordt de scheiding met het zondagvoetbal door de voetbalpiramide straks deels opgeheven.

Met zijn allen voor Joey, Keep on Fighting!!


 Hits  3203 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2