VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Philip den Haan was in het verleden een bepalende speler bij Kozakken Boys in Werkendam. Als trainer behaalde hij kampioenschappen met o.a. VVGZ en IJsselmeervogels. Verder was Den Haan als trainer werkzaam bij Kozakken Boys, Woudrichem, Unitas, Sparta Nijkerk en Heerjansdam.

Toekomst?

 

Philip den Haan
Ex-trainer van o.a. IJsselmeervogels, Kozakken Boys, Sparta Nijkerk en Heerjansdam

 

Ik ben er de laatste tijd best wel mee bezig. Niet dat ik er echt wakker van lig, maar toch. Het gaat hier immers over de of jouw eigen toekomst. Qua werk weet ik het wel. Dat gaat lekker. Mijn politieke toekomst duurt zeker nog tot 2019 en ook leuk om te doen. Mijn trainerscarrière is "different koek" zou Van Gaal zeggen. Na in 23 jaar vrijwel alle niveaus meegemaakt te hebben, weet ik het eigenlijk wel of misschien ook weer niet.

 

Ff afstand lijkt het beste. Ambitie om op het veld te staan en een groep te leiden is er nog zeker, maar niet ten koste van 'alles'. Er is ook ambitie voor een andere invalshoek. Ik ga het zien en op me af laten komen. Mijn golfhandicap zal er beter van worden in de toekomst.

 

De Toekomst, die was er in een tweetal opzichten niet meer voor Johan Cruijff. We hebben allemaal kunnen volgen wat zijn overlijden teweeg heeft gebracht. Veel mensen mochten hun verhaal er over doen. Twee momenten haal ik er uit. Als eerste de beelden van de 'gewone' mensen uit Catalonië, die met betraande ogen vertelden wat Johan voor hen heeft betekend. Als tweede het interview met Guardiola. Gewoon goed naar kijken dan weet je alles.

 

Toekomst. Die was er ook niet meer voor Johan Ruiter. Johan Ruiter zult u zeggen? Nou da's gewoon de Johan Ruiter van Sleeuwijk, een graag geziene gast op en rond de velden. Eén wedstrijd in het eerste en de rest in het vierde elftal of lager. Een echtgenoot, een vader, een vriend, een vrijwilliger, een toffe peer. Op 1 april was er een zeer indrukwekkende afscheidsbijeenkomst. Sleeuwijk liep uit om hun Johan de laatste eer te bewijzen. Ook deze Johan bezweek aan de ziekte die we maar niet kunnen overwinnen.

 

Dat nu vormt toch een deel van mijn toekomst. Ik heb me maanden geleden al ingeschreven om in het kader van de kankerbestrijding die bekende berg te gaan beklimmen. Ik ben er ook best lang voor aan het trainen. Niet lachen, maar die 108 kilo (het wordt wel minder) zit nu op de racefiets om mee te helpen de strijd tegen kanker aan te gaan.
Alpe d'Huez. 15 kilometer klimmen onder het motto van de stichting Alpe d'Huzes;  opgeven is geen optie. De eerste trainingen in de Limburgse Heuvels zijn een conference waard. Totaal verzuurd, zwarte vlekken, geen adem, te grote versnelling, nog nooit zo kapot gezeten. Maar het gaat beter en beter. Ik leer door te luisteren naar insiders. Het gaat me lukken!
Saillant detail is wel dat na het inschrijven mensen in mijn indirecte, maar ook in zeer directe omgeving de zware diagnose te horen kregen. Het sterkt mij nog meer om mee te helpen.
U kunt meehelpen. Door op mijn account van de Stichting Alpe d'Huzes uw gift te doneren zodat de stichting verder kan in de strijd die we moeten gaan winnen.
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/philipdenhaan

 

De toekomst voor nu in ons voetbalwereldje is die van de laatste periode. Nog een stuk of zes pittige potjes en we weten het weer. Een toekomst in een hogere, zelfde of misschien wel lagere klasse.

Bijna alle spreuken van Cruijff wel een keer gehoord hebbend, verzon ik deze zelf in de wedstrijdbespreking van mijn club Sleeuwijk, voorafgaand aan de derde wedstrijd in de laatste periode.

"Om 4 gespeeld 12 te halen, moet je eerst 3 gespeeld 9 hebben." Na een emotionele speech van de 12-jarige pupil van de week Emma Viveen over haar oom Johan, die zijn wedstrijd niet had kunnen winnen en nu voor altijd 'wissel' zat, pakten we de drie punten tegen het DIA van Ernie Brands. We staan tweede en hebben onze toekomst bijna geheel in eigen hand.


 Hits  3762 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2