VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Rob de Boer is lid van de technische commissie van GVVV.

'Even' inhalen...

 

Rob de Boer
TC-lid bij GVVV

 

Je bent een weekend weg, en ja hoor het is 'bal'. Nou dat weekend weg was meer dan prima met de businessclub van GVVV, maar dan hoor je dat de wedstrijd Kozakken Boys - GVVV gestaakt is en schrik je toch.

Dan begint het nieuws vergaren op verschillende plekken in de stad (Lissabon). Gelukkig hadden we een gezamenlijke borrel die zaterdagmiddag in het hotel en dan begint het speculeren.

Het was al snel duidelijk dat het niet aan GVVV lag. Het was ook al snel duidelijk dat de twee elftallen best door wilden spelen.

Het was ook duidelijk dat er in de eerste helft meerdere malen wat geroepen is uit het publiek. Daarom wilde men eventueel ook wel verder spelen zonder publiek. Waarom niet? Je hebt als uitspelende club geen zin om voor die paar minuten terug te komen. Plus elf GVVV-ers tegen tien moegestreden Kozakken, tja welke GVVV-er wilde dat nou niet... Zoals gezegd ook Kozakken Boys wilde dat wel. Jammer dat scheidsrechter De Winter niet meer te vermurwen was. Hij had daar zijn redenen voor en die moet je dan accepteren. Had wel een hoop gedoe gescheeld.

Want wie gaat die busreis betalen? Wie gaat die wedstrijd nu fluiten? Hoe lang is het nog? Hoeveel blessuretijd is er inmiddels bijgeteld? (De eerste helft heeft het spel enige tijd stil gelegen vanwege de rode kaart van Lukoki, echter de scheidsrechter floot af in de 44.57 minuut). Dus komen die vier minuten er dan de tweede helft bij? Dus bij die zeven minuten? Dus zeven plus vier plus nog eens twee uit de tweede helft is dertien minuten? Allemaal vragen waar we op dat moment geen antwoord op hadden. Is dat erg? Nee.

 

Houden zeven minuten je al veel te lang bezig? Ja. Blij als het dinsdagavond kwart voor negen is.

Nou we zitten inmiddels op maandag de 18e en een paar dingen weten we zeker. Ten eerste de scheidsrechter. Dat is de heer Karremans geworden en dat weet het hele zaterdagvoetbal, dat vinden we allemaal de beste. Dus dat is goed geregeld. Ten tweede het is zeven plus in ieder geval vier minuten blessuretijd. Plus wat er nog bij komt. O ja, wat ook duidelijk is, we spelen gewoon met publiek. Is dat een hint vanuit de KNVB, die vinden dat het allemaal wel meeviel?

 

Wat aan de hand van deze gebeurtenis ook zeer opvallend is, is dat er in Zwolle (Berkum - Be Quick '28) een soortgelijk incident plaatsvond. En wat bedacht men daar vanuit de KNVB? Uitspelen op het veld van de tegenstander. Ludiek bedacht. Waren wij (GVVV) het volledig mee eens. Want ja, laten we eerlijk zijn mensen, tien moegestreden Kozakken zijn er niet meer, veel GVVV publiek zal er niet zijn voor een schamele elf minuten (ik wel), extra busreisje daarentegen wel. Zeker allemaal niet in het voordeel van GVVV.

Dat hoeft ook niet, maar GVVV heeft meer nadeel dan voordeel, dat is zeker. Dus leek ons uitspelen, maar dan thuis, best een reële mogelijkheid, maar helaas. Gek dat die Zwolse afspraak dan weer niet voor dit geval telt. Waarom niet? Weet ik niet. Is wel gevraagd aan de KNVB. Komen we ook niet meer achter, want de feiten liggen er.

 

Vanavond (als u dit leest) even elf spannende minuten inhalen. Want ja, die strijd om die zevende plek is nog niet gestreden. Ga ik verder niet over speculeren want daar word je alleen maar nerveus van. Op 14 mei weten we het.

Wat de strafmaat dan verder wordt voor Kozakken Boys?

Geen idee, maar die kijken dan ook weer met een schuin oog naar het 'Zwolse model' denk ik. Daar tekenen ze voor, ga ik op eigen titel maar even van uit. We gaan het afwachten.

 

Veel plezier en gezonde spanning toegewenst de komende weken.


 Hits  4037 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2