VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Jelle Loosman speelde een voetballeven lang in het eerste elftal van Urk. Nu balt hij nog voor zijn plezier in een lager elftal.

Kampioen worden...

 

Jelle Loosman
Ex-speler van Urk

 

Kampioen is het ledenmagazine van de ANWB. Daarnaast is een kampioen een team dat een competitie wint bij bijvoorbeeld het voetballen. Kampioen worden is echter meer, veel meer. Een kleine bloemlezing:

 

Kampioen worden is 's avonds vijf bakken Chinees mee naar huis nemen (de restanten van het buffet) en uiteindelijk zonder een bak thuis komen.


Kampioen worden is ondanks een gemiddeld gewicht per speler van meer dan 100 kilogram, een groeps selfie maken in de kleedkamer a la Real Madrid, waarbij de zwaarste van het stel uiteraard voor Cristiano Ronaldo mag spelen.


Kampioen worden is een willekeurige grote beker uit de prijzenkast in de kantine weggrijpen en met tape en een zwarte stift het graveerplaatje aanpassen.


Kampioen worden is je de volgende ochtend afvragen, waar je voetbaltas, fiets en geld gebleven is.


Kampioen worden is het gezamenlijk zingen van 'We are the champions', 'You'll never walk alone' en 'Nor Vuuren'. Het liefst zo hard mogelijk.


Kampioen worden is zoveel mogelijk bier in zo'n kort mogelijk tijdsbestek drinken, je dan volstampen met Chinees en weer door...


Kampioen worden is goedkope sigaren roken.


Kampioen worden is een elftalfoto maken na afloop van de wedstrijd in het doel dat het dichtst bij de kantine staat.

 

Kampioen worden is a la een zeker iemand wat later op de avond, lekkere harde brullen geven, waarbij iedereen om je heen die niet weet dat Urk 4 kampioen is geworden, je niet begrijpend en afkeurend aankijkt.


Kampioen worden zijn vileine opmerkingen maken tegen de coach, in de trant van nu we hogerop gaan, is het wellicht verstandig om een echte coach te gaan zoeken met verstand van zaken.


Kampioen worden is feest vieren in een afgelegen keet op een industrieterrein, dat lijkt te staan op een stuk grond na afloop van de slag om Stalingrad.


Kampioen worden is je vrouw aan de lijn krijgen via de mobiel van je medespeler omdat je zelf niet meer opneemt.


Kampioen worden is dan allemaal net zo hard schreeuwen, zodat je diezelfde vrouw niet kunt verstaan en ze de verbinding verbreekt.


Kampioen worden betekent André Hazes grijs draaien.


Kampioen worden betekent aan iedereen die het nog niet weet, en er ook niet naar gevraagd heeft, vertellen dat je kampioen bent geworden.


Kampioen worden is elkaar medisch behandelen wanneer iemand bloedend leegloopt bij het openhalen van zijn hand aan een stuk glas van een bierfles vanwege het te hard neerzetten hiervan op de tafel.


Kampioen worden is elkaar daar vervolgens vermanend over toespreken, om je hier aansluitend als patiënt ogenschijnlijk niets van aan te trekken.


Kampioen worden is elkaar thuis brengen achter op een fiets met een veel te zachte achterband.


Kampioen worden is hier vervolgens een column over schrijven, zonder daarbij man en paard te noemen.


Kampioen worden is niet alles opschrijven wat er is gebeurd.

 

U begrijpt het vast al, SV Urk 4 is afgelopen weekend kampioen geworden, de derde titel op rij en het winnen van een prijs moet je vieren.

 

Kampioen worden verveelt nooit, hoe oud je ook bent en op welk niveau je ook speelt. Alle teams die nog een kampioensfeest te wachten staat, veel plezier alvast!


 Hits  4454 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2