VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Erik Assink maakte furore als trainer van IJsselmeervogels, waarmee hij drie zaterdagtitels, een algeheel amateurkampioenschap en de landelijke beker veroverde. Voor deze periode trainde Assink zes seizoenen lang de Drachtster Boys. Na IJsselmeervogels verkaste Assink voor drie jaar naar Sparta Nijkerk en was hij  werkzaam bij Bennekom en Spakenburg. Op dit moment is Assink trainer van GVVV.

'Echte mannen krijgen...'

 

Erik Assink
Trainer-coach van Huizen

 

In dit geval voor mij een manier om mijn column te starten. Wat is het geval? Zaterdag 7 mei waren wij te gast bij de sv Urk om daar een heel belangrijk potje te spelen. Niets bijzonders ware het niet dat de belangen erg groot waren/zijn en dat ik daar, na jarenlang er niet meer geweest te zijn, in de gang onder de tribune Klaas Wakker tegen het imposante lijf liep.

Op het gevaar af dat het Urk-gehalte in de wekelijkse column te hoog gaat worden, immers, Jelle weet schier eindeloos verhalen op te duiken uit zijn Urk beleving/verleden, vond ik deze ontmoeting toch wel speciaal. Speciaal omdat het al een hele tijd geleden is dat we elkaar spraken.


Wat een unieke speler vond ik hem: technisch goed, mooie linker poot, vaak scorend, stevig in de duels, op het randje, absoluut willen winnen. Nog een paar broers er omheen lopend, ook al zo rijkelijk beloond met voetballend vermogen. Kort even wat dingetjes opgehaald uit het verleden en huidige stand van zaken. Uiteraard heeft hij zijn best gedaan voor nageslacht te zorgen, vier stuks maar liefst: allemaal meiden! En laat nou één van die meiden pupil van de week zijn. U weet hoe dat normaliter werkt; de pupil gaat dribbelend op de keeper af, die doet zijn best de bal te ontwijken en zo is de toon gezet. Goed voorbeeld doet goed volgen. Zo ook deze jonge Wakker: na de dribbel tot voorbij de keeper even parmantig pootje op de bal, op de knietjes en balletje binnen koppen. Pa Wakker stond achter de goal en zal met deze speciale uitvoering ongetwijfeld in zijn sas zijn geweest. Een afgesproken nababbel in de kantine kwam er niet van, jammer maar wellicht een volgende keer. De wedstrijd eindigde in 2-2, was niet hoogstaand, wel spannend en kende toch wel enkele cruciale momenten waar wat uitroeptekens bij geplaatst konden worden. Laten we het erop houden dat het arbitrale trio ook zijn best deed het spannend te laten blijven.

 

Zo zal de totaal onverwachte instorting van Harkema wellicht leiden tot het mislopen van de al weken geleden verwachte titel. Uitkijken geblazen met een Staphorst op de loer, wat ook weer direct consequenties heeft voor de belangen die zaterdag 14 mei in Wierden op het spel staan. Harkema naar Emmeloord en Urk naar Genemuiden; en wie wordt nummer drie in de competitie? Ongelooflijke ontknoping.

 

Ook razend spannend natuurlijk de topklasse, wat heet. Kan zomaar het gezegde opgeld doen 'Waar twee honden vechten om een been, gaat de derde er snel mee heen.' En wat te denken van plaats zeven: ook een rechtstreekse confrontatie tussen twee ploegen die op basis van topklasse klasseringen allebei geplaatst zouden moeten zijn. Kan beide kanten op, hoewel een licht (veld)voordeel voor de Veenendalers. Uiteraard zou ik het mooi vinden als GVVV aan het langste eind trekt. Ook dit wordt een strijd voor echte mannen met gelukkig een leidsman aan de fluit die dit prima aan kan. We gaan het meemaken.

 

Tot slot nog even naar Zwolle, naar de VVON-trainers dag afgelopen vrijdag. Wat specifieker: de demonstratietraining van Adrie Poldervaart die met zijn Barendrecht-selectie een training liet zien waar hij zo af en toe een toespeling maakte op de komende tegenstander, in dit geval Scheveningen. Zoals u weet de ploeg van John Blok. In deze training maakte hij gebruik van een aantal poppen die fungerend als tegenstander/hindernis de oefening extra pittig maakten. 'Open lijnen' zien. Op mijn sms'je richting John of hij de 'open lijn' naar de goal van Barendrecht ook had gezien en dat er dus wel het een en ander te winnen viel de dag erop, antwoordde hij dat hij wel een aantal van zijn eigen spelers van de laatste weken had gezien: de poppen!
Leuke demonstratie verder, vooral leuk weer een paar oude bekenden gezien te hebben, alsook een paar oud-spelers. De tijd staat even stil en rap komen dan herinneringen opborrelen. Time flies...


 Hits  4684 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2