VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Philip den Haan was in het verleden een bepalende speler bij Kozakken Boys in Werkendam. Als trainer behaalde hij kampioenschappen met o.a. VVGZ en IJsselmeervogels. Verder was Den Haan als trainer werkzaam bij Kozakken Boys, Woudrichem, Unitas, Sparta Nijkerk en Heerjansdam.

Klaar!

 

Philip den Haan
Ex-trainer van o.a. IJsselmeervogels, Kozakken Boys, Sparta Nijkerk en Heerjansdam

 

Wat een week was dit dan! Zaterdag 28 mei met Sleeuwijk uit bij Heukelum in de nacompetitie voor promotie verloren. Dat betekende dinsdag gelijk aan de bak tegen Amstelwijck, alleen zonder mij. Ik zat na Heukelum gelijk in de auto op weg naar Frankrijk. De Alpe d'Huez moest beklommen worden in die week. Wat een rit was dat, zo kort na de wedstrijd. Ik kreeg mijn gedachten in 1000 kilometer niet op een rijtje. Ik was nog kwaad over de toch passieloze wijze waarop we hadden verloren, waarom Sleeuwijk het weer niet gered had, waarom ik het bij Sleeuwijk niet heb kunnen ombuigen. Het ombuigen van al vele jaren net niet naar het nu wel.

 

Het was ook gelijk het abrupte einde van drie mooie jaren bij Sleeuwijk, maar ook het einde van mijn trainerscarrière voor dit moment. Dat in combinatie met hetgeen waarvoor ik naar Frankrijk ging die week, was me bijna ff teveel. Ik kreeg het een paar dagen niet op een rijtje. Het gaat nu weer hoor, zeker omdat ik het voetbal opzij moest zetten in de tijd dat we voor Alpe d'HuZes bezig waren. Ik heb de beruchte Alp drie keer gereden (twee trainingsritten en op de dag zelf ook nog een keer) en één keer gelopen. Ik kan u zeggen; ik ben geen klimmer! Wat een berg, wat een bochten, wat zwaar en tegelijkertijd wat mooi, ongelofelijk mooi om dit meegemaakt te hebben. Geld ingezameld voor het goede doel, fietsen en lopen, de week daar meemaken met alle sfeer, alle emotie en nog veel meer. Wat een evenement. Ik zal blijven fietsen, maar veel op het vlakke. De polders worden mijn vrienden. Ik laat de heuvels vooral mooi zijn om naar te kijken.

 

In het voetbal zijn nu nagenoeg alle beslissingen gevallen. Deze week nog een paar en dan is het weer klaar. Seizoen 2015-2016 zit er dan al weer op. Klaar alweer. Geen EK voor Nederland en  het amateurvoetbal ook al klaar. Er komen nog een paar leuke momenten aan, maar daar kan ik nog niet teveel over vertellen. Dat komt in een volgende column wel. Een tipje van de sluier? Het gaat over een afscheid eind van deze week. Niet mijn afscheid hoor, maar wel een afscheid met een verhaal over dat (onderlinge) sfeer de basis voor succes was en is. Is zult u zeggen? Ja is, dat zeg ik u. Dat werd al bewezen bij Leicester City en dat sprookje werd in Nederland herhaald door Excelsior Maassluis.
'Rijssie' moest eerst opboksen tegen een interim legende, maar dacht aan zijn tijd als speler bij SHO, ASWH en vooral IJsselmeervogels. Wist wat spelers nodig hadden en koppelde dat aan tactiek, inzet en winnersmentaliteit. U kent allemaal de uitkomst! Chapeau Rijs, je bent een topper!
Zo zijn er nog meer jongens met een ruim 'Vogel' verleden die deze competitie perfect hebben afgesloten. Zou het toeval zijn of misschien toch niet. Ik denk het antwoord wel te weten. Ik weet wel dat binnenkort de verhalen niet te tellen zullen zijn over hoe belangrijk sfeer in de club, de groep, het team is. Ik ga het vrijdagavond op de rode kant van de Westmaat allemaal weer meemaken en ervan genieten.

 

Voor nu is het dus (even) klaar. Ik ben er ook even klaar mee. Hang het trainerskloffie aan de wilgen. Geen sabbatical tussendoor, maar aan het einde van de rit. Ik ga kijken of ik het leuk vind en ga op zoek naar andere bezigheden. Golf, tennis, fietsen, beachvolleybal en nog meer. Voetbal blijf ik volgen. Het zal op zaterdagen een rondje langs de velden worden. Lekker onbevangen een potje kijken, nakeuvelen en zonder sores naar huis.

 

Klaar voor nu en toch klaar voor het volgend seizoen. Alleen nu iets anders dan gewend. Niks geen bitterheid, maar een mooi gevoel. Mooi om allemaal meegemaakt te hebben.
Nu eerst weer allemaal genieten van een heerlijke vakantie en dan er weer vol tegenaan. Tot ziens op de velden!


 Hits  3204 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2