VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Rob de Boer is lid van de technische commissie van GVVV.

We zijn erbij! (2)

 

Rob de Boer
TC-lid bij GVVV

 

Drie maanden geleden had mijn column dezelfde kop. Toen nog niks zeker, spanning, ieder week weer een finale enz. enz. Inmiddels weten we het zeker: we zijn erbij!
Geeft toch een goed gevoel moet ik zeggen. Ondanks wat kritische noten in het mijn vorige erbij overheerst nu een gevoel van trots. We zijn van ver gekomen maar dat maakt het daarom des te mooier. Het uiteindelijke doel bereikt. Wat dat betreft gaan alle credits naar trainer John de Wolf en naar de spelersgroep die gezamenlijk, na enige roerige oktober weken, de neuzen weer één kant op kregen.
De opmars is toen begonnen en geslaagd. En dan op 14 mei de apotheose in een rechtstreeks duel met Rijnsburgse Boys, waarbij dan ook nog één van onze sterkhouders, Simon Brouwer, eindelijk na acht maanden weer eens fit aan een wedstrijd kon beginnen en dat dan bekroond ziet met twee doelpunten. Dan valt inderdaad alles  precies op tijd op de juiste plaats. De ontlading is dan groot,  maar de blikken moeten na enkele dagen feest vieren weer naar voren zijn gericht. 

Tweede Divisie. Meer wedstrijden namelijk vier meer. Dus een grotere selectie nodig? Veel minder schorsingen komend jaar wegens een ander gele kaarten systeem. Dus kleinere selectie? Scheelt ons (GVVV) in ieder geval gebaseerd op de kaartenlast van vorig seizoen elf schorsingen minder. Zestien wedstrijden schorsing vorig seizoen zouden er komend seizoen maar vijf zijn.  Mis je dus minder vaak een speler.

 

Heb je je selectie al rond? Een veel gehoorde vraag in deze dagen. Moet er nog niet eentje bij? Zijn we beter dan afgelopen seizoen? Goeie vragen. Allemaal meelevende en meedenkende  mensen. En eigenlijk met maar één doel. Zorgen dat we erbij blijven.
Dat is het mooie van erbij zijn nu. Het ongewisse. Natuurlijk zijn de eerste drie tegenstanders HHC Hardenberg, Barendrecht en Excelsior Maassluis tijdens de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen niet nieuw. Wel pittig! Maar dat wordt het mijns inziens iedere week komend seizoen. Dat is toch mooi. Dat wil je toch als trainer, als ploeg, als publiek.

Iedere week tegen de beste ploegen spelen. Waarvan we er dan ook nog tien eigenlijk niet zo goed kennen. Daar krijg je zin van. Dat geeft extra spanningsmotivatie.


Fox Sport heeft zich inmiddels gemeld voor de Tweede Divisie heb ik begrepen. In welke vorm, dat wordt nog uitgekristalliseerd. Geeft sowieso toch weer meer publiciteit. En, best lekker om eens vanaf de bank een komende tegenstander te bekijken. Allemaal nieuwe ingrediënten. Dit alles bij elkaar maakt dat je er nu alweer zin in hebt. En dan moet de voorbereiding nog beginnen.
Begin je die dan met een volledige groep? Zeker. Op één speler na (vijf dagen later) iedereen aanwezig  op de eerste training 11 juli. Wellicht niks bijzonders maar ik vind het getuigen van 'We hebben er zin in! En ik wil erbij zijn.'

 

Ik waag mij nog niet aan bespiegeling over de stand e.d. in de Tweede Divisie. Nou eentje dan. De kampioen.
Ik zeg Kozakken Boys. Geweldig ingekocht aan de voorkant. Sonmetz, Ignacio en Moreira met Berry Powel op de achtergrond. De rest van de basis nagenoeg intact. Voorwaar een voorname kandidaat voor de titel.

Voor de rest gaan we er gewoon van genieten komend seizoen.
Nieuwe tegenstanders, een paar nieuwe scheidsrechters niet te vergeten. Er wordt voor de Tweede Divisie een mix gemaakt tussen de beste zaterdag- en  zondagscheidsrechters. Die zitten nu samen in een soort Tweede Divisie groep. Ook voor hen een mooi vooruitzicht. Iedere week een topwedstrijd fluiten.
Laten we er met z’n allen iets moois van maken.
Kan niet wachten tot de bal weer gaat rollen.


 Hits  4235 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2