VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Erik Assink maakte furore als trainer van IJsselmeervogels, waarmee hij drie zaterdagtitels, een algeheel amateurkampioenschap en de landelijke beker veroverde. Voor deze periode trainde Assink zes seizoenen lang de Drachtster Boys. Na IJsselmeervogels verkaste Assink voor drie jaar naar Sparta Nijkerk en was hij  werkzaam bij Bennekom en Spakenburg. Op dit moment is Assink trainer van GVVV.

'Komkommertijd'

 

Erik Assink
Trainer-coach van Huizen

 

Zo ervaar ik op dit moment ongeveer de stand van zaken. Vakantie buitenland zit erop, amper iets spectaculairs meegemaakt en na slechts een weekje voorbereiding valt er ook nog niet zo bar veel te melden van het voetbalfront. Nou ja, front? Front impliceert voorhoede toch en daar is SVZW voorlopig ver van verwijderd.
Jarenlang verwend met spelen in de spotlights is dat nu wel even slikken hoor. Niet alleen voor mij overigens, ook de gebleven spelers en toch zeker ook de nieuwkomers, allen stuk voor stuk hun woord gehouden, alsook vele betrokkenen hebben een moeilijke zomer achter de rug na de degradatie.
Natuurlijk hoort bij het spelen van een competitie naast vreugde en opluchting ook teleurstelling en verzuchting, maar het blijft lastig om daar mee om te gaan. Zo goed en kwaad als mogelijk hebben we geprobeerd een aantal zaken te benoemen waar we met elkaar de klok op gelijk moeten zetten. Geen idee of dat gelukt is of gaat lukken maar de eerste tekenen duidden toch wel op het besef dat er iets gerepareerd moet worden.

 

Die donderse vakantiespreiding zorgt ook nog eens voor een zeer moeizame bezetting van beschikbare spelers zodat gericht en samen opbouwen in ieder geval de eerste weken niet of amper aan de orde is. Behelpen dus terwijl de tijd rustig door tikt. Nu na een week training en een trainingskamp, waar anders dan bij 'Onder de Linden' in Roden (bij velen bekend veronderstel ik) zijn we nog steeds niet compleet en dat duurt ook nog wel een dag of tien. Heel vervelend en zeker wanneer er ook nog wel wat blessures zijn waardoor belasting in trainingen zeer gedoseerd moet worden. Met name op tijd uitstappen en behoedzaam met blessures omspringen is het credo. Lastig zeker wanner de groep niet al te groot is.
Enfin, wij zullen zeker niet de enigen zijn met dit soort 'problemen'. Het zorgde er wel voor dat de balans in het trainingsweekend iets opschoof richting teambuildingskamp, niets mis mee, daar ook dat een hele bepalende factor is gedurende een seizoen. Als de geluiden vanuit de groep kloppen dan lijkt dit de goede kant op te gaan en dat is fijn. Het is tenslotte geen werk waar je een goede collegiale relatie moet hebben maar meer een groep liefhebbers die samen een belang/hobby hebben en weten dat plezier en teamspirit vaak cruciale factoren zijn in een seizoen waar toch gepresteerd moet worden, laten we daar niet om heen draaien. Ik zou het in ieder geval erg 'arm' vinden wanneer mijn spelers elkaar slechts als collega's zien en verder niets.

 

Niets gebeurd in het trainingskamp wat vermeldenswaardig is? Saai maar eigenlijk niet of het moet zijn de acuut optredende vermoeidheid waar KB mee te maken kreeg... Of de wel erg snel afhakende teammanager GS die bij het 'spikersloan' niet eens ging voor een revanche... Of de spontane voedseldropping van de heren RB en KB, geen familie overigens maar dat ter zijde. Of de vroeg in de ochtend voor brandweerman spelende DP of de modeshow rennende NM die daarmee probeerde indruk te maken op onze charmante ES. Overigens heeft deze ES zeker niet verzaakt en geprobeerd met de mannen gelijke tred te houden. Net niet gelukt, maar toch complimenten hoor.
Zo zou er nog wel iets benoemd kunnen worden maar ja, er geldt ook zoiets als binnenskamers toch?


Al met al een magere periode, hopelijk gaan we toch een nuttige week tegemoet waar we de boel heel weten te houden en een verdere basis leggen voor een komend seizoen waar de lat hoog zal liggen.
Ik wens een ieder uiteraard een mooi, sportief en succesvol seizoen, haal eruit wat er in zit!

Sportieve groet.


 Hits  4481 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2