VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Rob de Boer is lid van de technische commissie van GVVV.

Erbij! (3)

 

Rob de Boer
TC-lid bij GVVV

 

Toch nog maar een keer iets gezegd over de Tweede divisie. Want na vijf competitierondes kun je je in ieder geval al een eerste mening gevormd hebben. We gaan het niet over de stand hebben maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij (GVVV) wat dat betreft voorlopig niet te klagen hebben! En al twee keer op TV geweest. Toch mooi voor de shirtsponsors. Ook leuk om op deze manier in het nieuws te zijn. Positief punt wat dat betreft.

 

Van de toeschouwersaantallen zag ik wat statistieken voorbij komen die niet het meest hoopgevend zijn. De eigen ervaring tot nu toe is dat het best meevalt in positieve zin. Vorige week de eerste 'zes uur' wedstrijd gespeeld. Toch 1200 toeschouwers. Op zich prima. En tegen een zondagclub die in ieder geval geen eigen supporters bus meehad, dus wat dat betreft ook niet een heel positieve bijdrage aan die genoemde aantallen zullen hebben geleverd. Ik hoorde wel iemand van De Treffers zeggen dat de zaterdagclubs als het gaat om het tellen van toeschouwers waarschijnlijk armen en benen tellen. Ik denk het niet: 1200 man zegt dan genoeg!
Ik denk dat ook FC Lienden zeer blij was met de aantallen van afgelopen zaterdag.
Tegen de 1500 man waren er aanwezig. Een mooi aantal voor een eerste derby. Daarvan waren er wel ruim 400 'paar benen' uit Veenendaal.
Daarentegen trekken de 'Jong' BVO's niet echt veel mensen is de eerste conclusie. Bij AZ leek het redelijk vol te zitten. Maar bij Sparta, Twente en Vitesse valt dat toch niet mee.
Ik denk dat veel ploegen die daar uit voetballen qua toeschouwers het gevoel geven een thuiswedstrijd te spelen.
Het spelen op verschillende tijden is wat mij betreft een kwestie van wennen. En ik denk dat over twee jaar we allemaal lekker op zaterdag om 15.30 uur spelen.
Ook zie ik voordelen van een zes uur wedstrijd. Betekent dat je in de middag nog naar een andere interessante wedstrijd kunt gaan kijken.

 

Is er dan niks wat je wat minder vindt is dan natuurlijk de vraag. Nou er is mij nog wel één ding opgevallen de afgelopen week. Er zit nog een kleine discrepantie tussen het overschrijvingsbeleid in de Tweede divisie. Dat is namelijk niet voor een ieder hetzelfde.
Het is bekend dat je als amateurclub geen andere amateur meer kan overschrijven na 15 juni. Wat dan wel gek is dat die zelfde speler nog wel over kan naar een 'Jong' team onder dezelfde voorwaarden tot 31 augustus. Mijns inziens moet dat veranderd worden. Dat moet gelijk gesteld worden.

 

Wat verder een gek fenomeen is, dat niet zozeer met de Tweede divisie te maken heeft, is dat spelers die als amateur spelen bij een BVO en weg mogen bij die club, vaak tussen de wal en het schip vallen. Ik weet zeker dat menige club gebeld is door een aantal van deze spelers met de vraag of er wellicht nog een plekje vrij is in de selectie. Het antwoord is dan dat ze te laat zijn. Had voor 15 juni gemoeten. Echter rond die tijd denken veel van deze spelers nog dat er nog wel iets langs komt uit het betaalde voetbal dan wel een club uit het buitenland.
Dat valt dan erg tegen. Hebben ze te hoge verwachtingen van zichzelf? Houden hun zaakwaarnemers hen te lang aan het lijntje met het verhaal dat er echt nog wel iets langskomt? Weten ze niet dat het voor 15 juni moet?
Wie het weet mag het zeggen, maar ik weet zeker dat er weer een behoorlijk aantal voetballers thuis zit. Kunnen niet spelen. Verloren seizoen. En best bruikbaar voor menig club. Gratis tip van mij: Bedenk komend seizoen voor 1 juni wat je wilt. En kies daarna bij wie je wilt spelen.

 

Al met al bevallen de eerste weken Tweede divisie best goed.
Laten we hopen dat dit gevoel zo blijft! Ik ga er voorlopig maar gewoon vanuit.


 Hits  3031 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2