VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Erik Assink maakte furore als trainer van IJsselmeervogels, waarmee hij drie zaterdagtitels, een algeheel amateurkampioenschap en de landelijke beker veroverde. Voor deze periode trainde Assink zes seizoenen lang de Drachtster Boys. Na IJsselmeervogels verkaste Assink voor drie jaar naar Sparta Nijkerk en was hij  werkzaam bij Bennekom en Spakenburg. Op dit moment is Assink trainer van GVVV.

September: wat een maand...

 

Erik Assink
Trainer-coach van Huizen

 

Ongelooflijk lekkere nazomer, heerlijk om tot laat in de avond nog even buiten te zitten. Zo ook na de donderdagtraining waar een paar picknicktafels tegen elkaar aangeschoven zorgen voor een gezellige boel. Kratje Radler en paar kannetjes bier op tafel en wat Griekse yoghurt, alvast wat kennis delen over de komende tegenstander, zie hier de remedie om tot vier winstpartijen te komen.
Gekheid natuurlijk maar dat het meewerkt aan een juiste benadering van een teamprestatie die geleverd moet worden, staat voor mij als een paal boven water. Dat er dan uiteraard ook andere zaken de revue passeren is prima want werkt absoluut positief op de benodigde teamspirit om ‘s zaterdags weer wat resultaat te boeken.

 

Tot nu toe gaat het met ons (SVZW, red.) oké; zeker als je je beperkt tot resultaat alleen. De lat ligt hoog en toch willen we nog meer, hoewel een enkeling snel geneigd is genoegen te nemen met louter winst en de manier waarop amper meetelt. Reden om kritisch te zijn/blijven is volop aanwezig: verslapping loert om de hoek en tegenslag is zomaar verkregen. Wat dat betreft zijn wij op de hoogte: beoogd 'Spielmacher' Nigel Michels werd na een lange en gedegen voorbereiding op zijn terugkeer opnieuw getroffen door een maandenlange uitschakeling, waardoor seizoen 2016-2017 nu al ten einde is voor hem. Een onschuldig lijkend duelletje op de training betekende veel verdriet voor deze toch al pechvolle speler, eerder al twee seizoenen toekijkend na pittige blessures.
Waardeloos en een fikse streep door de rekening van ons allen.
Lang treuren is geen optie, we moeten wel even deze nieuwe situatie laten indalen en kijken wat dat voor consequenties eventueel heeft voor ons speelplan. Uiteraard is het dan plezierig dat er niet onmiddellijk puntverlies geleden wordt. Van week naar week dan maar kijken wat wijsheid is.

 

Mijn directe betrokkenheid bij Tweede/Derde divisie en hoofdklasse is dan wel even niet aan de orde maar dat wil niet zeggen dat ik dat dus ook niet volg.
Natuurlijk volg je 'oude' clubs maar vanuit het verleden zitten er ook wel clubs bij waar speciale herinneringen boven komen borrelen.
Een paar daarvan wil ik wel met u delen. De aanleiding tot het volgende verhaal ligt namelijk gelegen in onze laatste tegenstander van deze competitie, het Vriezenveense DETO.
Als trainer van de opponent ben ik een paar keer bij DETO op bezoek geweest, met name de keer dat ik als trainer van Sparta Nijkerk zal mij altijd bijblijven en zal ik tot het laatst koesteren.

 

Het was najaar 2002, oktober, assistent-trainer bij Sparta was destijds Jan Jaap Kooistra die al enkele weken zo'n beetje de boel regelde bij Sparta waar ik veelvuldig vertoefde in het AMC Amsterdam waar later zoon Jesse veel te vroeg geboren werd. Dat had natuurlijk een enorme impact op mij en vandaar dat JJ wat nadrukkelijker zijn verantwoordelijkheid liet gelden.
Die bewuste wedstrijd kwam ik vlak voor aanvang aangevlogen om een kleine twee uur later met drie punten de terugreis te aanvaarden. Maar niet nadat ik eerst nog even in de bus moest komen waar de groep een paar machtige cadeautjes aanbood voor onze kleine man. Nog steeds en zo dus ook afgelopen zaterdag deelde ik dat moment met enkelen van SVZW. Onvergetelijk en zeer waardevol. Nogmaals dank Jan daarvoor (en de rest natuurlijk!).

 

Een tweede moment wat op mijn netvlies gebrand staat is de hectiek rondom de kampioensnacompetitie met Katwijk, Kozakken Boys en IJsselmeervogels.
Katwijk, al twee jaar ongeslagen op eigen veld en torenhoge favoriet in de driekamp met bovengenoemde ploegen, was na de openingswedstrijd in Spakenburg (0-0, winst in de strafschoppenserie voor Vogels) ervan overtuigd de buit al binnen te hebben. Dat liep echter even anders: een overtreding van Kwakkel leverde een vrije trap op voor Katwijk maar een lichtelijk provocerende Kwakkel had 'beet': rood Katwijk en uiteindelijk 1-4 winst Vogels. Wedstrijd was volop voorzien van extra lading door wat relletjes bij de eerste wedstrijd. Nog steeds als ik oud-spelers van dat team tegenkom is dit een heerlijk onderwerp.

 

Last but not least is iets wat ik ook nooit meer zal vergeten. Wedstrijd IJsselmeervogels-Huizen, uitslag 1-2.
Niet zozeer de uitslag die ik overigens nog prima wist maar vooral een oud-leerling c.q. oud-speler trok op een wel heel speciale manier de aandacht. De betreffende oud-leerling/oud-speler was Fred Ros, later op een andere manier in het nieuws gekomen. Als leerling uitermate correct en komend uit een voorbeeldgezin, en wat later door mij 'opgehaald' om deel uit te maken van mijn A1 bij de FC Hilversum.
Na wat omzwervingen in het betaalde voetbal belandde hij uiteindelijk bij Huizen, waar hij dus tegen Vogels speelde en een behoorlijk aandeel had in de winstpartij. Nu, dat wilde hij wel even laten weten en kwam, gekleed in een spierwit pak, lurkend aan een enorme sigaar, de spelerstunnel uitgelopen. De blik op zeer voldaan en triomfantelijk alle tijd nemend mij even te begroeten. Hoe kan het lopen he?

 

Succes komende weken en groet.


 Hits  3625 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2