VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Jelle Loosman speelde een voetballeven lang in het eerste elftal van Urk. Nu balt hij nog voor zijn plezier in een lager elftal.

Dolly

 

Jelle Loosman
Ex-speler van Urk

 

We gaan weer zoetjes aan richting de Kerstdagen. De meeste competities vorderen gestaag en de ranglijsten krijgen vorm. Vanuit het SV Urk kamp zijn er vooralsnog louter positieve berichten te melden. Ons eerste elftal doet prima mee in de Hoofdklasse B en een zorgeloos seizoen lijkt in het vooruitzicht te liggen. Al had er naar mijn smaak nog meer ingezeten dan de huidige achtste plaats.

 

Ook mijn eigen jeugdteam SV Urk E1 draait prima mee in een loodzware competitie, waarin het elke week weer genieten is van zowel mijn eigen ploeg, maar ook van de tegenstanders, die ook heel 'aardige' spelers tot hun beschikking hebben. Yenio Holder, Mads Alma, Yannick Agbagni en Timo Kasanwidjojo zijn namen die u rustig op kunt schrijven of onthouden, daar gaan we nog genoeg van horen verwacht ik over pak hem beet een jaar of tien.

 

Ook met SV Urk 4 zijn we weer omhoog gekrabbeld na een matige seizoenstart. Na een met spoed belegde heel lange en gezellige teamavond zijn de puntjes op de i gezet, is elke speler even duidelijk verteld hoe er over hem gedacht werd met als resultaat dat iedereen weer met beide voetjes op de grond staat. De opwaartse lijn is hierdoor ingezet met een voorlopig vierde plaats als gevolg. We zijn net als een diesel die op gang moet komen. Wat dat betreft is het jammer dat de winterstop weer aanstaande is. Want een langere periode van rust is niet goed voor oude voetbalbotten. De fysieke gesteldheid van de selectie wordt namelijk steeds brozer met het klimmen der jaren. Naast de ieder jaar terugkerende jicht problematiek bij een aantal spelers, zagen we dit seizoen ook al spelers wegvallen met een gaatje in de maag en spit in de onderrug. Ouderdom komt met gebreken zullen we maar zeggen.

 

Ons team is overigens sinds kort wel versterkt met een nieuwe aanwinst. Geen fitte, jonge, gespierde, snelle jongeman... nee, we hebben een hond erbij. Zelf heb ik, behoudens het eten ervan, niet zo veel met dieren. Maar sinds de vrouw van onze sterspeler Teunis (Tunis) Kramer een eigen winkel is begonnen, hebben we op zaterdagmiddag naast zijn drie dochters ook een Maltezer Shih Tzu in de kleedkamer. Als het Tunis zijn beurt is om te rijden naar een uitwedstrijd kan hij dan ook maar weinig medespelers meenemen, aangezien de auto al nagenoeg vol zit.

 

Ondanks mijn natuurlijke afkeer van honden, heeft Dolly toch al een paar keer voor komische taferelen gezorgd rondom onze wedstrijden. De uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys was spannend en onderhoudend. Tunis had zijn dochters streng opgedragen de hond aangelijnd bij zich te houden gedurende ons verblijf op sportpark de Akkers. Toch wist de hond te ontsnappen. Heerenveense Boys was bezig met het opzetten van een kansrijke counter toen Dolly het veld in stormde richting bal en baasje. De scheidsrechter was genoodzaakt het spel stil te leggen, tot groot ongenoegen van de tegenstander, die een goede aanval verhinderd zag worden door een zojuist ontsnapte hond die eigendom is van de laatste man van SV Urk 4. Hilariteit ten top en en wij zagen na afloop tijdens de nabetrachting in de kantine een belangrijk rol weggelegd voor Dolly tijdens de rest van het seizoen. Loerend vanuit de dugout kan ze natuurlijk meerdere aanvallen van de tegenstander onschadelijk maken op deze manier. Met de juiste training en begeleiding zagen we ineens allemaal grote voordelen in de aanwezigheid van Dolly. We beloofden de dochters van Tunis dan ook plechtig dat Dolly niet persé door de Babi Pangang van de Chinees heen hoeft te worden verwerkt.

 

Dat Dolly zijn roem vooruit gesneld was bleek een week later in Koekange tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse '63. Een terreinmeester verbood de hond de toegang tot het sportpark. Tunis was onverbiddelijk en gaf aan dat voetbal een gezinssport is. En aangezien de hond net als zijn kinderen ook onderdeel uit maakt van dat gezin nam hij geen genoegen met het opgelegde verbod. Natuurlijk konden we als team Dolly niet laten vallen en door het stukje solidariteit, waar zelfs Lech Walesa een puntje aan kan zuigen, wat SV Urk 4 toen ten toon spreidde, kon de terreinmeester niet anders dan ook de hond toegang te verlenen tot het sportpark. Wel met de uitdrukkelijke voorwaarde dat Dolly aangelijnd moest zijn en blijven.

 

Gelukkig gaf het voor ons gunstige verloop van de wedstrijd in Koekange geen aanleiding om deze belofte te verbreken.


 Hits  3909 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2