VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Philip den Haan was in het verleden een bepalende speler bij Kozakken Boys in Werkendam. Als trainer behaalde hij kampioenschappen met o.a. VVGZ en IJsselmeervogels. Verder was Den Haan als trainer werkzaam bij Kozakken Boys, Woudrichem, Unitas, Sparta Nijkerk en Heerjansdam.

Tsja

 

Philip den Haan
Ex-trainer van o.a. IJsselmeervogels, Kozakken Boys, Sparta Nijkerk en Heerjansdam

 

Nu was Bertje Kous me toch echt voor. Op het gevaar af dat je een bemoeial gevonden wordt, wilde ik dezelfde kant op als de column van Bert van vorige week. En dat is echt niet omdat ik nu ik al een paar keer bij uitzendingen van RTV Utrecht zijn 'side-kick' ben geweest. Mocht u deze column niet gelezen hebben, verwijs ik er naar. De bekende spijker ook voor mij op zijn kop. Ik ga dat niet overdoen, maar na dit weekend wordt het nog duidelijker.

 

Alles lager dan de Tweede divisie blijft qua spanning leuk. Boven- en onderin in al die klassen worden doelstellingen in de naderende winterstop getoetst en eventueel naar boven of onderen bijgesteld. Gewoon zoals het altijd was. Om kampioen te worden, eventueel periodetitels te winnen en nacompetitie te spelen, heerlijk!

 

In de Tweede Divisie, door de echte knappe koppen uit Zeist bedacht, spelen we nu al - we zijn nog niet op de helft - om de derde baard van dit jaar. Na de Sint en de Kerstman, nu de baard van de Keizer. Het gaat eigenlijk nergens meer om, of het moeten de winstpremies voor de spelers nog zijn. Jong AZ wordt kampioen, hier geen periodes te winnen, alleen nog degradatie voorkomen en op naar het volgend seizoen. Natuurlijk, tien punten zijn nog in te halen, maar waarom eigenlijk. Ik geloof niet dat er naast de beloftenteams erg veel clubs staan te trappelen om te promoveren.

 

Is er dan niets goeds aan de Tweede Divisie? Ja, echt wel! Saai zijn de wedstrijden in die divisie zeker niet. Er wordt over het algemeen veel gescoord en dat is altijd lekker om naar te kijken.

Op saaie 'Frits van Tuurenhoutjes' zit je niet te wachten. Dat kan volgens mij dus nu met deze stand op de ranglijst alleen nog maar beter worden. Behalve wanneer je op degraderen staat (maar is dat wel zo erg?) kun je uitproberen wat je maar wilt. In feite zijn of worden het allemaal soort van oefenwedstrijden voor het komende seizoen. In het begin van de wedstrijd nog de focus op de tactiek en daarna alle remmen los om er zo aanvallend mogelijk voetbal van te maken. Druk naar voren, overal één tegen één op het veld, acties, schoten, doelpunten, heerlijk om naar te kijken. Door de bank genomen vind ik kijken naar de Tweede divisie leuker dan de Jupiler League. Live en op televisie.

Natuurlijk een samenvatting kijken, in beeld gebracht vanuit een stadion, is wat aantrekkelijker, maar de accommodaties van de meeste Tweede en Derde divisie clubs mogen er tegenwoordig ook zijn.

 

Wat te denken van de volle kantines, de bijna overal te kleine sponsorhomes. Nee, daarin worden veel Jupiler League clubs overvleugeld. Sommige clubs in de 'Eerste divisie' hebben van de honger geen ontlasting en zijn stik jaloers op wat zich in de Tweede divisie afspeelt.

Voor de spelers van de beloftenteams is het wel leerzaam. 90% is niet gewend om voor publiek te spelen en weten niet wat een volle kantine is. Die speelden op maandagavond op een bijveld of in een holle klankkast.

Misschien goed dat er toch nog naar deze opzet wordt gekeken. Ik kan me haast niet voorstellen dat ze met dit scenario geen rekening hadden gehouden. Dit kan niet de bedoeling zijn van competitievoetbal. Mooie taak voor de nieuw aangestelde innovatiemanager Peter Blangé om hier als eerste naar te kijken.

 

Ik ga me nu voorbereiden om voor TK-Trainingskampen.nl NEC Nijmegen en ADO Den Haag zo goed mogelijk te begeleiden op hun trainingskamp begin januari in Marbella. Super leuke en leerzame job. In de keuken kijken van een profclub, een weekje meeproeven van trainingsschema's, voedingspatronen, voorbereidingen, selecties samenstellen, logistieke zaken regelen etc. etc. Als liaison zit ik er tussen en ga zorgen dat alles naar wens verloopt. Wie weet waar het allemaal nog toe kan leiden.

 

Rest mij jullie allemaal nu al vanaf deze plaats nog een paar goeie competitie rondes toe te wensen. Klap er nog even flink tegenaan, dan ff rust, misschien alsnog een trainingskamp boeken en volle bak er weer tegenaan ergens in januari 2017. Tsja, tsjonge, 2017 al weer. Wat gaat het snel!

 

Allemaal prettige feestdagen en een mooi, gezond en sportief 2017 toegewenst.


 Hits  1811 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2