VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Clubicoon

 

John Blok
Trainer-coach van Scheveningen

 

Na slechts een korte winterstop, waarin we allemaal even meer tijd aan familie en gezin konden besteden, is de competitie alweer van start gegaan. Veel ploegen hebben zich ook dit jaar weer in het buitenland op de tweede seizoenshelft voorbereid. In plaats van drie avondtrainingen op de club kiezen veel teams voor een kort verblijf buiten Nederland.
Even een paar dagen bij elkaar met een juiste mix tussen arbeid en ontspanning en werken onder heerlijke omstandigheden. Het was dan ook even omschakelen afgelopen zaterdag, waar de wedstrijden onder veelal winterse omstandigheden moesten worden afgewerkt.

 

Traditiegetrouw hebben we ons met Scheveningen weer op het zonnige Gran Canaria voorbereid op de tweede helft van de competitie. Zoals gebruikelijk tot in de puntjes georganiseerd door Remco en Karen van Trainingskampen.nl in samenwerking met teammanager Dave van der Zwan. Een heerlijke spelersgroep, een prima veld en hotel, een grote en gezellige groep sponsors en vrienden van Scheveningen en heerlijk weer. Wat kan er misgaan zou je zeggen. Tot vrijdagochtend 6 januari dat vreselijke bericht komt, Arie de Jager is op 70-jarige leeftijd overleden.

 

Iedereen die wel eens op Houtrust is geweest weet wie Arie was, ondanks dat hij liever op de achtergrond opereerde. Er is eigenlijk geen functie die Arie niet binnen de club heeft bekleed. De laatste jaren was hij, naast lid van de TC, verantwoordelijk voor het complex. Door zijn grote verdiensten voor de club werd Arie erelid van SVV Scheveningen maar kreeg hij ook de sporadisch uitgedeelde Gouden speld van de KNVB. Daarnaast werd hij vorig jaar verrast met een volkomen terechte benoeming tot Lid in de orde van Oranje Nassau voor al zijn vrijwilligerswerk. Een mooi moment en ook erg emotioneel omdat hij op dat moment al kampte met fysieke beperkingen als gevolg van de spierziekte ALS.
Toch klaagde Arie nooit, genoot hij nog zoveel mogelijk van het leven en is hij ook tijdens zijn ziekte gewoon doorgegaan met zijn werkzaamheden op de club. Kenmerkend voor 'onze Aai' is dat hij, ondanks dat hij zijn linkerarm niet meer kon gebruiken, toch met een kruiwagen het veld op ging. Een touw om het handvat, over zijn nek en verder niet zeuren.
Nadat de ziekte enige tijd leek te stagneren ging het de laatste tijd ineens hard achteruit. Het waren dan ook zware tijden voor Arie en zijn gezin. Een sterke sportman, die nooit iemand tot last wilde zijn, werd steeds afhankelijker van hulp van anderen. Veel respect is er dan ook
voor zijn familie, en dan vooral zijn vrouw Tineke en zoons Arie en Johan, voor de wijze waarop zij hiermee zijn omgegaan.

 

Begin december hebben wij Arie voor het laatst gezien. Volkomen verrast was hij dat het hoofdveld op zijn geliefde Houtrust voortaan het Arie de Jager veld heet. Na afloop werd er nog even heerlijk ouderwets over voetbal gepraat en werden oude anekdotes opgehaald. Dat is ook wat we vorige week op trainingskamp hebben gedaan. Arie is jarenlang meegegaan
op alle trainingskampen en we hebben hem dan ook op Gran Canaria in zijn favoriete Ierse pub herdacht met een drankje, zijn muziek en mooie anekdotes.

 

Zo zijn er mooie verhalen over zijn trips naar zijn vrienden Martin en Cock Jol of zijn maatje Wim Reijers. Gelukkig mocht ik ook op een aantal trips aanwezig zijn en heb hier dan ook weer met veel plezier aan mogen terugdenken. Eén wil ik u niet onthouden. Arie nam ons voor het eerst mee naar de kleurrijke oud Holland Sport speler en KV Kortrijk trainer Wim Reijers. Wim woonde in Watou op de grens van België en Frankrijk, volgens ons een gehucht maar volgens Arie een verblijfplaats voor kunstenaars. Omdat Wim ons bij de lunch ontving met Belgische Pater 12 biertjes zat de stemming er al snel in. Omdat Arie vooraf had opgeschept over het kunstenaarsdorp, en wij alleen nog bierlokalen hadden gezien, nam Arie ons mee naar een galerie. Opscheppend over zijn kennis van kunst liepen we naar de eerste verdieping van de galerie waar de galeriehouder volgens onze kunstkenner net een fantastisch Belgisch drieluik aan het ophangen was. Op het moment dat we echter de ruimte binnenstapten hing de beste man echter net het vierde schilderij op rij op...

 

Na het afscheid van Arie afgelopen vrijdag hebben we zaterdag, na een indrukwekkend eerbetoon voor de wedstrijd, de competitie weer hervat.
Ondanks deze pittige week zijn we gestart met een goede wedstrijd en een gedegen overwinning. Belangrijk om goed te starten nu de beslissing in de tweede periode aanstaande is en de verschillen zowel boven- als onderin klein zijn. De competitie kan dus nog alle kanten op, maar dat Scheveningen op Houtrust bezig is aan het laatste seizoen op natuurgras is wel zeker. Gelukkig heeft Arie zijn werkschoenen meegenomen, met een polletje gras er nog onder...


 Hits  3208 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2