VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Philip den Haan was in het verleden een bepalende speler bij Kozakken Boys in Werkendam. Als trainer behaalde hij kampioenschappen met o.a. VVGZ en IJsselmeervogels. Verder was Den Haan als trainer werkzaam bij Kozakken Boys, Woudrichem, Unitas, Sparta Nijkerk en Heerjansdam.

Opvallend en mooi

 

Philip den Haan
Ex-trainer van o.a. IJsselmeervogels, Kozakken Boys, Sparta Nijkerk en Heerjansdam

 

In zijn brief aan 'Lieve Marianne' vroeg Peter Heerschop afgelopen vrijdag in 'Evers staat op' een ieder zich zelf een keer een cadeau te geven. Gewoon een dag (of een week) nergens over klagen of zeuren.

Vrijwel gelijktijdig kreeg ik van de redactie te horen dat het mijn beurt was voor de column voor VOZ. Dat kwam dan goed uit. Gelijk het cadeau maar uitpakken dan. Niet klagen en zeuren over de gelopen koers in de kop van de Tweede divisie, over de KNVB en hun gekker wordende ideeën, de EU, Trump, de scheidsrechters, vierde officials en het weer. Nee, dan neem ik u mee in een aantal voor mij mooie, opvallende en vrij recente momenten van het (sport-)leven.

 

Wat te denken van de Super Bowl. American Football is geen sport die wij hier goed kennen, maar hoe kon het dat de favorieten (Patriots) achter kwamen met 3-21 om vervolgens na ook nog met 9-28 te hebben achtergestaan met 34-28 winnen. Wat zat daar een ontlading en een deceptie in! Wat een verhalen zullen hierover de geschiedenis in gaan!

 

Ons voetbal dan en wat dichter bij huis. Voor het eerst in de historie konden 'amateurclubs' meedoen in een tussentijdse transferperiode. Een club waar rood de hoofdkleur is, begeeft zich op de markt en koopt de topscorer van de Tweede divisie. Best wel opvallend vond iedereen. Vervolgens legt hij er in zijn eerste wedstrijd voor de nieuwe club drie in. De laatste is tevens goed genoeg voor de 'brood' nodige winst. Dat is nog eens een aankoop en op zich al een verhaal voor jaren. Nee, de wedstrijd erop is het zo mogelijk nog opvallender. Hij ploft er weer twee in het netje en zijn ploeg pakt met het 2-2 gelijkspel ook de kop in de Derde divisie. Met welke bril je er ook naar kijkt, het is in veel opzichten opvallend en mooi tegelijk. Berry Powerrrrr!!

 

En dan Barcelona. 4-0 verlies bij PSG. Ook geen kattenpis natuurlijk, maar 4-0? Heeft PSG de tactiek gevonden om deze schier onoverwinnelijke ploeg aan banden te leggen? Hoe zou het nu gaan in Barcelona? Kan PSG omgaan met dit succes? Opvallend en toch ook mooi. Ben zo benieuwd naar de return.

 

Wat ik ook mooi vond deze week was dat Zlatan weer drie keer het net deed bollen in de Champions League en recenter ook nog de winnende maakte in een FA cup wedstrijd. Hij leeft nog en dat is belangrijk voor het voetbal. Mooie momenten. Kan daar geen genoeg van krijgen.

 

Opvallend is ook dat ik het weer voel kriebelen om aan de slag te gaan als trainer. Nu bij Schelluinen, een vierdeklasser vlakbij Gorinchem. Samen vinden we dat het lang genoeg heeft geduurd om in de kelder van de competitie te spelen.

 

Mooi, maar dan heel anders mooi, is het recente bericht rond Bart Stoutjesdijk. Ik leg het uit. Bart is 14 en een zeer talentvolle keeper van de jeugd van mijn vorige club Sleeuwijk. Gedreven tot op het bot en altijd in de weer om zijn spel te verbeteren. Leergierig, mondig maar beleefd en in de club altijd bereid om iets extra's te doen. Kortom, een wereldventje. Hij kreeg een paar jaar geleden de diagnose: tumor aan/nabij de hypofyse. Niet te opereren, maar de groter wordende tumor gaat o.a. zenuwen van het gezichtsvermogen beknellen en nog meer. Dus chemotherapie. Een mokerslag voor Bart, zijn familie, de club, zijn team. Ruim twee jaar onderging Bart vervolgens vele, zeer vele chemo's om de tumor niet te laten groeien en liefst te laten slinken. Zijn passie, het keepen, kon hij niet meer beoefenen, de kracht en energie werden met de keer minder. De wilskracht niet en ondanks de spanningen rondom zijn ziekte en alles wat daarbij komt kijken, ook in het gezin voelbaar, bleef Bart optimistisch en liet zijn positiviteit bij iedereen achter. Natuurlijk, school leed eronder, maar dat gaat Bart inhalen. Hij heeft tussentijds een nieuwe andere passie gevonden: fotografie. Hij is er net zo gedreven mee bezig als met voetbal. Nu afwachten of de geslonken tumor ook klein blijft. Controles gaan dat uitwijzen. Dat blijft spannend. We duimen allemaal met je mee en we hopen je snel, als het lukt, weer tussen de palen te zien. Dan maken wij de foto's wel. Bart, je bent een kanjer!

 

Eigenlijk best leuk zo'n week. Alle aandacht naar het positieve. Zouden we meer moeten doen.


 Hits  2725 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2