VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Dromen

 

John Blok
Trainer-coach van Scheveningen

 

Wat een heerlijke week was dit voor alle voetballiefhebbers in Nederland. Eerst een stressvol weekend, waarin veel beslissingen nog even werden uitgesteld. Een week lang toeleven naar het moment waarop alles uiteindelijk wordt beslist. Tussendoor een topprestatie van Ajax, dat in een thriller bewees dat Europees succes wel degelijk mogelijk is. En dan weer weekend, komen dromen uit of worden ze juist wreed verstoord? In veel competities was het dus spannend tot de laatste speelronde. Een compliment aan de competitieleiders van de KNVB die bij het vaststellen van het competitieprogramma in topvorm moeten zijn geweest.

 

Dit in tegenstelling tot de beleidsbepalers bij de KNVB, want het is al geruime tijd erg onrustig in Zeist. Toppunt was onlangs de aanstelling van onze nieuwe bondscoach. Over de keuze kun je al discussiëren maar de wijze waarop de selectie tot stand kwam, en de daarop volgende persconferentie, hadden moeiteloos in een aflevering van Jiskefet kunnen zitten. Ook het verdwijnen van Jelle Goes en Leon Vlemmings, en het daarom niet toetreden van Ron Jans tot de Zeister bossen, is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Wat doet dat met alle veranderingen binnen de Nederlandse jeugdcompetities en hoogste trainersopleiding die in gang zijn gezet?

 

Terug naar het competitieslot, dat in de Tweede divisie niet echt spannend meer was.
Daar was het alleen nog belangrijk voor UNA en HHC Hardenberg die in een onderlinge confrontatie mochten uitmaken wie de nacompetitie ontloopt. Als in een ware Houdini act verzekerde Hardenberg zich in ieder geval van nog een jaar Tweede divisie. Opmerkelijk is wel dat er drie jong BVO's uit deze afdeling verdwijnen, iets waar de meeste clubs niet echt ontevreden over zullen zijn. Opmerkelijk is de nacompetitieplek voor Spakenburg, juist nu buurman IJsselmeervogels promoveert.

 

IJsselmeervogels is de terechte kampioen van de Derde divisie. In een competitie die het hele seizoen spannend was grepen zij op de laatste speeldag de titel. Felicitaties zijn op zijn plek voor Sandor van der Heide en zijn team! De laatste tijd gaat het begrijpelijk veel over de doelpunten die met de wintertransfer van Berry Powel zijn ingekocht. De rust, en keuze voor vertrouwen en continuïteit na de moeizame start aan het begin van het seizoen, zijn minimaal net zo belangrijk geweest en hebben zich uitbetaald. FC Lisse, Rijnsburgse Boys en Harkemase Boys mogen via de nacompetitie alsnog proberen hun goede seizoen te bekronen met promotie naar de Tweede divisie.
Onderin hebben FC Rijnvogels en Huizen tot het laatst toe gestreden maar de laatste winstpartij mocht niet meer baten. Beide promovendi zullen het volgend seizoen weer in de hoofdklasse moeten proberen. ODIN '59 en het ambitieuze SteDoCo bleven ze net voor en gaan de nacompetitie in.

 

Uit de Hoofdklasse A plaatsten Noordwijk, Ter Leede en Achilles Veen zich voor een extra kans. Spijkenisse ging hier uiteindelijk verrassend met de hoofdprijs aan de haal. In de Hoofdklasse B was ACV al kampioen en plaatsen DOVO, Staphorst en CSV Apeldoorn zich voor de nacompetitie.
De strijd in beide nacompetities zal met veel belangstelling worden gevolgd in onze regio. Dit seizoen waren er in de Derde divisie meer derby's dan in de Tweede divisie waardoor je vaak hoorde dat dit aantrekkelijker was voor supporters en penningmeester. Nu er uit de Tweede divisie drie jong BVO's verdwijnen, en ook de aanvangstijdstippen gelijkgetrokken worden, zou dit wel eens anders kunnen worden.

 

Natuurlijk kan ik ook niet om de ontknoping in de Eredivisie heen. Heerlijk om de ontlading te zien bij al die mensen die Feyenoord een warm hart toedragen. Geweldig om niet alleen Dirk Kuyt zijn eigen jongensboek te zien schrijven maar ook de droom van veel Feyenoord supporters uit te zien komen. Maar na de "American Dream" kunnen we het nu ook hebben over de "Dutch Dream". Dirk Kuyt heeft ons laten zien dat je met hard werken en geloof in eigen kunnen je dromen waar kan maken. Geweldig hoe hij zich van speler van Quick Boys heeft opgewerkt tot speler in de wereldtop en ook daarna zijn sportieve dromen is blijven najagen. Zijn drive en wil om altijd te presteren zijn een voorbeeld voor onze (jeugd)voetballers in Nederland. Misschien een goed idee voor de KNVB om hem eens te polsen over een rol binnen onze nationale opleidingen voor de "winnaars van morgen" zodat ook zij straks hun dromen kunnen verwezenlijken!


 Hits  1187 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2