VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Jelle Loosman speelde een voetballeven lang in het eerste elftal van Urk. Nu balt hij nog voor zijn plezier in een lager elftal.

Einde seizoen

 

Jelle Loosman
Ex-speler van Urk

 

En weer is er een voetbalseizoen ten einde. Al is het nieuwe ook al weer begonnen voor sommige teams, zo traint en voetbalt SV Urk 1 al weer. In twee delen opgeknipte voorbereidingen heet dat, waardoor de scheidslijn tussen twee voetbalseizoenen steeds moeilijker is aan te geven. Met SV Urk 4 zijn we na een spannende nacompetitie te hebben gespeeld opnieuw gepromoveerd, nu naar de reserve 2e klasse. In een zinderende finale tegen het sterke Heerenveense Boys 4 werd een 0-2 achterstand bij rust omgebogen in een 4-2 overwinning. Met name de 3-2 vlak voor tijd, van Fokke Arie Loosman, was van grote schoonheid, een schot van ca 40 meter na een snelle ingooi, vloog over de te ver voor zijn doel staande keeper in de kruising. Helaas zijn er weinig getuigen van en ook geen beelden. Op ons niveau zijn die namelijk veelal niet of nauwelijks aanwezig. Jammer, maar aan de andere kant zit hier ook een voordeel aan, er is dan ook geen sluitend bewijs over de exacte afstand en schoonheid van het doelpunt, waardoor de verhalen hierover in de loop der jaren wat aangedikt kunnen worden.

 

Veel teams sluiten het seizoen af in de vorm van een gezellig avondje of een weekendje weg. Met SV Urk 4 gaan we aan het einde van het seizoen traditioneel een paar dagen weg met een boot. Altijd beregezellig en goed voor de saamhorigheid. Ook in mijn tijd bij het eerste van SV Urk gingen we traditioneel eind juni een weekendje weg met de selectie inclusief aanhang. Van Renesse tot Zandvoort, van Kalkar (Duitsland) tot Knokke (België), van Texel tot Valkenburg en van Egmond aan Zee tot aan Noordwijk, er zijn weinig plaatsen waar we niet geweest zijn. Met name de Nederlandse kust kent weinig geheimen meer. In deze weekendjes is zo ontzettend veel gebeurd, daar kan ik wel een encyclopedie vol over schrijven.

 

Met 40 Urkers op één hotelkamer op zondagavond inclusief zelf verzorgde catering en straatmuzikant, een leeggespoten brandblusser op mijn slaapkamer net op het moment dat ik mijn vrouw intern aan het onderzoeken was, skiën, gps tochten met bootjes, een Duitser met pistool die ons achtervolgde na een avondje stappen, Siamees voetballen, een lift in Ibis Scheveningen die veranderde in een zwembad vanwege een knappende kist met ijs en bier, vlotten bouwen, een karaoke avond in een hotelkelder die door de politie gelast werd te staken, steptochten, feestavonden bij Club Nautique in Zandvoort, in mijn ogen de beste strandtent van Nederland,  en zo kan ik eindeloos door gaan met herinneringen. Het was altijd top en we waren altijd weer welkom op de locaties waar we geweest zijn. Want ondanks dat we wel eens ondeugend waren, gedroegen we ons als een gast en losten we 'kleine probleempjes' altijd netjes op.

 

Afgelopen weekend mocht ik lekker op pad met het team dat ik train, SV Urk E1 (JO11-1 zeggen we tegenwoordig). Als afsluiting van vier en een half jaar samen als team gingen we twee dagen weg naar Diever, gelegen aan de rand van het Drents-Friese Wold in het mooie Drenthe. Wat hebben we genoten. Stormbanen in het water, buikschuiven, bubbel voetbal, klimparcoursen afleggen in het bos met als hoogtepunt een kabelbaan van 200 meter over het water en een nachtelijke spooktocht door het woud. Wat hebben we een lol gehad met elkaar en wat hebben die mannetjes van 10 en 11 jaar ontzettend veel energie. Niet kapot te krijgen die gasten.

 

We gaan nu lekker even een periode rustig aan doen, geen trainingen en wedstrijden meer, al zal het voetbalvirus weer snel gaan kriebelen, verwacht ik. Of je nou 10 bent of 41, als dat virus je eenmaal te pakken heeft, kom je daar nooit meer van af.


 Hits  2519 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2