VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Rob de Boer is lid van de technische commissie van GVVV.

Vermoeiende mensen

 

Rob de Boer
TC-lid bij GVVV

 

Je speelt al weken goed voetbal. Je wint zes potjes op rij. Je creëert best heel veel kansen. Je staat tweede in de competitie. Je speelt de kwartfinale van de 'echte' beker. Als je aan het begin van het seizoen dit soort dingen zou opnoemen tegen een willekeurige supporter van een club dan tekent iedereen daarvoor.
Zo, dat zou mooi zijn zeg, als dat zou lukken!
 
O ja, dat betekent wel dat je af en toe ook een wedstrijd verliest, want dat hoort namelijk bij het voetbal. Verliezen.
O ja en wat ook nog kan, je kunt er zelfs twee achter elkaar verliezen. Vervelend, maar het kan. Het spelletje heet namelijk voetbal en bij voetbal gebeuren dat soort dingen.

 

Als je naar de bovengenoemde resultaten kijkt, zou je toch zeggen dat bij die club het glas best halfvol zit.
Gelukkig vinden ook heel veel mensen dat. Maar er zijn altijd van die azijnzeikerds (citaat Danny Buijs) die als het ook maar even iets minder gaat direct het glas al weer half leeg hebben. Die leven, vermoed ik, hun hele leven op basis van het glas is altijd half leeg. Lijkt mij zeer vermoeiend, om zo door het leven te gaan.
Ook zeer vermoeiend om altijd te moeten aanhoren. Die gaan dan ook appen en twitteren dat het zo niet langer gaat….
Tja. Ik zou zeggen wacht daar even mee. Denk er een weekend  over na, tel je zegeningen (resultaten) en wellicht blijft dan het glas net iets voller tot maandag.

 

Zoals de mensen die mij kennen ongetwijfeld zullen weten, ben ik letterlijk en figuurlijk meer van de volle glazen... Dat leeft zo'n stuk leuker. Soms te positief, prima. Soms te euforisch, ook goed. Maar ja als je kijkt hoe we er nu nog steeds voorstaan ben ik zeer tevreden. Natuurlijk had ik ook liever gewonnen van FC Lisse en Barendrecht. Had gezien de kansenverdeling beide keren ook gewoon gemoeten. Als je niets creëert moet je je zorgen maken. Nou dat is niet het geval lijkt mij.

Dus voor degenen die de schoen voelen passen zou ik willen zeggen, trek het je aan. Nuanceer wat meer, dat helpt ook vaak.
Zo genoeg hierover. Op naar een mooie derby volgende week.

 

Verder zijn daar natuurlijk de gebruikelijke transferperikelen die weer gaan spelen (of al spelen). Spakenburg en IJsselmeervogels zijn alweer flink in (aan) de slag. Ik spreek best veel mensen binnen de amateurvoetballerij die zich daaraan storen. Zo vroeg alweer spelers vastleggen.
Niet doen. Niet aan storen. Het is van alle tijden en weet dat ook zij er maar elf kunnen opstellen! Ik vind het wel van spelers een beetje jammer als je al na acht wedstrijden in het huidige seizoen (De Bondt bijvoorbeeld) besluit naar een andere club te gaan. Dat vind ik op z'n zachtst gezegd wat vroeg… Geeft niet echt een lekker gevoel bij de club waar je vertrekt lijkt mij. Maar goed blijkbaar moeten we ook daarmee gaan leren leven. Maar wie weet zijn dat incidenten.
Ik hoop het (glas halfvol...).


 Hits  1761 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2