VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Jelle Loosman speelde een voetballeven lang in het eerste elftal van Urk. Nu balt hij nog voor zijn plezier in een lager elftal.

Voorzitter gezocht

 

Jelle Loosman
Ex-speler van Urk

 

Dankzij de afgelasting van de uitwedstrijd van SV Urk 4 tegen de Groninger studenten van The Knickerbockers, was ik afgelopen zaterdag mooi in de gelegenheid om ons keurkorps SV Urk 1 te bekijken. Een uitwedstrijd tegen SDC Putten op de Putter Eng was altijd lastig, kon ik mij nog herinneren uit mijn eigen actieve periode als speler, alhoewel we toen de punten best vaak mee terug namen naar de Bult. Het complex bij SDC Putten heeft trouwens een geweldige metamorfose ondergaan en zag er werkelijk prachtig uit. Dat is niet meer te vergelijken met vroegere tijden. Als ik me niet vergist heb zag ik oud-eerste elftal speler Casper Doldersum (waar ik menig duel mee heb uitgevochten) in de rust nog helpen achter de bar in de kantine. Een echte SDCP-er in hart en nieren, die Casper en dit soort clubliefde spreekt me altijd enorm aan.

 

De punten bleven deze keer geheel onnodig achter in Putten. Urk was in mijn beleving zaterdag op (bijna) alle vlakken het betere team, maar schoot tekort op het belangrijkste onderdeel van het edele voetbalspel, namelijk het benutten van de kansen, al zat het ook niet mee getuige drie ballen op de lat en een om onduidelijke redenen afgekeurde goal door scheidsrechter Boringa. Uitgerekend Rick Degenaar, de speler met de hoogste body-mass index van het speelveld velde vlak voor tijd het vonnis over Urk. Jammer, maar het getoonde spel geeft mij voldoende vertrouwen voor het verdere verloop van dit seizoen.

 

De rest van dit seizoen moet SV Urk het zoals het nu lijkt wel doen zonder voorzitter. Gerrit Meun nam afgelopen woensdagavond afscheid als voorzitter tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering, na de club gedurende een periode van ruim negen jaar te hebben geleid. In 2008 nam Gerrit de voorzittershamer over van erelid Jan Brouwer, die eerder dit jaar overleed op de leeftijd van 71 jaar. Als speler kende ik Gerrit vooral als scheidsrechter, die regelmatig oefenwedstrijden van ons floot. De onderlinge verhoudingen waren toen niet altijd optimaal al besef inmiddels heel goed dat dit ongetwijfeld vaak meer aan mij te wijten zal zijn geweest dan andersom.

 

Als voorzitter heeft Gerrit ontzettend veel energie in de club gestoken. De deur van zijn bedrijf stond letterlijk altijd open voor iedereen die iets wilde bespreken over het wel en wee van de SV Urk. En op Urk waar veel publiek geheim is weet je dan een ding zeker; namelijk dat je regelmatig mensen bij je aan het bureau hebt zitten die iets met je willen bespreken aangaande SV Urk. Als aanvoerder van het eerste elftal en later ook bij het maken van het jubileumboek ter ere van het 75-jarig bestaan mocht ik nauw samenwerken met Gerrit. Vanaf deze plaats wil ik Gerrit (en ook de andere bestuursleden die afscheid namen) nogmaals hartelijk dank zeggen voor de vele uurtjes die in SV Urk zijn gestoken. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter die toch al ruim een jaar duurt is tot nog toe zonder succes geweest, daarom wil ik langs deze weg nog een oproep doen, want onze club moet niet te lang stuurloos zijn, een nieuwe kapitein is snel nodig.

 

GEZOCHT:
Voorzitter SV Urk

 

Wie zoeken we:

 • Een sociale en enthousiaste voetballiefhebber
 • Leeftijd van 18+
 • Bestuurlijke ervaring is een pre maar niet noodzakelijk
 • Bij voorkeur blauw-wit bloed in de aderen
 • Verstand van voetbal is niet noodzakelijk, wel handig
 • Kennis van de Urker politiek
 • Affiniteit met Urk
 • Trots op de unieke clubcultuur
 • Visliefhebber

 

Wat bieden we:

 • Veel ongevraagd advies
 • Nieuwe levenslange vriendschappen
 • Veel uitdagingen (nieuwbouw/verbouw kantine, tweede kunstgrasveld, Derde divisie)
 • Een tweede familie
 • Snert en bonensoep in de kantine in de wintermaanden (tegen betaling)
 • De onvoorwaardelijke trouw van onze G-voetballers, Johan Blom, Koert Loosman en Ludo Romkes
 • Gratis verblijf in onze gezellige kantine met soms een lekkend dak
 • Geen vergoeding, wel veel onbetaalbare herinneringen

 

Geïnteresseerd, neemt u gerust contact op met onze secretaris Jacob Hakvoort, e-mail adres: jacobjanhakvoort2@gmail.com.

 

Zeg nou zelf wie wil er niet bij de meest unieke amateurclub van Nederland horen.


 Hits  2270 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2