VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Rob de Boer is lid van de technische commissie van GVVV.

Overdenkingen

 

Rob de Boer
TC-lid bij GVVV

 

Rond deze tijd doen heel veel mensen aan overdenkingen. Dat past blijkbaar bij deze (Kerst en oud en nieuw) periode van dit jaar. Normaal gesproken doe ik daar niet aan mee. Ik ben meestal skiën en dan heb je helemaal geen tijd om dingen te overdenken. Dan ben je druk bezig de hele dag (en deel van de avond...). Maar ja, als je dan een keer thuis bent dan ontkom je er niet aan. Mede ingegeven door een collega columnist die mij in ruil voor een lunch (inclusief bier) gevraagd heeft het van hem over te nemen.
Goeie deal vond ik! Dus daar gaan we. Ik beperk mij tot het voetbal zult u begrijpen.

 

Wat denk je, wordt Katwijk kampioen? Niet zo maar gezegd. Nog twee maal tegen Kozakken Boys plus GVVV uit en wie weet komt Katwijk net zo uit de winterstop als vorig jaar. Die slechte start na de winterstop gold trouwens ook voor GVVV vorig jaar. Beiden toen in Spanje overwinterd... en... een paar gezellige biertjes gedronken met elkaar.
Gaat Spakenburg het halen? Kampioenschap is eigenlijk een must. Direct na de winterstop de kraker tegen Almere City op het programma. Erop of eronder. Basis wordt ook gelegd in Spanje.
Wie wordt er trainer bij IJsselmeervogels? En wie wordt het bij Kozakken Boys? Danny Buijs zag ik ook als de grootste kandidaat bij Vogels. Gek dat dat niet is doorgegaan. Wordt het dan alsnog Willem Leushuis? Maar wie volgt Danny dan op in Werkendam? De Muijnck wordt genoemd. Giovanni Franken? En waarom niet Jochem Twisker? Of is die in beeld bij Vogels? Waarom niet?
Gaat Dirk Kuyt inderdaad trainer worden bij zijn oude liefde? En dan ook nog in de spits samen met Teijsse? Al was het maar om Quick Boys via de nacompetitie naar de Tweede divisie te tillen. Want laten we eerlijk zijn, daar hoort men op zich natuurlijk wel thuis als je kijkt naar sponsoraantallen, supportersaantallen en dergelijke. Ik vrees nog een jaartje wachten, maar je weet het nooit.

 

Maar ja wellicht komt er straks iets van de KNVB tekentafel rollen waar sommige clubs best hun voordeel mee kunnen doen. Bijvoorbeeld een aparte competitie voor beloftenelftallen (dat hebben we allemaal gewild).
Dat gaat betekenen dat bijvoorbeeld Jong Sparta uit de Tweede divisie valt. Plekje vrij. Jong Almere kan dan niet promoveren middels kampioenschap of periodetitel (al binnen). Plekje vrij. Dat zijn er al twee. Zou de KNVB zomaar in maart, april komen met een versterkt promotieverhaal? Lijkt mij laat, maar toch, het kan. Twee extra plekken plus en wellicht binnenkort een derde plek vanwege de toekomst van Achilles '29. Gaan die door? Komt dat geld uit Brazilië er alsnog? Hoe denkt de KNVB over wel of niet laten degraderen?
Of gaat men sowieso terug naar de laagste klasse als de hele boel omvalt?
Daar zit niemand op te wachten als dat met een club gebeurt. Het zwaard van Damocles hangt er wel boven in Groesbeek. We gaan het afwachten.
Quick Boys, DOVO, DVS '33 Ermelo, iedereen zit op het vinkentouw! Drie plekken wellicht. Poeh, krijgen ze het warm van...

 

Wat zou Heino Braspenning doen met zijn vrije tijd nu? Die was toch bijna iedere dag aan de Dijk te vinden. En nu ineens niets meer. Ik had persoonlijk niet gedacht dat dit niet meer goed zou komen tussen club en bestuur. Daar komen ze uit was mijn zekere gedachte. Maar niets is minder waar. Hij komt keurig zijn verplichtingen na, maar wat betekent dat voor komend seizoen. Als De Dijk dan nog Tweede divisieclub is (niet gedegradeerd), wat voor elftal kunnen ze dan samenstellen? Zijn daar dan middelen of spelers voor?

 

Redt AFC het met Ignacio erbij? Mijns inziens een heel zware opgave.
Mulders moet weg bij Rijnsburg en dat heeft een reden. Klik met de groep? Klik met de TC? Met de staf? Wie het weet mag het zeggen. Na het persbericht negen keer op rij gewonnen. Bijzonder verhaal! Goede opvolger trouwens!
Gaat TEC er nog spelers bijhalen om de degradatiedans te ontlopen?
Kraay wilde er ook nog wat bij uit angst voor datzelfde spook.
Twisker wil bij De Dijk versterking om dezelfde geesten te verdrijven.

Kortom er gebeurt van alles in en rond om de Tweede- en Derde divisie.
En we zijn pas halverwege...

 

Daarom voor nu een zeer prettig, gezond en sportief 2018 toegewenst.
13 januari 2018 beginnen we weer aan een spannende, meeslepende tweede helft van de competitie.
Zet hem op allemaal! En bedenk, het is maar voetbal...
De belangrijkste bijzaak in het leven.


 Hits  2164 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2