VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Hervatting

 

John Blok
Trainer-coach van Scheveningen

 

De korte winterstop zit er alweer op. Al het overdadige kersteten en de oliebollen zijn er grotendeels afgetraind en de eerste twee wedstrijden zijn weer gespeeld. Veel clubs hebben de afgelopen weken gebruikt om hun zaken voor het volgend seizoen vast te regelen. De spelerscarrousel moet nog echt op gang komen, maar de meeste clubs zijn nu wel van een trainer voor komend seizoen voorzien. Het meest werd er natuurlijk gespeculeerd over de vacatures bij Quick Boys, Kozakken Boys, Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels. In Katwijk is per direct succescoach en clubman Gert Aandewiel aan de slag gegaan. Bij de andere drie clubs gaan ook oud-Quick Boys trainers aan de slag. Jasper de Muijnck bij Kozakken Boys en  bij de Vogels staat volgend seizoen Ted Verdonkschot aan het roer. Een mooie beloning voor Ted die uitstekend presteert met HFC en inmiddels een indrukwekkende lijst clubs achter zijn naam heeft staan. Verrassend is ook de overgang van Wilfred van Leeuwen van Eindhoven naar Rijnsburgse Boys. Wel een logische keuze omdat het wel bekend is dat beiden zeer gecharmeerd van elkaar zijn, maar toch ook jammer dat Wilfred na een half jaar alweer terugkeert uit de Jupiler League. Bijkomend voordeel is wel dat hij zich vanaf deze week al kan voorbereiden op komend seizoen. Met Jimmy Simons heeft Rijnvogels ook zijn trainer voor komend seizoen en het tweede competitiegedeelte.

 

Veel ploegen hebben zich wederom in het buitenland op  de tweede helft van deze competitie voorbereid. Heerlijk om met de hele ploeg richting de zon te vertrekken. In het geval van Scheveningen was dat inclusief een steeds groter wordende groep sponsoren en supporters en was Gran Canaria traditiegetrouw de bestemming. Een mooie mix van goede trainingsomstandigheden, wedstrijden en ontspanning. Altijd mooi om te zien wat er in zo'n groep gebeurt als ze vijf of zes dagen met elkaar optrekken. Wie neemt het initiatief, houdt de groep bij elkaar, en hoe gaan ze met de gekregen vrijheid om. Natuurlijk hoeft een trainingskamp niet altijd ver weg te zijn. Ik heb ook schitterende weekenden gehad in Middelburg, Doorweerth en Oostende. Prettig is het natuurlijk wel als je gesprekken langs de rand van het zwembad kan doen, je net iets langer dingen op het veld kan uitleggen omdat de temperatuur goed is en je niet bang hoeft te zijn dat het veld door de vorst niet bespeelbaar is. Wij hebben, mede door de perfecte organisatie van trainingskampen.nl en teammanager Dave van der Zwan, weer een fantastische week gehad. Hard gewerkt, veel gesproken en ook vooral veel gelachen. Niet onbelangrijk volgens mij in een sport die je toch vooral bent gaan doen omdat je 'm leuk vindt. Toch had ons trainingskamp ook dit jaar weer een zwart randje. Tijdens de vorige editie hoorden we dat we afscheid moesten nemen van clubicoon Arie de Jager. Dit jaar is ons vlak voor de kerstdagen, op slechts 60-jarige leeftijd, materiaalman en vriend Wout Bal ontvallen. Wout heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de club en zich op allerlei manieren ingezet. Het toeval wilde dat onze eerstvolgende wedstrijd juist tegen zijn andere voetballiefde Ajax was. Op Gran Canaria hebben we hem dan ook op indrukwekkende wijze herdacht.

 

Alle aandacht nu voor de tweede helft van het seizoen, waar gelukkig ook de eredivisie weer mee is begonnen Een redelijk vertrouwd beeld dus dit weekend, al begint de competitie vanaf de eerste klasse en voor de jeugd nog wat later. Wij hebben de competitie goed hervat en zijn met twee overwinningen begonnen. Lekker natuurlijk maar ook wel weer vreemd om eerder dan de eredivisie te beginnen. Na de overwinning op zaterdag volgde een zondagmiddag vol verwachting. De Rotterdamse derby tussen Sparta en Excelsior en de klassieker tussen Ajax en Feyenoord stonden op het programma. Helaas kan ik hier niet zo enthousiast over zijn als het treffen van Liverpool en Manchester City van vorige week. Wat een verschil in tempo, klasse en acceptatievermogen. Beide eredivisiewedstrijden stonden bol van de foutieve passes, kleine irritaties en vooral het hoge aantal kaarten viel op.

 

Bij de amateurwedstrijden van afgelopen weekend viel vooral het hoge aantal doelpunten bij onze regioploegen op. Een zevenklapper in een thuiswedstrijd voor Quick Boys, Noordwijk maakte er acht en het goed presterende  Rijnsburgse Boys kreeg er verrassend zes tegen. Verder van huis maakte Groningen er negen en Hollandia acht! Een opmerkelijk productief weekend dus aan het begin van het tweede deel van de competitie. Laten we hopen dat het  een voorbode is van een mooie tweede competitiehelft Veel voetbalplezier allemaal en geniet van de belangrijkste bijzaak in het leven!


 Hits  1374 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2