VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Trots

 

John Blok
Trainer-coach van Scheveningen

 

We zitten precies op tweederde van de competitie. Ondanks dat Koning Winter nog roet in het eten dreigde te gooien kon er in Werkendam en Scheveningen feest worden gevierd. Daar waar alle grasvelden afgekeurd waren kon er op de sneeuwvrij gemaakte kunstmatten prima gespeeld worden. Bij Kozakken Boys zal het behalen van de tweede periode slechts ter kennisgeving aangenomen zijn en gaan ze voor de titel. In Scheveningen werd er wel feest gevierd met het behalen van de nacompetitie. Dit na een week waarin het er niet naar uitzag dat er gevoetbald zou gaan worden. Onder invloed van de Russische beer leed ook Nederland onder gevoelstemperaturen waarbij het verre van prettig was om buiten te sporten. Juist nu iedereen, na de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, uitzag naar de lente werden we nog even getrakteerd op een echte winterweek.

 

Jammer overigens dat die Spelen alweer achter de rug zijn want wat blijft het mooi om naar al die sporters te kijken die jaren naar een evenement toe hebben gewerkt. Of het nu ging om curling, shorttrack, ijshockey, lange baan schaatsen of Big Air, het had allemaal zijn charme. Die spanning, beleving en drang om te presteren was zeer inspirerend om te zien. Team NL heeft het deze Spelen geweldig gedaan met twintig medailles, waaronder acht Olympische titels. Iedere prestatie was uiteindelijk weer uniek, ook van de sporters die niet op het podium kwamen. Ook als je geen prijs wint kun je een topprestatie hebben geleverd.

 

Genieten was het ook van de interviews na afloop. De onbevangenheid van Esmee Visser, de emoties van Suzanne Schulting, de blijdschap van de shorttrack dames en natuurlijk regiogenoot Kjeld Nuis die op twee afstanden goud pakte. Met zijn geweldige tijd op de duizend meter, na een valse start en een zeer scherpe richttijd, bewees hij ook tussen neus en lippen door nog even het nut van sportpsychologen. Toch was het vooral geweldenaar Sven Kramer die respect afdwong na zijn martelgang op de tien kilometer. Zijn zelfkritische analyse zonder enig excuus, zo vlak na een enorme teleurstelling, was indrukwekkend.

 

Indrukwekkend was ook de hele afgelopen zaterdag. Nadat er donderdag gewoon nog getraind kon worden lag er zaterdagochtend een laagje sneeuw in Scheveningen. Balen want na een knappe reeks, van één gelijk spel en acht overwinningen achter elkaar, kon de tweede periodetitel gewonnen worden. Ondanks dat er de laatste tijd nogal eens geschoven moest worden met spelers bleven de resultaten goed. Na een moeizame start is iedereen blijven geloven in de gekozen koers, is er hard gewerkt aan de speelwijze, is iedereen nog meer naar elkaar toegegroeid op Gran Canaria en heeft een klein beetje geluk gezorgd voor een collectief dat zich weken achter elkaar naar winst wist te knokken. Erg jammer dus zou je denken, maar dan komt om negen uur het eerste filmpje op de app. Twee vrijwilligers zijn al bezig om met bladblazers de poedersneeuw van het veld te blazen. Een hele klus, zeker als de sneeuw zich door de oplopende temperatuur niet meer zo makkelijk van het veld laat blazen. Maar de hulptroepen zijn inmiddels opgetrommeld en tegen een uur of elf loopt een bonte verzameling vrijwilligers met het zweet op de rug om het veld schoon te krijgen. De voorzitter, teammanager, supporters, bestuursleden, sponsoren en zelfs spelers, klaren gezamenlijk de klus en rond het middaguur is het veld speelklaar.

 

Een paar uur later vieren dezelfde mensen met elkaar een feestje. Na een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd is de nacompetitie veiliggesteld. Deze periodetittel is er één van het collectief! Mensen zijn blij en trots, trots op hun cluppie. Of zoals een Scheveningse coryfee zaterdag zei: "Het was weer eens ouderwets juichen." Natuurlijk is dit een herkenbaar verhaal voor veel mensen en hoeft er niet persé een prijs gewonnen te worden om trots te zijn op een club. Het is al vaker aan bod geweest maar laten we het verenigingsleven koesteren en hopen op een verstandig besluit van de KNVB. Ondanks de uitgestelde vergadering kan het de bond toch niet zijn ontgaan dat meer regionale derby's tussen amateurclubs het verenigingsleven ten goede komen. Wij hebben zaterdag een ieder geval een mooie dag gehad op het 'Arie de Jager veld'.

Onze eigen grote Scheveningse beer, clubicoon en naamgever van het hoofdveld, moet het van boven glimlachend hebben aangezien!


 Hits  2627 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2