Sparta Nijkerk - Purmersteijn 3-0

Datum:19 augustus 2017
 
Scheidsrechter:A. Bos
Toeschouwers:450
Doelpunten:23. Jesse Buitenhuis 1-0
44. Janic Makizodila 2-0
62. Jesse Buitenhuis 3-0
Zo af en toe moet voetbal even wijken voor iets anders. Voor de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden uit respect voor het leven van Harry Hamstra, de technisch manager van de thuisclub. Hij was in de vroege uren van deze zaterdag uiteindelijk overleden aan de slopende ziekte, die kanker heet.
De thuisclub ging voortvarend van start en kreeg in de beginfase al mogelijkheden om op voorsprong te komen. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Mohammed al Haydar kopte op de paal en de terugspringende bal kwam voor de voeten van Jesse Buitenhuis, die de bal gemakkelijk binnenschoot. Op slag van rust maakte Janic Makizodila heel fraai de 2-0. Purmersteijn kon er vrij weinig tegenover zetten.
In de tweede helft waren de bezoekers af en toe wat gevaarlijker, maar tot echt resultaat leidde dit niet. De wedstrijd was gespeeld toen Jesse Buitenhuis op het middenveld werd aangespeeld en met een fraaie actie de tegenstander wegzette en met zijn snelheid alleen op de goal van de tegenstander kon afstevenen. Heel beheerst schoot hij de bal binnen. De wedstrijd was gespeeld. Na afloop droeg trainer-coach Marco Roelofsen de wedstrijd op aan Harry Hamstra en zo was het ook. Harry Hamstra had het zo gewild.
SPARTA NIJKERK PURMERSTEIJN
Brian Willemse
Mark Groenewoudt Gele kaart (59. Rick Boersma)
Janic Makizodila Gele kaart
Mohammed al Haydar
Dennis van der Wal
Brian Bawuah
Donny van der Wal
Jorrit Fiegen
Rafael Boer (70. Rick Knoop)
Frank Heus (78. Muhammed Dinc)
Jesse Buitenhuis
Richard de Groot
Romeo Fecunda
Jordy de Visser
Rowin Mol
Alex Treuren (45. Martijn van Oers)
Daniƫl Schermer
Yassin el Yaakoubi (60. Sebastiaan Ntim)
Robbert Jan Ory
Aramez Poepon
Ruben Adney
Stefan van Wonderen (45. Niels Eijkenaar)