Noordwijk - IJsselmeervogels 3-2

Datum:23 augustus 2017
 
Scheidsrechter:J.J.M. Vries
Doelpunten:46. Oktay Öztürk 0-1
52. Soufian Moro 0-2
58. Tjeerd Westdijk 1-2
70. Tjeerd Westdijk 2-2
90+4. Brayen Bröcker 3-2
Een krankzinnige wedstrijd met een regelrechte stunt als einde. Noordwijk startte sterker dan de Vogels en kreeg in de zevende minuut de eerste kans. Westdijk mocht er op rechts door maar zag twee man net naast zijn voorzet glijden. Na een kwartier mocht Denzel James op links de ruimte in, bediende Reynaers prima maar die mikte net naast de paal. Na dik een half uur spelen zag iedereen een prima kopbal van Bröcker binnenvallen maar doelman van Emmerik kon nog net redden. Twee minuten later mocht Rob Overvliet inrukken nadat scheidsrechter de Vries zijn wat wild inkomen beoordeelde als zeer ernstig, en dus rood trok. Snel daarna was het Powel die mooi vrij werd gezet voor het Noordwijk doel maar over prikte.
Noordwijk koos ervoor om het vertrek van Overvliet op te vangen door middenvelder le Congé een linie te laten zakken. Aanvallend liet trainer Zethof het dus intact. Gedurfd maar gezien het spelbeeld, een sterker Noordwijk, niet heel vreemd. Met name de uitstekende nieuweling Reynaers bleek het allemaal prima te kunnen belopen op het middenveld.
Op een erg mooi moment voor de Vogels kwam de ploeg op voorsprong. Direct na rust viel de bal voor de voeten van Oktay Öztürk, die niet twijfelde en mooi binnenschoot. Een dikke vijf minuten later zat de wedstrijd in het slot toen doelman Amezrine zich verkeek op een onvervalste zwabberbal van Soufian Moro. Noordwijk wilde echter niet opgeven en op aangeven van James schoot Westdijk strak binnen. Een echte schiettent volgde maar de hoofdklasser vond het doel niet.
Meer kansen voor de thuisploeg volgden maar ook IJsselmeervogels werd een aantal keer goed gevaarlijk. De beste kans was voor Grot die vrij door mocht maar Amezrine op zijn weg vond. Direct daarop, in de 71-ste minuut, schoot Westdijk met een prachtige omhaal de 2-2 op het bord.
Een mooie open slotfase volgde. Noordwijk wilde ondanks het ondertal naar voren, stichtte gevaar maar ook de Vogels kwamen goed door. Terwijl iedereen een verlenging verwachtte, tikte Bröcker een prima voorzet van Reynaers bij de tweede paal binnen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen, het was niet eens onverdiend. De hoofdklasser schakelde de tweededivisionist uit en mag de welbekende koker in.
NOORDWIJK IJSSELMEERVOGELS
Mustafa Amezrine
Brayen Bröcker Gele kaart
Maurice van der Neut
Rob Overvliet Rode kaart
Sonny ten Hoope
Ruperto Dorothea
Martijn le Congé Gele kaart
Emiel Wendt
Thomas Reynaars
Tjeedr Westdijk
Denzel James
Raymon van Emmerik Gele kaart
Shanon Carmelia Gele kaart
Jeffrey Buitenhuis
Achraf Nejmi Gele kaart
Chris van Hussen (77. Robbert Olijfveld)
Berry Powel
Oktay Ozturk
Soufyan Moro (62. Mike van de Laar)
Sherwin Grot
Marciano van Leijenhorst
Yannick Cortie (46. Bryan Burgerhout Gele kaart)