10 september 2017
De Dijk - Koninklijke HFC  1-3
De Koninklijke HFC kwam met nul punten uit twee wedstrijden binnen bij De Dijk, maar kende een droomstart op sportpark Schellingwoude. HFC overdonderde de Dijk met een doelpunt van Roy Castien al na twee minuten. Daarna regende het kansen voor HFC. Halverwege de eerste helft scoorde Kevin Sterling na een vlot lopende aanval de 0-2. De tegenslagen voor De Dijk namen vlak voor rust nog ernstiger vormen aan toen Frank Schilder na een handgemeen met rood kon vertrekken. In de tweede helft zakte HFC in met de bedoeling via de omschakeling de score verder op te voeren, maar kon diverse kansen niet benutten. Dat hield een risico in. Dat werd tastbaar door de aansluittreffer van Harry Zwarthoed. Daardoor werd het in de slotfase nog even onzeker of de Haarlemmers wel zouden vertrekken met de volle winst. Roy Castien, die al zo snel in de wedstrijd succesvol was geweest, maakte in blessuretijd met zijn tweede doelpunt van de middag aan die onzekerheid een einde.
Doelpunten 2. Roy Castien 0-1, 23. Kevin Sterling 0-2, 79. Harry Zwarthoed 1-2, 90+2. Roy Castien 1-3
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 250
De Dijk Jeroen Verhoeven, Robert VerschraagenGele kaart, Frank SchilderRode kaart, Kevin Westmaas (68. Nick Kuipers), Alje Wiltenburg, Harry Zwarthoed, Raymond Baten (32. Chakib Tayeb), Achmed Ahahaoui (58. Tony Tol), Tim Ruder, Nabil el GourariGele kaart, Abderrahim Loukili
Koninklijke HFC Gerard van Rossum, André Morgan, Wessel Boer, Oscar Wilffert, Michael Timisela, Gertjan Tamerus, Kevin de Visser, Roy CastienGele kaart, Daniël van Son, Steven Olsthoorn (65. Koen Beeren/77. Vincent de Kwant), Kevin Sterling (70. Ilias Bronkhorst)