13 januari 2018
Rijnsburgse Boys - Koninklijke HFC  1-1
De led-boarding en het elektronische scorebord lieten het al voor de wedstrijd afweten en dat bleek symptomatisch voor de start van Rijnsburgse Boys, dat in het eerste deel van de wedstrijd geen antwoord had op het aanvalsspel van Koninklijke HFC. Toch werd de snelle openingsgoal van HFC (een makkelijk gegeven penalty) na ruim een half uur weggepoetst door Jayson Halman, die zijn eerste optreden in de basiself bekroonde met de fraai ingeschoten 1-1. Na rust kwam Rijnsburg beter voor de dag maar grote kansen leverde het niet op. Ook HFC kwam niet meer tot scoren, ondanks enkele dreigende counters. De 1-1 eindstand was derhalve een logische.
Doelpunten 5. Roy Castien (strafschop) 0-1, 31. Jayson Halman 1-1
Scheidsrechter J. Kooij
Toeschouwers 1250
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Hidde Prijs, Masies ArtienGele kaart, Jordy Strooker, Wesley Goeman, Joël Tillema, Carlos OpokuGele kaart, Jayson HalmanGele kaart (62. Jeffrey Jongeneelen), Giovialli Serbony (90. Bart Duiker), Maikey Parami (82. Marc MaganGele kaart)
Koninklijke HFC Gerard van Rossum, Danny Hols, Oscar WilffertGele kaart, Benjamin van den Broek, Kevin de Visser, Daniël van Son (82. Tim van Soest), Roy Castien, André Morgan, Kevin Sterling (90. Vincent Volkert), Wessel BoerGele kaart, Gertjan Tamerus