16 september 2017
Rijsoord - AFC (za)  0-0
Het was uiteindelijk AFC wat het meest blij mocht zijn met het punt in Ridderkerk. Gezien de kansenverhouding had misschien een uitslag van 6-1 zeker tot de mogelijkheden kunnen behoren. Maar voor de rust schampte een bal van Darlison Geratdus de buitenkant van de paal en wist Siebren Hoekstra tot tweemaal toe keeper Berghuis niet te passeren. Na de rust een fel aandringend Rijsoord met wederom prima mogelijkheden. De beste voor Khalid Rahli, maar weer stond Berghuis op de juiste plek. Voor de toeschouwers in ieder geval een wedstrijd die het aanzien zeker waard was en zeker geen typische 0-0 wedstrijd. Maar dat was wel de uitslag die op het wedstrijdformulier werd ingevuld.
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 400
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Ard Hartman, Mike van Dongen (32. Desley Hoogendijk), Ibrahim el Koubai, Romain van Bruggen, Yuki Hosaka (63. Berry de Groot), Khalid Rahli, Siebren Hoekstra (79. Patrick Berends), Zepp Jacobs
AFC (za) Jort Berghuis, Jasper BlonkGele kaart, Daryl Gerritsen, Wessel Westerhof, Pepijn Veerman, Michael Malmberg, Floris Dokkum (78. Joey Singels), Mitchel Faerber (46. Mauritsio Helstone), Gijs Niehe, Tom DekkersGele kaart, Jelle de LangeGele kaart (69. Daan Brinkman)