23 september 2017
Zuidvogels - DFS  1-1
De eerste twintig minuten van de wedtrijd waren duidelijk voor DFS, het combineerde makkelijk naar voren en liet Zuidvogels bij tijd en wijle de hielen zien. Twee opgelegde mogelijkheden in die fase voor de Opheusders konden echter niet verzilverd worden, beide keren was het keeper Frank Mol die zijn klasse toonde voor de Huizer ploeg en zijn doel schoon hield.
Hierna was het Zuidvogels dat terug in de wedstrijd kwam, het won meer duels op het middenveld en kwam een aantal malen dreigend voor keeper Peter Veeneman. Tot scoren kwam het echter niet, met 0-0 brak de rust aan. Saai was het duel zeker niet.
Na rust was het wederom DFS dat het voortouw nam in het duel, de thee had kennelijk een goede uitwerking op de 'boomkwekers-ploeg'. In de 57e minuut opende het de score in de wedstrijd, een aangesneden vrije trap van aanvoerder Rutger Worm werd matig centraal achterin verdedigd en het was uiteindelijk verdediger Tim Sanders die met de punt van de schoen de bal in de linkerhoek achter Mol kon plaatsen (0-1).
Zuidvogels moest even bekomen van deze tik, maar kwam evenals in de eerste helft toch sterk terug. Met een tweetal aanvallende wissels (Heldoorn en Mehrez voor Jong en Roozendaal) knokte het zich een weg naar voren en na 70 minuten kreeg het een penalty na wat onreglementair duw- en trekwerk ten opzichte van Ricardo Tat in de zestien: Ivo de Heus voerde het vonnis uit en scoorde beheerst van elf meter (1-1).
De laatste fase was nog spectaculair voor beide doelen, na een scrimmage voor het Zuidvogels-doel was het Rutger Worm die de dwarsligger boven Frank Mol teisterde met een gevaarlijke kopbal en in de 'dying seconds' van het duel was het centrale verdediger Tim Horsmeier die een snel uitgevoerde counter over links via Jonathan Mehrez net niet goed genoeg kon beroeren, zijn inzet ging een decimeter naast de paal.
Al met al een terechte puntendeling op het rood-groene deel van de Wolfskamer, daar waren beide partijen het na afloop wel over eens.
Doelpunten 57. Tim Sanders 0-1, 70. Ivo de Heus (strafschop) 1-1
Scheidsrechter A.L. v.d. Ketterij
Toeschouwers 400
Zuidvogels Frank Mol, Daryl Yngard, Tim Horsmeier, Richard Gooijer, Terry Boné, Ricardo Tat, Michel de Wit, Ivo de HeusGele kaart, Jaap Jong (73. Jermain Heldoorn), Danny RoozendaalGele kaart (70. Jonathan Mehrez), Hidde van Erkel
DFS Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Marc Harlaux, Luciën Dors, Arjan GoormanGele kaart, Rutger WormGele kaart, Noë BokilaGele kaart, Cendrim Begiraj (62. Alex Scheffer), Lorenzo Davids (69. Nick Romein)