7 oktober 2017
Excelsior '31 - Berkum  3-1
In de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse B was Excelsior '31 deze wedstrijd duidelijk de betere. Berkum kon op een enkele speldenprik na niet mee in het vlotte aanvalsspel van de thuisploeg. Na een doeltreffend afstandsschot van Boeloerditi, ging Excelsior '31 met een nog prettiger gevoel de rust in na een kopdoelpunt van Penterman. Na rust kon het publiek het eerste kwartier genieten van een frivool Excelsior '31 en de 3-0 die daar uit voortvloeide. Het laatste halfuur was kwalitatief niet het beste gedeelte van de wedstrijd. Berkum wist nog een doelpunt te maken, maar veel verder dan een kort offensief kwamen de gasten niet.
Doelpunten 19. Boy Boeloerditi 1-0, 45. Hielke Penterman 2-0, 52. Cem Köse 3-0, 59. Chris van der Meulen 3-1
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 550
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler (32. Stijn Beverdam), Niek AvereschGele kaart, Tom BrummelhuisGele kaart, Mirko Zwiers, Boy Boeloerditi, Amanuel Isa (52. Ogúzhan Sahin), Niek Davina, Cem Köse, Hielke Penterman (82. Jasper Veltkamp), Hakim Ezafzafi
Berkum Dominic van Hoof, Jordi Lemmens (66. Jeroen van Brummen), Dennis Horstman, Jasper BremmerGele kaart, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker (75. Frank Hoolsema), Jason HuismanGele kaart, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Hoeseb Yakob (46. Mark Bloemendaal)