Sparta Nijkerk - Purmersteijn 3-0
19 augustus

Zo af en toe moet voetbal even wijken voor iets anders. Voor de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden uit respect voor het leven van Harry Hamstra, de technisch manager van de thuisclub. Hij was in de vroege uren van deze zaterdag uiteindelijk overleden aan de slopende ziekte, die kanker heet.
De thuisclub ging voortvarend van start en kreeg in de beginfase al mogelijkheden om op voorsprong te komen. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Mohammed al Haydar kopte op de paal en de terugspringende bal kwam voor de voeten van Jesse Buitenhuis, die de bal gemakkelijk binnenschoot. Op slag van rust maakte Janic Makizodila heel fraai de 2-0. Purmersteijn kon er vrij weinig tegenover zetten.
In de tweede helft waren de bezoekers af en toe wat gevaarlijker, maar tot echt resultaat leidde dit niet. De wedstrijd was gespeeld toen Jesse Buitenhuis op het middenveld werd aangespeeld en met een fraaie actie de tegenstander wegzette en met zijn snelheid alleen op de goal van de tegenstander kon afstevenen. Heel beheerst schoot hij de bal binnen. De wedstrijd was gespeeld. Na afloop droeg trainer-coach Marco Roelofsen de wedstrijd op aan Harry Hamstra en zo was het ook. Harry Hamstra had het zo gewild.
Doelpunten 23. Jesse Buitenhuis 1-0, 44. Janic Makizodila 2-0, 62. Jesse Buitenhuis 3-0
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 450
Sparta Nijkerk Brian Willemse, Mark GroenewoudtGele kaart (59. Rick Boersma), Janic MakizodilaGele kaart, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Brian Bawuah, Donny van der Wal, Jorrit Fiegen, Rafael Boer (70. Rick Knoop), Frank Heus (78. Muhammed Dinc), Jesse Buitenhuis
Purmersteijn Richard de Groot, Romeo Fecunda, Jordy de Visser, Rowin Mol, Alex Treuren (45. Martijn van Oers), Daniƫl Schermer, Yassin el Yaakoubi (60. Sebastiaan Ntim), Robbert Jan Ory, Aramez Poepon, Ruben Adney, Stefan van Wonderen (45. Niels Eijkenaar)