Excelsior Maassluis - FC Lisse 1-1 FC Lisse w.n.s.
23 augustus

Goed voorbeeld doet volgen. Met de strafschoppen in aantocht besloot Lisse-trainer Robbert de Ruiter van doelman te wisselen, gelijk Louis van Gaal in 2014 in het WK-duel met Costa Rica Jasper Cillessen inruilde voor Tim Krul. Wesley Storm speelde een hoofdrol in de missers aan de kant van Excelsior Maassluis in de penaltyserie. De wedstrijd zelf was een typisch bekerduel van alles of niks. Goed voetbal was een schaars artikel. Het was de strijd die moest boeien. Het ging ook ergens om. Beide teams eindigden het gevecht met tien man vanwege rode kaarten.
Doelpunten 6. Thierry Monteny 0-1. 46. Sefa Kurt 1-1
Scheidsrechter A. Bos
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Demi Gosepa, Daan Smith, Sefa KurtGele kaart, Kevin Ringeling, Stephan Kruithof, Niels RedertGele kaart, Daan Blij, Vincent van den Berg, Kevin Vink, Rashid Browne
FC Lisse Björn Haggerty (117. Wesley Storm), Niels Buijs 2x geel, Robert van Boxtel, Roel de Goede, Lars Rauws, Martin van Eeuwijk, Thierry Monteny (85. Hanne HagaryGele kaart), Rowdy van der Putten, Rik Vermeulen, Koen Fokkema (73. Bas Buimer), Justin Valk (104. Kevin van der Zwet)