Staphorst - Koninklijke HFC 2-3
20 september

Staphorst zette in de eerste helft behoorlijk druk op de Koninklijke HFC. De tweededivisonist had het knap lastig om de dadendrang van de hoofdklasser te weerstaan. Staphorst had ook zeker een doelpunt verdiend maar dat kwam er niet van. Vlot na de pauze brak de Koninklijke HFC wel de wedstrijd open en toen ging het even snel van weerskanten. Staphorst kwam door een own goal op gelijke hoogte, maar meteen daarna bracht een schot in de kruising de Haarlemmers opnieuw aan de leiding. Bij 1-3 halverwege de tweede helft leek het bekerduel gespeeld, maar Staphorst weigerde het hoofd in de schoot te leggen. Kansen genoeg om weer dichterbij te komen en een kwartier voor tijd lukte dat ook. De Koninklijke HFC moest nog een heftig slotstuk doorstaan om te overleven. Staphorst knokte zich leeg, maar de op zich logische gelijkmaker viel niet.
Doelpunten 51. Kevin Sterling 0-1, 54. Wessel Boer (e.d.) 1-1, 56. Roy Castien 1-2, 64. Gertjan Tamerus 1-3, 74. Rob Mijnheer 2-3
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 1000
Staphorst René OosterhofGele kaart, Frank van der BurgGele kaart, Ewald Koster, Mark Veldmate, Reinier Crediet, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Mark Schra (88. Ruben Kin), Mike Reuvers, Martijn Brakke, William de Boer (64. Heine Uuldriks)
Koninklijke HFC Tom BoksGele kaart, Wessel Boer, Oscar WilffertGele kaart, André Morgan, Danny Hols, Kevin de Visser, Michael Timisela, Roy Castien (71. Tim van Soest), Kevin Sterling (90. Ilias Bronkhorst), Daniël van Son, Steven Olsthoorn (57. Gertjan Tamerus)