Alcides - Urk 2-2 Urk w.n.s.
1 mei

Urk liet duidelijk zien een klasse hoger te spelen, maar had een glijpartij van Alcides-verdediger Dennis Blokzijl nodig om de leiding te nemen. Hessel Snoek profiteerde dankbaar met een schot in de korte hoek. De 0-1 voorsprong voor de ploeg van Richard Karrenbelt leek ook de ruststand te worden, maar fouten bij Urk waren welbesteed aan Alcides en toen prijkte er ineens een 2-1 tussenstand op het scorebord. Ook na rust was Urk de beter voetballende ploeg en dat bleef zo ook na de rode kaart voor Lucas Nagel. De gelijkmaker van Klaas Kramer (kopbal uit vrije schop Gerrit Tol) was gezien het spelbeeld verdiend, maar ondanks dat Urk in de slotfase het tempo nog opschroefde bleef het bij die gelijke stand. In de strafschoppenserie opende Urk de score, waarna Urk-doelman Cornelis Koffeman meteen de druk bij Alcides opvoerde door een treffer van Martin van 't Ende te voorkomen. Jelle de Boer miste echter de vijfde penalty voor Urk, waarop Alcides de stand alsnog gelijk trok. Daarna moest het om en om verder. Invaller Pieter Brands verzaakte niet en daarna verrichtte Koffeman de laatste handeling in het bekerduel door opnieuw voor zijn ploeg een penalty (van Ryan Luickx) tegen te houden.
Doelpunten 31. Hessel Snoek 0-1, 43. Wahid Shimeri 1-1, 44. Jermain Wobbes 2-1, 69. Klaas Kramer 2-2
Scheidsrechter J.W. Bouw
Alcides Danny Bos, Brecht van Zomeren, Dennis Blokzijl, Jari Mooij, Bram Komduur, Sander Boekholt (90+1. Kevin van Dijk), Eric-Jan Lijzen, Martin van 't Ende, Wahid Shimeri (67. Ryan Luyckx), Frank Fokke, Jermain Wobbes (75. Paul van der Tuuk)
Urk Cornelis Koffeman, Ronald Wezelman (66. Pieter BrandsGele kaart), Klaas Kramer, Lucas NagelRode kaart, Bennie Dunnink, Marinus Snoek, Dick Hakvoort, Jan van Slooten, Hessel Snoek, Gerrit Tol (89. Jelle de Boer), Riekelt Nentjes