2 juni 2018
HZVV - Montfoort  0-1  (0-1)
HZVV heeft zich lelijk verkeken op Montfoort maar moest ook de hand in eigen boezem steken. De thuisclub heeft scoringskansen genoeg gehad om de wedstrijd een andere wending te geven dan die na een half uur had gekregen door een treffer van Marck van Baal. Die 0-1 voorsprong heeft Montfoort het hand en tand verdedigd, met af en toe ook een reddende rol voor doelman Robin Vianen. Het bleef tot het laatst toe spannend of de thuisclub toch nog op gelijke hoogte zou komen, maar dat lukte niet. Bij Montfoort kwamen er weer voorzichtig herinneringen boven aan oude glorietijden. In 2011 promoveerde de Utrechtse club naar de topklasse en raakte toen landelijk bekend als de 'Orange Machine'. HZVV restte de trieste conclusie dat er in acht jaar tijd voor de vierde keer al na één seizoen afscheid moest worden genomen van de hoofdklasse.
Doelpunten 30. Marck van Baal 0-1
Scheidsrechter B.J. Fikkert
HZVV Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Paul Bangura, Arjan Akkerman, Kelly JoãoGele kaart, Yoran Popovic, Jan Hup, Alex Zomer, Lorenzo ValenteGele kaart, Tim Mulder (58. Marlon Luchtenberg)
Montfoort Robin Vianen, Don Mimpen, Ricardo Bakker, Chris Resida, Mike van Oosten, Nick Koppers, Nick van Luinen, Bart Roelofs, Marck van BaalGele kaart, Joey van Ede, Eddy Vorm