9 juni 2018
TEC - Scheveningen  2-1  (2-0)
Narrow escape, ultieme ontsnapping, op het allerlaatste nippertje. In deze termen kon Scheveningen terugblikken op de afsluitende wedstrijd in de p/d reeks tussen Tweede en derde divisie. Bij rust was het hoog crisis voor de ploeg van John Blok, want TEC had vlak voor de pauze de 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd volledig goed gemaakt. Op de 2-0 voorsprong van de thuisclub had Scheveningen weinig af te dingen. Na de pauze had TEC ook zomaar een derde doelpunt kunnen maken. Maar soms ontbrak het richtingsgevoel, was het fortuin niet op de hand van de herkanser van de Tweede divisie of had Scheveningen-doelman Sven Wolsheimer een reddende actie in huis. Maar die was ook kansloos bij de omhaal van Sherwin Grot, maar toen was Gio van Ree de reddende engel. Of de bal, die via de lat weer het veld in kwam, de doellijn was gepasseerd, heeft waarschijnlijk niemand gezien. Scheidsrechter Nagtegaal liet ook gewoon doorspelen. Met de verlenging al in het verschiet verscheen Scheveningen dan toch nog een keer in de buurt van het doel van de tegenstander. Er volgde een hoekschop, met uiteindelijk grote gevolgen. Scheveningen kon in jubel uitbarsten. TEC had gestreden voor wat de ploeg waard was, maar wist dat degradatie een feit was geworden. Zo dicht kunnen vreugde en treurnis op één veld bij elkaar liggen.
Doelpunten 30. Vinnie Vermeer 1-0, 42. Sherwin Grot 2-0, 90+2. Leroy Resodihardjo 2-1
Scheidsrechter M.J. Nagtegaal
Toeschouwers 1600
TEC Sebastian van der SmanRode kaart, Migiel Zeller, Daan Disveld, Obi Onyeike, Randel ShakisonGele kaart, Thijs van Hofwegen (59. Robby Holder), Vinnie Vermeer, Matthijs van Gessel, Wimilio Vink, Serhat Koç, Sherwin Grot (90+3. Luuk Teurlinx)
Scheveningen Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Jari de Jong, Leroy Resodihardjo, Giovano van Ree, Esin Gula (90+2. Björn Wagenaar), Levi Schwiebbe, Tim Peters, Barry Rog (90+2. Marvin Nieuwlaat), Mehmet Aldogan, Brandon Robinson