Seizoen 2017-2018

10 april 2018

DFS heeft zich als laatste club van alle districten weten te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van Scott Calderwood maakte korte metten (4-1) met collega-hoofdklasser Berkum. Thijs Hendriks was met drie treffers de gevierde man. Een plek bij de laatste vier betekent automatisch meeloten komend seizoen voor de eerste ronde van de KNVB-beker.

1228
10 april 2018

Op maandagmiddag 9 april is Sander Molenaar overleden. De teammanager van Katwijk was al geruime tijd ernstig ziek en liet zaterdag 7 april na de wedstrijd IJsselmeervogels - Katwijk in de kleedkamer via een videoverbinding aan de spelers en de staf weten dat hij niet meer lang te leven had.

6748
8 april 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De tekst op het affiche voor de klassieker tussen IJsselmeervogels en Katwijk waren met koeienletters geschreven. Er mocht spektakel verwacht worden tussen de beide ouwe rotten uit het zaterdagvoetbal. Aangenomen werd dat Katwijk het als koploper best moeilijk op de Westmaat zou krijgen tegen de Rooien uit Bunschoten-Spakenburg.

4412
8 april 2018

KATWIJK AAN ZEE - Wat een glorieuze terugkeer op sportpark Nieuw Zuid had moeten worden, is voor Dirk Kuijt en zijn Quick Boys uitgelopen op een deceptie. De vedette vierde na twintig jaar als speler zijn terugkeer in de basis elf. Maar zelfs Kuijt kon een zwalkend Quick Boys niet in de juiste richting sturen. De eerste proeve van bekwaamheid wierp geen vruchten af.

4834
8 april 2018

HOEK - Het kon niet anders dan dat Noordwijk met een zekere hoeveelheid lood in de schoenen begon aan de lange reis naar Zeeuws-Vlaanderen. "Hoek is duidelijk de ploeg in vorm in deze competitie", zo wist Noordwijk-trainer Kees Zethof maar al te goed. Er was geen woord teveel aan gezegd, want Hoek won alle acht competitiewedstrijden die de ploeg in 2018 speelde op rij.

2751
7 april 2018

Het wordt eentonig. Katwijk won weer en lijkt niet meer te stuiten in de race naar de titel van de Tweede divisie. IJsselmeervogels zal wellicht de hoop gekoesterd hebben dat er een 0-0 uit de bus zou rollen, maar Damiano Schet (ex-IJsselmeervogels) dacht daar anders over op ruim een kwartier van het einde (0-1).

3296
7 april 2018

Spakenburg is tegen Jong FC Twente lelijk onderuit gegaan. De koploper van de Derde divisie verloor in Hengelo met 2-0. De 'blauwen' zijn de weg kwijt, want de zaterdag voor Pasen viel er ook al een nederlaag te noteren tegen Scheveningen (0-2). De moeizame 1-2 zege op Capelle op tweede paasdag heeft daardoor veel weg van een toevallig positieve uitschieter tussendoor.

4663
7 april 2018

Hoek had snode plannen met Noordwijk, maar de ploeg die acht wedstrijden op rij had gewonnen moest genoegen nemen met een 2-2 gelijk spel. Sterker nog, de Zeeuwen mochten zelfs blij zijn dat de Noordwijkers in de laatste fase van de wedstrijd een paar opgelegde kansen toch niet wisten te benutten.

2196
7 april 2018

De koppositie inspireert kennelijk. Eemdijk kende absoluut geen genade met Zuidvogels. Na 28 seconden al opende Maikel de Harder de score voor de Diekers, die duidelijk de smaak te pakken hadden. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 6-0 eindstand op het scorebord. Ajax en SC Genemuiden volgen beide op vijf punten van de koploper.

5249
7 april 2018

Een overzicht van de beslissingen in de tweede en derde divisie, hoofd- en eerste klasse. Komende weken zal het overzicht verder aangevuld worden.

203421
6 april 2018

Supporters van Katwijk komen niet zelfstandig het sportpark de Westmaat binnen waar hun favoriete ploeg moet aantreden tegen IJsselmeervogels, zo heeft B & W van Bunschoten-Spakenburg in overleg met de politie besloten. Alleen oranje fans, die een combi-kaart (buskaart en toegangsticket) hebben aangeschaft, krijgen toegang tot wat wel een klassieker mag heten.

5855
5 april 2018

Dit is een overzicht van de clubs die de halve finale hebben weten te bereiken in hun districtsbekertoernooi en daarmee ook een ticket hebben verdiend om deel te nemen aan de eerste ronde van de KNVB-beker. In het overzicht ook de koppeling van clubs in de halve finale.

3299
4 april 2018

FC 's-Gravenzande heeft zich geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi van West II door zondagtweedeklasser ROAC met 1-2 te kloppen. De plek bij de laatste vier betekent ook dat FC 's-Gravenzande komend seizoen meedoet aan de loting voor de eerste ronde van de KNVB-beker. In de halve finale ontmoet FC 's-Gravenzande eersteklasser Te Werve die verrassend XerxesDZB uitschakelde (1-0).

2294
3 april 2018

Staphorst en Urk hebben zich geplaatst voor de halve finale van het districtsbekertoernooi in Noord. En daarmee hebben beide hoofdklassers een ticket verdiend voor de KNVB-beker. Voor Staphorst is het de vierde keer op rij, Urk sneuvelde vorig seizoen in de derde ronde. Staphorst kende tegen tweedeklasser Pelikaan-S weinig problemen.

3088
3 april 2018

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het zal niet vaak vertoond zijn, een ploeg die na het rustsignaal slechts voor een minuut of vijf de kleedkamer opzoekt om daarna weer naar buiten te komen voor een aantal heuse warming-up oefeningen. Dat coach John de Wolf het koploper Spakenburg liet doen, verbaasde echter maar weinigen.

4520
3 april 2018

SPIJKENISSE - Zo kreeg het dubbelprogramma met Pasen voor Spijkenisse toch nog een vrolijk stemmend tintje. Na de 3-0 nederlaag bij DVS '33 Ermelo pakte de ploeg van Peter Wubben wel de volle winst ten koste van ONS Sneek. Met 3-0 kwamen de Friezen er nog genadig af, want die waren in de tweede helft rijp voor een nog grotere uitslag.

1745
2 april 2018

Het paasweekeinde heeft in feite voor twee beslissingen gezorgd. Door het gelijkspel tegen De Treffers heeft Kozakken Boys uit twee wedstrijden slechts één punt gehaald en daardoor is de achterstand op koploper Katwijk opgelopen tot acht punten. Met nog acht wedstrijden te gaan kan Katwijk de titel normaal gesproken niet meer ontgaan.

5014
2 april 2018

Koploper Spakenburg heeft nipt weten te winnen van degradatiekandidaat Capelle. Lange tijd hikten de Spakenburgers tegen een achterstand aan, maar sterkhouder Philip Ties zette het persoonlijk om in een voorsprong. Na een lange en hectische blessuretijd prijkte er 1-2 op het scorebord en daarmee maakte Spakenburg het virtuele gat van vijf punten met Quick Boys concreet. Voor Capelle is handhaving er niet makkelijker op geworden, zag onder zich ACV weliswaar met 1-3 verliezen van Jong FC Groningen, maar Spijkenisse won wel.

4083
2 april 2018

De enige inhaalwedstrijd op tweede paasdag ging tussen NSC Nijkerk en DFS. De ploeg uit Opheusden won, aan zijn stand verplicht: 2-4. Even was er hoop in de Nijkerkse harten, toen het na 0-3 terugkwam tot 2-3, maar de vierde treffer was NSC te veel. En zo heeft DFS zich niet laten verrassen, wat Excelsior '31 zaterdag wel overkwam.

2872
1 april 2018

De fans met een blauw hart zullen het met lede ogen hebben aanschouwd. Hun favoriete Spakenburg, hun al gedroomde kampioen van de Derde divisie, ging op de eigen Westmaat met 0-2 kopje onder tegen Scheveningen. Een (h)echt team, die bespelers van het aloude Houtrust waar heden ten dage wel een moderne kunstgrasmat ligt.

3765