Seizoen 2017-2018

9 maart 2018

Als er één wedstrijd uitspringt in de programmering dan is dat het duel tussen Noordwijk en Ter Leede, de nummers één en twee van de hoofdklasse A. En tegelijkertijd is het een wedstrijd van 'ons kent ons'.

3450
7 maart 2018

Urk heeft zich woensdagavond gekwalificeerd voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Noord. Dat ging met overtuiging, want zondag eersteklasser SVBO had niets in te brengen (0-5) tegen de huidige nummer tien van de hoofdklasse B. De start van de Urkers was op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen.

1581
6 maart 2018

Vijf hoofdklassers kwamen dinsdagavond in actie voor het bekertoernooi in hun district. Twee van de vijf wisten zich niet te plaatsen bij de laatste acht. WHC stuntte ten koste van Excelsior '31. De andere stunt in Oost kwam uit Nijkerk. DETO Twenterand opende de score al na een kwartier en Sparta Nijkerk wist die stand in de overige vijf kwartier niet meer te beroeren. Berkum plaatste zich in Oost zoals verwacht.

3961
6 maart 2018

Derdedivisionist VVOG heeft trainer Hans van Arum per direct ontslagen. In de zeven wedstrijden na de winterstop pakte de Harderwijkse ploeg zeven punten. In de eerste wedstrijd na de onderbreking verloor VVOG met grote cijfers van aartsrivaal DVS '33 Ermelo (0-6). Maar na de laatste twee wedstrijden, die verloren gingen tegen Spijkenisse en Jong FC Volendam, was de grens bereikt.

4630
4 maart 2018

WERKENDAM - Kozakken Boys heeft voor de tiende keer op rij een zege weten te boeken. Door de 3-2 zege op VVSB uit Noordwijkerhout pakte de ploeg van trainer Danny Buijs dus met de perfecte score van dertig punten de tweede periodetitel. Alleen is dat niet de prijs waarvoor Buijs echt warm loopt.

3768
4 maart 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De stadionspeaker zei geen woord teveel, toen hij in zijn afsluitend praatje sprak over een memorabele wedstrijd tussen de klassieke grootmachten IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys.

5532
4 maart 2018

APELDOORN - Eemdijk deed in Apeldoorn goede zaken. Op een guur en koud sportcomplex Orderbos troefden de 'Diekers' met 1-2 CSV Apeldoorn af. Op papier was het een eenvoudig klusje. Maar de praktijk was anders, want CSV beet, vooral na rust, behoorlijk van zich af.

3200
3 maart 2018

Status quo aan de kop van de ranglijst. Koploper Katwijk won met 1-2 nipt bij FC Lienden en ook in Werkendam was er miniem verschil tussen Kozakken en VVSB (3-2). Het was de tiende driepunter voor de ploeg van Danny Buijs, die de tweede periode daarmee perfect foutloos afsloot.

5205
3 maart 2018

Scheveningen heeft de tweede periodetitel opgeëist. De ploeg van John Blok deed dat met groot vertoon van macht door ONS Sneek met maar liefst 7-2 te kloppen. Na een 2-2 ruststand leefden de Houtrustbewoners zich in de tweede helft helemaal uit. Het was de negende overwinning op rij voor Scheveningen, dat niet zo heel lang geleden nog nadrukkelijk naar onderen moest kijken. Op de ranglijst schoof Jong Almere City FC drie punten dichter naar koploper Spakenburg.

4945
3 maart 2018

Eemdijk is in punten op gelijke hoogte gekomen met SC Genemuiden en daarmee medekoploper in de hoofdklasse B. Maar misschien nog belangrijker, Eemdijk pakte ook de titel van de tweede periode en daarmee een deelnameticket voor de nacompetitie om promotie naar de Derde divisie. De 'Diekers' pakten de volle winst (1-2) bij hun bezoek aan CSV Apeldoorn.

2235
2 maart 2018

Het Leidsch Dagblad kwam met een lichtelijk verwarrend bericht. Prof- en amateurclubs zouden het eens zijn over een nieuwe competitieopzet. Maar in hetzelfde bericht staat dat het Technisch Platform Eredivisie zich heeft gekeerd tegen het plan. Daaruit valt op te maken dat de profs het nog lang niet eens zijn met het voorstel dat komende maand aan de ledenraad van de KNVB zou worden voorgelegd.

4785
2 maart 2018

De matige tot strenge vorst heeft nu al tot de nodige afgelastingen geleid. Woensdag werden de districten Oost en Noord (waaronder de eerste klasse D en eerste klasse E) al van het programma gehaald. Op donderdag kwamen daar een flink aantal wedstrijden bij. In de Tweede divisie zullen komend weekeinde FC Lisse - De Treffers, Koninklijke HFC - Excelsior Maassluis, AFC - HHC Hardenberg, Barendrecht - Jong Sparta en Achilles '29 - De Dijk niet worden gespeeld.

9277
28 februari 2018

Het is Capelle niet gelukt om het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Magreb '90 om te zetten in een overwinning. Sterker, de tien van Magreb sleepten een overwinning in de wacht door het benutten van een strafschop, vlak voor tijd. Voor Magreb '90 maakt de zege niet zo veel verschil, de Utrechtse club blijft ruimschoots op de laatste plaats staan.

4411
27 februari 2018

Noordwijk ligt uit het bekertoernooi van het district West II. Geen derde bokaal op rij derhalve voor de Noordwijkers, die in blessuretijd nog wel de 3-3 maakten, maar in de aansluitende strafschoppenserie eersteklasser ARC ruimschoots (3-1) overeind zagen blijven. In West I verzeilde ook Ajax tegen zondageersteklasser HFC EDO in een penaltyreeks.

5231
25 februari 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Niet vaak werd een lijstaanvoerder zo te kijk gezet als Spakenburg overkwam bij DVS '33. De Ermeloërs stopten hun strafexpeditie niet voordat het 5-1 werd, waarna alle commentatoren het erover eens waren dat er niets geflatteerd was aan de ontluisterende uitslag.

4489
25 februari 2018

ALMERE - Quick Boys had het in de topper tegen Jong Almere City niet altijd even gemakkelijk, maar kon met een 1-4 zege een flinke stap vooruit zetten. De Katwijkers houden koploper Spakenburg (afstand nog wel zes punten) in het zicht en zijn de beloften uit Almere nu genaderd tot op twee punten. Titel is dus nog haalbaar, dat mag de conclusie zijn.

3052
25 februari 2018

GENEMUIDEN - Ajax speelde op sportpark De Wetering een prima eerste helft, maar verzuimde daarin SC Genemuiden de nek om te draaien. Een onnodige nederlaag vanuit Amsterdams oogpunt en louter op basis van de eerste helft. Want daarin was er slechts één ploeg die het spel bepaalde. Ajax was sneller, slimmer en voetbalde eenvoudig beter.

3891
24 februari 2018

De manier waarop Katwijk ontsnapte uit de bollenstreekderby met FC Lisse had veel weg van een fotofinish. Wel in gebruik bij atletiek, wielrennen, schaatsen en niet in het voetbal, maar de 2-1 overwinning voor de koploper van de Tweede divisie was met neuslengte. Als FC Lisse ooit van Katwijk had kunnen winnen, was het deze keer.

8155
24 februari 2018

Spakenburg had na de 5-1 nederlaag bij DVS '33 Ermelo iets goed te maken voor eigen publiek. Na een wat wankele eerste helft, pakte de koploper tegenstander Harkemase Boys na de pauze wel bij de kladden en stond er na 90 minuten een 3-0 eindstand op het scorebord. De blijdschap bij de 'blauwen' werd nog iets intenser bij het vernemen van de 1-4 nederlaag die Jong Almere City FC te slikken kreeg van Quick Boys.

4980
24 februari 2018

Dat koploper Noordwijk met 2-4 won van AFC, was niet het voornaamste nieuws uit de hoofdklasse A. Dat kwam uit Sassenheim waar Ter Leede door met 3-1 te winnen van Rijsoord beslag legde op de tweede periode. De ploeg van Henk Wisman eindigde in de periode in punten gelijk met Noordwijk, maar de Noordwijkers hadden al een periode op zak. Het werd dus een kwestie van overnemen.

3500