Seizoen 2017-2018

17 november 2017

IJsselmeervogels is de meest succesrijke amateurvoetbalvereniging van Nederland. De zeven sterren staan voor de behaalde algehele landstitels en daarmee staan de Rooien op eenzame hoogte. En dat blijft nog wel even zo. Katwijk komt het dichtst in de buurt met vier sterren. Maar als het uitgangspunt het jaar 1990 is, het seizoen dat Katwijk zich voor het eerst op het hoogste niveau meldde, gaan beide grootmachten gelijk op.

1447
15 november 2017

Rijnsburgse Boys zal het contract van hoofdtrainer Pieter Mulders, dat tot 30 juni 2018 loopt, niet verlengen. Mulders is aan zijn tweede seizoen bezig in Rijnsburg en bracht de 'Uien' afgelopen seizoen in de Tweede divisie. Een echte reden waarom men niet verder wil met de trainer heeft de club niet gegeven.

3183
14 november 2017

Geen bekervoetbalmiddag of -avond zonder verrassingen. Deze keer kwam de surprise uit de koker van eersteklasser GJS. De Gorkumse Jonge Spartanen hielden in eigen huis SteDoCo over negentig minuten op 1-1 en voerden de spanningsdruk in de daaropvolgende strafschoppenserie steeds verder op. Beide ploegen misten hun derde penalty maar daarna liep de score door naar 7-6.

3302
14 november 2017

Jan Zoutman neemt aan het eind van dit seizoen afscheid van Quick Boys. Dan heeft de samenwerking drie jaar geduurd. Het was een succesvolle periode, want de Katwijkers van Nieuw Zuid pakten in het eerste jaar onder Zoutman eindelijk de felbegeerde titel in de hoofdklasse en de daaraan verbonden promotie naar de Derde divisie. Daar was de club hard aan toe.

1833
11 november 2017

Katwijk heeft plaats genomen in een makkelijke stoel. Door met 1-2 te winnen bij FC Lisse bevestigden de Katwijkers hun koppositie. De voorsprong op nummer twee GVVV bedraagt acht punten en die marge kan derhalve tegen een stootje. FC Lisse, een week geleden nog overwinnaar (2-0) van GVVV, was voornamelijk machteloos tegen de geconcentreerd spelende ploeg van Katwijk, die in Marciano Mengerink (twee doelpunten) weer een zekere goalgetter had.

2823
11 november 2017

Capelle is in de gevarenzone gezakt. Het cruciale duel met ODIN '59 ging met 2-3 verloren. In het duel op sportpark 't Slot ontbrak het niet aan spanning. Zo makkelijk de Heemskerkers op een 0-2 voorsprong kwamen, zo snel streken de Capellenaren na de pauze die schade weer glad.

3084
11 november 2017

SteDoCo is koploper Noordwijk tot op twee punten genaderd. De ploeg uit Hoornaar won met 2-3 van Zwaluwen. Bij 0-3 leek er geen vuiltje aan de lucht voor SteDoCo. Zwaluwen kwam terug (1-3) in de wedstrijd, maar maakte de aansluiter te laat om het de nummer twee van de ranglijst nog serieus lastig te maken. FC 's-Gravenzande pakte drie dure punten door Smitshoek met 2-0 te verslaan.

2216
11 november 2017

Huizen is er niet in geslaagd uit de inhaalwedstrijd tegen SDC Putten (2-1) een positief resultaat te halen. De Huizers kwam halverwege de eerste helft met een man meer op het veld te staan, maar raakten voornamelijk paal en lat van het vijandelijke doel.

2517
11 november 2017

FC Rijnvogels kan zich volledig gaan richten op de crisissituatie in de competitie. Op Nieuw Zuid eindigde voor de Katwijkse Vogels het toernooi om de districtsbeker West II. Met groot vertoon van macht zette het tweede elftal van Quick Boys de hoofdklasser te kijk. De derby eindigde in een 4-1 overwinning voor 'blauw-wit' en daar viel helemaal niets op af te dingen.

2522
10 november 2017

Inhaalprogramma in de competitie en een vrij beperkt. In het verleden was de nog-te-doen lijst in deze tijd van het jaar vaak veel langer, maar de komst van steeds meer kunstgrasvelden zorgt voor veel minder afgelastingen. Een voordeel, waar zeker competitieleiders met genoegen naar kijken. De keerzijde van inhalen in november is het vaak gure weer dat mensen thuis houdt bij de kachel.

2375
10 november 2017

FC Rijnvogels heeft donderdag 9 november Hein van Heek op non-actief gezet, zo meldt de clubwebsite. Van Heek was bezig aan zijn zesde jaar bij de Katwijkse club en dit was, zacht uitgedrukt, niet zijn gelukkigste seizoen. Na een hoopgevende oefenperiode liep de competitie in de hoofdklasse A voor geen meter.

3228
10 november 2017

Jodan Boys ligt uit het bekertoernooi van district West II. Verantwoordelijk daarvoor was derdeklasser SC Excelsior dat wist te stunten met een 1-2 overwinning. In Oost plaatste Excelsior '31 zich voor de tweede ronde. De Rijssenaren waren niet echt geïnspireerd om het niveauverschil met EMOS breed uit te meten. De 4-0 nederlaag was een dragelijke uitslag voor de zondagvierdeklasser.

1477
9 november 2017

Eén opvalllend cijfer rolde er uit de statistieken van 4 november. Dat was het aantal toeschouwers in de Tweede divisie. De negen duels trokken bijna 10 000 kijkers. Dat leverde een gemiddelde op van ruim 1100 belangstellenden per wedstrijd. Afgelopen seizoen was het dagrecord (speelronde 8) ruim 8200.

1373
9 november 2017

Meteen na afloop van de monsteroverwinning (0-13 tegen Ruinen) in de eerste ronde van de districtsbeker Noord maakten Staphorst en Jan Vlap bekend dat hun wegen aan het eind van dit seizoen gaan scheiden. Vlap (50) kiest voor een sabbatical, even geen voetbaltrainer in een verder druk maatschappelijk leven.

2705
8 november 2017

Dat Staphorst een ronde verder zou komen in het bekertoernooi van het district Noord, daaraan twijfelde niemand. De tegenstander was Ruinen, een zondagvierdeklasser. De huidige nummer zeven van de hoofdklasse B plaatste zich niet alleen simpel voor de tweede ronde, maar deed dat ook nog eens met grof geschut. Het scorebord viel pas stil bij 0-13.

1900
7 november 2017

De verrassing op de dinsdagavond in het districtsbekertoernooi kwam uit Oud-Beijerland. Daar schakelde SHO, de nummer laatst van de eerste klasse B, hoofdklasser Smitshoek uit. Na negentig minuten was er nog niet gescoord. Doelpunten maken moest dus gebeuren in de strafschoppenserie. SHO toonde zich het meest bedreven daarin: 4-3.

2093
4 november 2017

FC Lisse heeft GVVV verrassenderwijs pootje gelicht. Na de nederlaag van koploper Katwijk, vorige week, leken de Veenendalers een aanval op de koppositie in gedachten te hebben, maar Lisse heeft daar een stokje voor gestoken. GVVV had weliswaar het grootste aandeel in de wedstrijd qua spel, maar de thuisclub was daarentegen tweemaal doeltreffend.

5306
4 november 2017

Bovenin zijn er na speelronde elf geen wijzigingen opgetreden. De top drie won hun wedstrijd, daaronder klopte Harkemase Boys nummer vier Jong FC Groningen. Jong Almere City versloeg Capelle met 0-1 en blijft koploper. Spakenburg versloeg in Harderwijk VVOG met 0-2 en kroop daarmee een doelpuntje dichterbij de Almeerse reserves.

5159
4 november 2017

Tot vandaag had Noordwijk weinig tegenstand te duchten in de hoofdklasse A. Alleen uit tegen Ter Leede werden punten verspeeld (3-3), maar verder waren het louter overwinningen. Maar nu heeft Zwaluwen de koploper na een off day weer even op de planeet teruggezet (2-1). Nummer twee SteDoCo profiteerde.

3069
4 november 2017

Het is Ajax niet gelukt om koploper Excelsior '31 in eigen huis een nederlaag toe te brengen. Na negentig minuten leidden de Ajacieden nog met 1-2, maar ver in de blessuretijd scoorde Hielke Penterman de gelijkmaker. Dat bleek genoeg voor het veiligstellen van de eerste periodetitel, mede ook doordat concurrent Berkum met 3-2 verloor van SC Genemuiden.

3486