Seizoen 2017-2018

24 februari 2018

SC Genemuiden is in de hoofdklasse B het grote wild. De koploper maakte zelf geen fout tegen Ajax (3-1), maar zag ook de jagers Eemdijk (5-1 zege HZVV) en Berkum (met 4-2 te sterk voor AZSV) drie punten pakken. Als Eemdijk de inhaalwedstrijd tegen CSV Apeldoorn komende zaterdag in winst weet om te zetten, komen de 'Diekers' gelijk in punten met Sportclub.

4716
23 februari 2018

De KNVB heeft drie wedstrijden in de Tweede divisie afgelast. De velden van Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en De Treffers werden op vrijdagochtend al afgekeurd. Aangezien het competitieprogramma vrijwel vol zit zullen een aantal wedstrijden doordeweeks ingehaald moeten worden.

7302
23 februari 2018

Na de 2-4 nederlaag tegen Scheveningen (9 december) greep de leiding bij Quick Boys in. De trainer werd zoals gebruikelijk het slachtoffer van de zwaar tegenvallende prestatiereeks, die niet paste bij de ambities op Nieuw Zuid. En dus kreeg Jan Zoutman, in mei 2016 nog de gevierde man bij de promotie naar de Derde divisie, zijn ontslag aangezegd.

3772
21 februari 2018

HZVV is er woensdagavond niet in geslaagd de achtste finale te bereiken in het bekertoernooi van het district Noord. De Hoogeveense hoofdklasser liet zich uitschakelen door het tweede team van Be Quick 1887. Dat gebeurde in de strafschoppenserie, nadat negentig minuten voetbal geen verschil (1-1) hadden opgeleverd.

2488
20 februari 2018

Dinsdagavond kwamen vier hoofdklassers in actie in het bekertoermooi van hun district. Ter Leede slaagde er in West II niet in de volgende ronde te halen. De Sassenheimers konden het niet bolwerken tegen SC Feyenoord. Pas na drie treffers van de ongeslagen koploper van de eerste klasse B wist Ter Leede van de nul af te komen: 3-1. FC 's-Gravenzande wist zich in West II wel te plaatsten bij de laatste zestien.

3711
20 februari 2018

Een week na het vertrek van Jack van den Berg heeft ASWH Cesco Agterberg binnen gehaald als zijn vervanger. De 43-jarige Agterberg staat bekend als opbouwtrainer en heeft een grote staat van dienst. Agterberg was werkzaam bij Alphense Boys, Sportlust '46, Excelsior Maassluis, SC Feyenoord en het Utrechtse DHSC. Met al zijn clubs wist Agterberg te promoveren.

2827
18 februari 2018

VEENENDAAL - Het was zaterdagmiddag goed toeven op sportpark Panhuis in Veenendaal. GVVV - Katwijk beantwoordde aan veel criteria die een voetbalduel het aanzien waard maken. Spanning, kansen en strijd. Lang leek het erop dat het duel doelpuntloos zou eindigen maar uiteindelijk won GVVV op de valreep met 1-0.

4406
18 februari 2018

WERKENDAM - Door het 4-2 te winnen van HHC Hardenberg boekte Kozakken Boys zijn negende zege op rij. Dat betekent dat de ploeg van trainer Danny Buijs het oude record in de Tweede Divisie van Katwijk (acht zeges op rij) nu overneemt. Maar niet alleen daar werd naar gekeken en over gesproken. De 1-0 nederlaag van koploper Katwijk bij GVVV (1-0) zorgde voor veel meer blijdschap.

4012
18 februari 2018

NOORDWIJK - De vooraf aangeprezen wedstrijd tussen Noordwijk en FC Rijnvogels is bij lange na niet geworden wat men ervan verwachtte. Allereerst viel de belangstelling voor het duel tussen koploper en runner-up behoorlijk tegen. Slechts 800 toeschouwers hadden de moeite genomen om de bollenstreekderby bij te wonen.

2813
18 februari 2018

AMSTERDAM - Ajax en Staphorst hebben de aanwezige toeschouwers een boeiende voetbalmiddag voorgeschoteld. Het was een wedstrijd met twee gezichten zoals dat zo mooi heet. In de eerste helft voerde Staphorst een heldere boventoon. In deel twee was Ajax aan de macht, maar wisten de bezoekers wel twee keer een achterstand weg te poetsen, voor het laatst een paar minuten voor tijd: 2-2.

5511
17 februari 2018

Met de 1-0 overwinning tegen koploper Katwijk heeft GVVV de spanning in de Tweede divisie weer teruggebracht. Aanvoerder Roy Terschegget nam het doelpunt voor zijn rekening. Katwijk-trainer Jack van den Berg, die deze week de overstap maakte van ASWH naar de Katwijkers, zag zijn debuut verpest door de Veenendalers. Kozakken Boys heeft het gat met Katwijk gehalveerd.

5684
17 februari 2018

Zowel Spakenburg als Jong Almere City FC hebben een misstap begaan. Spakenburg kreeg in Ermelo met 5-1 op de broek van DVS '33. Spakenburg kwam nog wel op voorsprong, maar daarna was het DVS '33 wat de klok sloeg. Jong Almere City wist niet te profiteren van de Spakenburgse zeperd. Na een 1-3 voorsprong verloren de polderbewoners met 4-3 van Scheveningen.

6602
17 februari 2018

Noordwijk blijft maar winnen. Na de winterstop wist alleen SteDoCo de koploper een puntendeling af te dwingen, maar verder behaalden de Noordwijkers alleen maar grote overwinningen. Vandaag lukte het ook FC Rijnvogels niet om punten af te snoepen van de Noordwijkers.

3708
17 februari 2018

Eemdijk, het kleine broertje van IJsselmeervogels en Spakenburg, doet het uitstekend in de hoofdklasse B. Tegen hekkensluiter Huizen werd weliswaar moeizaam met 0-1 gewonnen (doelpunt van good old Jan de Graaf), maar omdat Ajax en Staphorst elkaar op 2-2 hielden klommen de Diekers naar de tweede plaats.

4729
16 februari 2018

Nog nooit in zijn trainersloopbaan had hij zo'n beslissing genomen, ergens onderweg in het seizoen een club verlaten om elders aan de slag te gaan. Maar één keer moest de eerste zijn. Op maandagavond 12 februari maakt Katwijk bekend dat Jack van den Berg per direct de overstap ging maken van ASWH naar de huidige koploper van de Tweede divisie.

5523
15 februari 2018

Hoofdklasser CSV Apeldoorn en trainer Jürgen Schefczyk (55) zijn per direct uit elkaar gegaan. In goed overleg geeft het persbericht aan. En verder dat er onvoldoende wederzijds vertrouwen bleek te zijn om het tij te keren. De geboren Duitser had een contract voor twee seizoenen. In het kielzog van Schefczyk heeft bestuurslid Technische Zaken zijn portefeuille ter beschikking gesteld.

4759
13 februari 2018

De vier overgebleven zaterdag hoofdklassers hebben zich bij de laatste zestien geschaard van het bekertoernooi in het district Oost. DFS had daar de grootste moeite mee. De Betuwenaren voorkwamen penaltyschieten met eersteklasser SDV Barneveld door een winnend doelpunt (3-2) ver in blessuretijd. Lorenzo Davids was de goudvink.

3367
12 februari 2018

Katwijk heeft Jack van den Berg (59) per direct aangesteld als hoofdtrainer. Van den Berg had nog een doorlopend contract bij derdedivisionist ASWH, maar de club uit Hendrik-Ido-Ambacht gunde hem de overstap naar de tweede divisie.

4859
11 februari 2018

LISSE - Met niet al te best voetbal heeft FC Lisse goede zaken gedaan. Het won thuis op het eigen Ter Specke met 3-2 van TEC en klom naar de elfde plaats. Bas Buimer scoorde twee keer en was daarmee de smaakmaker. FC Lisse heeft een mooie serie te pakken met drie overwinningen en een gelijkspel en is daarmee na de winterstop nog ongeslagen.

3486
11 februari 2018

VEENENDAAL - Eén puntje voor de moeite, niet meer dan dat was de schamele oogst voor trainer Ron Timmers in zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke op de bank bij Capelle. Meer zat er simpelweg niet in, en afgaande op het zeer matige spelniveau van de Capellenaren was zelfs dat ene puntje al een te rijkelijke beloning te noemen.

2521