Seizoen 2017-2018

18 oktober 2017

Speeldag nummer acht in de Derde divisie groeide uit tot een kaartenevenement. In beide kleuren (geel en rood) rolden er dagrecords uit de bus. Op het oude record (33) gele kaarten van de openingsdag van het seizoen kwamen er nog eens twee extra. Dat is gemiddeld bijna vier gele kaarten per wedstrijd. Ook zes rode kaarten (waarvan twee direct) was dit seizoen nog niet voorgekomen.

2499
16 oktober 2017

Peter Kuntz is op 55-jarige leeftijd overleden. Op zondagochtend 15 oktober werd de oud-speler en oud-voorzitter van ACV tijdens zijn gebruikelijke rondje hardlopen met vrienden getroffen door een fatale hartaanval, zo meldt de clubwebsite.

8807
14 oktober 2017

Katwijk heeft zijn zevende overwinning bijgeschreven, maar de koploper van de Tweede divisie liep wel langs het randje van het eerste puntenverlies, HHC Hardenberg wist echter niet te profiteren van een kleine inzinking aan Katwijkse zijde, zodat de rake kopbal van Bennie van Noord van voor de rust uiteindelijk de winnende treffer (0-1) bleek.

5763
14 oktober 2017

Spakenburg blijft op koers. De "blauwen" wonnen nipt (0-1) van Scheveningen, maar handhaafden daarmee wel hun koppositie in de Derde divisie. Jong Almere City FC bleef keurig in het spoor van de koploper door met 1-3 de beloften van Volendam de baas te blijven. De Volendammers speelden een groot deel van de wedstrijd met een man minder. VVOG zakt terug naar de subtop.

5657
14 oktober 2017

Noordwijk is ook na zeven duels in de hoofdklasse A nog steeds de enige te kloppen ploeg. Argon was cijfermatig geen partij (0-3) voor de Noordwijkers, die al voor de zesde keer geen tegendoelpunten hoefden te incasseren. Nummer twee Ter Leede haalde fors (5-1) uit tegen Smitshoek, maar loopt wel zes punten achter op de lijsttrekker. Ook Hoek won maar deed dat iets bescheidener tegen FC Rijnvogels (2-0).

3602
14 oktober 2017

Berkum heeft zich knap hersteld van de een week oude 3-1 nederlaag tegen Excelsior '31. De Zwollenaren bleven op eigen veld Staphorst de baas met 2-1 en de winnende treffer van John Bacuna viel in een periode dat Berkum na de rode kaart voor Jordi Lemmers met tien man in het veld stond.

3681
13 oktober 2017

Wie stopt Katwijk af? Die kop gaf Voetbal op Zaterdag mee aan het wedstrijdoverzicht na de zevende speeldag in de Tweede divisie. Interessante vraag, nu nog een minstens zo interessant antwoord zien te geven. De feitelijke reactie komt pas zaterdag aan het eind van de middag. Het is nu meer speculeren.

2829
12 oktober 2017

FC Lisse is door Hoek uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB-beker. Daar kwam heel wat voor kijken voor die beslissing is gevallen. Woensdagavond 11 oktober traden beide ploegen aan voor de strafschoppenserie die op 20 september al met 5-4 was gewonnen door FC Lisse.

3346
10 oktober 2017

De KNVB besteedt na iedere speeldag aandacht aan opvallende momenten in het amateurvoetbal. De misser van Dennis van Duinen voor volledig open doel was zo'n moment. "Blunderende Dennis gaat de wereld over", liet het mediateam van de bond weten via Twitter. Maar Harkemase Boys miste dit inkoppertje niet: "Blunderende KNVB niet de wereld over", gooide de Friese derdedivisionist een tegenbericht de wereld in.

4382
7 oktober 2017

Katwijk blijft maar winnen. Ook na zes wedstrijden zijn de Katwijkers zonder puntverlies. Buurman Rijnsburgse Boys werd met 5-0 afgedroogd. Uitblinker Stefan Plat scoorde met een fraaie lob het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De doelcijfers van Katwijk spreken inmiddels ook boekdelen.

5824
7 oktober 2017

Spakenburg won met 2-1 van Jong FC Groningen en zag medekoploper VVOG gelijkspelen tegen ACV. Daardoor zijn de Spakenburgers nu alleen aan de leiding gekomen. Om te winnen van de jonge Groningse profs hadden de 'Blauwen' twee strafschoppen nodig, die beide werden benut door Kees Tol.

6567
7 oktober 2017

De top twee heeft zich enigszins afgescheiden van de achtervolgende teams. Koploper Noordwijk won met grote cijfers van Swift (4-0) en Achilles Veen won met 2-1 van Ter Leede dat daarmee afzakte van een gedeelde tweede plaats naar de gedeelde derde plaats. De Sassenheimers hebben evenveel punten maar een een iets minder doelsaldo dan Hoek (1-1 tegen Zwaluwen).

4225
7 oktober 2017

Excelsior '31 heeft de topper tegen Berkum verdiend met 3-1 gewonnen en nam en passant ook nog eens de leiding in de hoofdklasse B over. Boeloerditi, Penterman en Köse brachten de thuisclub ruim aan de leiding voordat Chris van der Meulen iets kon terugdoen. SC Genemuiden maakte korte metten met SDC Putten. Het werd op sportpark De Wetering maar liefst 5-1 voor de thuisploeg.

3807
6 oktober 2017

Wedstrijden tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys verkopen zichzelf. Logisch, want beide sportcomplexen liggen ruim twee kilometer, drie autominuten, bij elkaar vandaan. Veel Rijnsburgers zullen komende zaterdag naar de Krom gaan per tweewieler, al dan niet met hulpmotor, mits de weersomstandigheden daartoe uitnodigen natuurlijk.

3465
3 oktober 2017

Amateurvoetbal en betaald voetbal zijn het maandagavond 2 oktober op de buitengewone bondsvergadering eens geworden dat er dit seizoen geen uitwisseling zal plaatsvinden tussen Tweede en Eerste Divisie. De kampioen van de Tweede divisie promoveert niet en de nummer laatst van de Eerste divisie degradeert niet.

3450
3 oktober 2017

De voetballers in de Tweede divisie waren op speeldag zes kennelijk met het goede been uit bed gestapt. In maar liefst zes van de negen duels vielen vijf doelpunten. De totale productie kwam uit op 37 goals, een nieuw seizoensrecord. Het overall-record staat op 38, speeldag vier van het vorig seizoen.

2431
30 september 2017

Katwijk is ook na de zesde competitieronde nog zonder puntverlies. En ondanks dat het pas vijf keer in actie is gekomen (de wedstrijd tegen FC Lisse werd afgelast) is het twee punten uitgelopen op achtervolger IJsselmeervogels. In Groesbeek won Katwijk ruim van Achilles '29, dat geen moment de ambitie om terug te keren in Jupiler League kon waarmaken: 1-4.

6341
30 september 2017

Spakenburg heeft in Katwijk een knappe prestatie geleverd door Quick Boys in eigen huis met 0-3 te verslaan. Twee doelpunten van Bert Steltenpool en één van Kees Tol waren goed voor de driepunter en omdat VVOG tegen ASWH niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel nemen de Spakenburgers op doelsaldo de koppositie over.

6330
30 september 2017

Noordwijk, net als de rest van de top-drie, maakte in speelronde vijf geen misstap. De Noordwijkers wonnen de lastige uitwedstrijd tegen SteDoCo met 0-2 en blijven daardoor met een voorsprong van drie punten riant aan kop staan. De achtervolgers, Achilles Veen en Ter Leede, maakten ook geen fout.

3105
30 september 2017

Berkum heeft zich de koppositie niet af laten snoepen. Sterker, de nieuwkomer heeft CSV Apeldoorn (inmiddels toch een gerenommeerde ploeg in de hoofdklasse B) met niet mis te verstane cijfers naar huis gestuurd. Aan de hand van de gebroeders Van der Meulen (samen goed voor drie treffers) werd het in Zwolle maar liefst 5-2 voor Berkum. Excelsior '31 blijft op het vinkentouw zitten met een puntje minder dan Berkum.

3282