Seizoen 2017-2018

29 september 2017

Met de komst van de Tweede divisie spelen regelmatig clubs voor de eerste keer tegen elkaar. Voorbeeld, Kozakken Boys en De Dijk. De Werkendammers zijn in de wereld van het zaterdagamateurvoetbal een gekende grootheid. In 2015 kreeg Kozakken Boys de schaal van het landskampioenschap in handen gedrukt en afgelopen seizoen prijkte in de Tweede divisie de clubnaam op de tweede plaats achter de ongenaakbare ploeg van Jong AZ.

3066
28 september 2017

De ploegen in de Tweede divisie scoorden er op speeldag vijf lustig op los. De teller liep op tot 31 doelpunten, drie goals meer dan de voorgaande hoogste score op speelronde twee. Tweede en Derde divisie trekken gezamenlijk op in het maken van doelpunten, met een miniem verschil in het voordeeel van de Derde divisie.

1811
25 september 2017

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft maandag na contact met de International Football Association Board (IFAB) besloten dat de strafschoppenserie na afloop van de wedstrijd FC Lisse - Hoek in de eerste ronde van de KNVB Beker moet worden overgenomen. De winnaar van de strafschoppenserie speelt in de tweede ronde van de KNVB Beker een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

3449
23 september 2017

Katwijk begon speeldag vijf als virtueel leider, maar klom ook daadwerkelijk naar de eerste plaats door met 3-2 te winnen van FC Lienden. IJsselmeervogels moest van de kop af, omdat de Spakenburgers op 0-0 bleven steken bij Rijnsburgse Boys. De sensatie op sportpark De Krom zat in de staart van het duel.

5291
23 september 2017

De wedstrijd tussen VVOG en Jong FC Volendam verdiende eigenlijk geen winnaar, maar een treffer van Pernelly Biya, bijna in het eindsignaal, bezorgde de Harderwijkers toch de volle drie punten. VVOG bleef daardoor aan de leiding en doet dat nog steeds zonder tegendoelpunten. Het begint op een kunstje te lijken.

5180
23 september 2017

Ter Leede heeft het eerste puntenverlies voor Noordwijk op zijn geweten. Met een 0-2 ruststand leek er weinig aan de hand voor de koploper, maar in de tweede helft haalden de Sassenheimers op tot 2-2 en deden dat nog een keer nadat Noordwijk met 2-3 toch nog dacht te kunnen ontsnappen.

2867
23 september 2017

Waar Berkum geen fout maakte tegen Urk (3-0), beging AZSV wel een halve misstap (0-0) bij Staphorst. De Zwollenaren zijn daardoor alleen op kop gekomen en weten Ajax op een punt achterstand. De Amsterdammers leken op een makkelijke overwinning af te gaan, maar nieuwkomer HZVV kwam in de slotfase nog dreigend dichtbij (3-2). AZSV zakte naar plaats vier, doordat Excelsior '31 met 1-0 Eemdijk in bedwong.

3015
22 september 2017

Katwijk zag op speeldag vier zijn uitwedstrijd tegen FC Lisse afgelast. Ter Specke was te zompig om te kunnen voetballen. Zo'n afgelasting kan de cadans verstoren, maar deze week werkten de Katwijkers wel de eerste ronde in het KNVB-bekertoernooi af. Ter Leede gaf aanvankelijk behoorlijk tegengas maar de 4-0 einduitslag toonde toch ook wel weer de overmacht van de oranjehemden.

2970
21 september 2017

Stuntploeg Swift is met de loting voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi dik beloond voor het uitschakelen van bekerhouder Vitesse. De Amsterdammers mogen op bezoek bij landskampioen Feyenoord in een ongetwijfeld kolkende Kuip.

737
21 september 2017

SDC Putten heeft in de eerste ronde van de KNVB-beker niet voor een verrassing kunnen zorgen, maar PSV wist pas na een uur spelen zijn voorsprong uit te bouwen naar 0-2. Daarmee was het verzet van de hoofdklasser definitief gebroken.De Eindhovenaren liepen daarna nog door naar 0-4 overwinning.

1289
21 september 2017

De KNVB onderzoekt de penaltyserie na afloop van de wedstrijd FC Lisse - Hoek woensdagavond in de eerste ronde van de KNVB Beker.

1862
21 september 2017

AMSTERDAM - Aan het Olympiaplein in Amsterdam heeft zaterdaghoofdklasser Swift voor een wereldstunt gezorgd door KNVB bekerhouder Vitesse uit te schakelen. Na de verlenging stond het nog steeds 0-0 en moesten er strafschoppen aan te pas komen wie er naar de tweede ronde zou gaan. Swift benutte ze alle vijf en Vitesse liet er een onbenut (5-3).

2174
20 september 2017

Swift heeft voor een megastunt gezorgd door bekerhouder Vitesse in de eerste ronde van de KNVB-beker te elimineren. Na negentig minuten stond nog steeds de beginstand op het scorebord en ook in de verlenging wisten beide clubs niet tot scoren te komen. In de penaltyreeks, die Swift mocht starten, miste Alexander Büttner voor Vitesse de eerste strafschop. Dat werd de Arnhemmers fataal.

3219
20 september 2017

Het was in meer opzichten een rooie dag in de Tweede divisie. Allereerst kwam IJsselmeervogels, de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, alleen aan de leiding, geheel volgens de opdracht waarmee Willem Leushuis zijn ploeg het veld in had gestuurd tegen HHC Hardenberg. Maar de vierde speelronde in Tweede divisie kreeg ook kleur met vijf rode kaarten.

2053
19 september 2017

GVVV en Kozakken Boys zijn door naar de tweede ronde van de KNVB-beker. De Veenendalers klopten FC Dordrecht met 1-0 en daar mocht de eerstedivisieclub nog blij mee zijn. Het krachtverschil had een grotere uitslag verdiend. Kozakken Boys had iets meer moeite met De Graafschap. Na verlenging (1-1) maakten de Werkendammers het verschil bij de strafschoppenserie (4-3).

2781
16 september 2017

IJsselmeervogels heeft in de competitie eindelijk een keer weten te winnen van HHC Hardenberg. Na elf nederlagen en een gelijk spel kwamen de 'rooien' uit aan de goede kant van de score. Makkelijk was anders, want de verlossende 2-0 viel pas in blessuretijd, toen HHC Hardenberg massaal (doelman Sander Danes incluis) naar voren trok om de gelijkmaker te forceren.

6724
16 september 2017

VVOG gaat in de Derde divisie onverstoorbaar verder. De Harderwijkers sprongen veel effectiever met de kansen om dan Spijkenisse en hadden bovendien een geweldig keepende Frans Koornberg in het doel staan, die voor de vierde keer op rij zijn domein schoon hield.

7614
16 september 2017

Noordwijk is in de hoofdklasse A alleen op kop gekomen, mede doordat Stedoco (wedstrijd tegen Zwaluwen afgelast) niet in actie kwam. Maar de overmacht waarmee de Noordwijkers naar de eerste plaats stegen sprak boekdelen. Debutant Nootdorp kreeg er aan de Duinwetering fors (6-0) van langs.

4120
16 september 2017

Berkum en AZSV voeren na de derde speeldag gezamenlijk de ranglijst aan in de hoofdklasse B. Ook de doelsaldo's van beide clubs zijn gelijk. Berkum heeft alleen een treffer meer laten noteren en staat op basis daarvan bovenaan. Berkum klopte Sparta Nijkerk met 0-1. Het duel op de Ebbenhorst nam veel extra tijd in beslag.

2436
15 september 2017

In de Tweede divisie is FC Lisse - Katwijk van het programma gehaald. Het veld in Lisse heeft de regen niet kunnen verwerken en daardoor gaat de streekderby niet door. Als gevolg daarvan gaat ook de live uitzending door FOX niet door. De crew van FOX verplaatst zich naar Spakenburg om IJsselmeervogels - HHC Hardenberg live te verslaan.

3519