Seizoen 2017-2018

26 augustus 2017

IJsselmeervogels heeft in Willem Leushuis (65) de opvolger gevonden voor Sandor van der Heide. Van der Heide stapte twee weken geleden op bij de Vogels omdat hij zijn werk als hoofdtrainer niet meer kon combineren met het assistent-trainersschap bij De Graafschap. Leushuis heeft een overeenkomst getekend die loopt tot het einde van dit seizoen.

3134
25 augustus 2017

Het gaat beginnen. Na de Ere- en Eerste divisie gaan dit weekeinde ook Tweede en Derde divisie van de kant, een week later gevolgd door de hoofdklassen en nog weer drie weken later de lagere klassen. Voorbereidingsperiodes zijn afgesloten, de kwalificatierondes voor de KNVB-beker zijn achter de rug, hoog tijd om serieus te gaan constateren hoe de vlag erbij hangt en dat gebeurt nu eenmaal altijd in de competitie.

3166
23 augustus 2017

Na Spakenburg is het in de KNVB-beker ook exit voor IJsselmeervogels. De stunt op woensdagavond kwam uit de koker van Noordwijk. De hoofdklasser sneed de ploeg die twee klassen hoger gaat spelen dit seizoen, de pas af richting het hoofdtoernooi van de betaalde beker.

4452
22 augustus 2017

Barendrecht heeft zich met moeite geplaatst voor de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Thuis op De Bongerd won de tweededivisionist met 1-0 van VVOG. Tim Eekman scoorde het enige doelpunt vlak voor rust. Ook Scheveningen is door naar de eerste ronde, maar daar had de ploeg tegen Spijkenisse wel strafschoppen voor nodig.

3591
19 augustus 2017

Voorafgaande aan de competitie staan wedstrijden gepland in de eerste en tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker. Quick Boys en Hoek zijn als eerste amateurclubs door naar het hoofdtoernooi. De Katwijkers wonnen niet geheel zonder geluk met 1-2 van collega-derdedivisionist DVS '33 Ermelo. Hoofdklasser Hoek trakteerde derdedivisieclub ASWH op eigen veld op een 1-3 nederlaag.

7280
17 augustus 2017

IJsselmeervogels moet nog voor de competitie begonnen is op zoek naar een nieuwe trainer. Sandor van der Heide heeft per direct de club verlaten en gaat full time aan de slag als assistent-trainer bij De Graafschap. Van der Heide was al part time assistent in Doetinchem.

5676
16 augustus 2017

ONS Sneek hangt een boete boven het hoofd vanwege de erbarmelijk slechte onderhoudstoestand van het kunstgras op het hoofdveld. Dat meldde dinsdagochtend 15 augustus de Leeuwarder Courant. In juli heeft de KNVB het hoofdveld afgekeurd en heeft nu de Friese derdedivisieclub de wacht aangezegd in het kader van de licentie-eisen.

2180
4 augustus 2017

Komend seizoen worden voetballers in de competitie pas na de vijfde gele kaart geschorst. De KNVB heeft een nieuwe registratieregeling vastgesteld voor het amateurvoetbal, zo valt te lezen in het nieuwe Handboek Competitiezaken. Na de zevende en negende gele kaart volgt ook één wedstrijd schorsing, daarna is iedere kaart één wedstrijd brommen.

7055