Seizoen 2017-2018

9 september 2018

DEN HAAG - Aan alles op Houtrust was merkbaar dat de promotie naar de Tweede divisie voor Scheveningen nog altijd als een cadeau voelt. Het is de kers op de taart waarmee ''''''''mister Scheveningen'''''''' John Blok en zijn selectie het lustrumseizoen luister mogen bijzetten. In 2019 staat immers de viering van het 100-jarig bestaan van de club op het programma.

5948
9 september 2018

DOORWERTH - Een beetje fan van DUNO D. kijkt deze week geregeld op teletekstpagina 894. Logisch, want de club in kwestie prijkt boven aan de ranglijst van de hoofdklasse B. Resultaat van een voorspoedige start.

6459
8 september 2018

Promovendus Spakenburg heeft kampioen Katwijk beentje gelicht. De ontmoeting tussen de kampioen van de Derde divisie en de kampioen van de Tweede divisie, die op voorhand door de notabelen van Bunschoten-Spakenburg als risicowedstrijd was bestempeld, werd een prooi voor de thuisclub.

9035
8 september 2018

Met een overtuigende 5-1 overwinning tegen Ajax heeft Quick Boys de derde overwinning op rij gepakt. De ploeg van trainer Erik Assink staat nu alleen aan kop en is ook de enige die nog geen puntverlies heeft geleden. Noordwijk en SteDoCo volgen de Katwijkers op twee punten. Noordwijk haalde met 5-0 uit tegen DVS ''''''''33 Ermelo. Bij rust stond het al 4-0.

8236
8 september 2018

Volendam, dat weer terugkeerde in de hoofdklasse, speelde tegen een andere promovendus, XerxesDZB. Het verschil tussen de twee teams, die vorig seizoen nog in de eerste klasse uitkwamen, was groot. De wijdbroeken wonnen met een groot verschil: 7-1. Volendam won de tweede wedstrijd op rij en vindt daardoor terug op de eerste plaats.

6182
8 september 2018

Debutant DUNO D. heeft ondanks een gelijkspel tegen Flevo Boys nog steeds de koppositie in handen, op basis van het doelsaldo. Alleen ACV en SC Genemuiden zijn nog zonder puntverlies, maar de onderlinge wedstrijd werd afgelast omdat het nieuwe kunstgrasveld van ACV nog niet gereed was. DUNO moet de eerste plek delen met AZSV en Berkum.

6741
7 september 2018

Spakenburg en Katwijk zijn weer herenigd. Het wordt zaterdag tussen die twee een wedstrijd van kampioenen onder elkaar. Katwijk bleef afgelopen seizoen iedereen de baas in de Tweede divisie en Spakenburg eiste de titel op in de Derde divisie en daarmee heroverden de ''''''''blauwen'''''''' hun verloren terrein van het jaar daarvoor.

10383
6 september 2018

De wedstrijd ACV - SC Genemuiden in de Hoofdklasse B gaat zaterdag niet door. Het nieuwe kunstgrasveld van de Asser voetbalclub kan nog niet worden opgeleverd. Er moeten nog teveel werkzaamheden worden verricht. Gisteren was er nog de hoop dat de wedstrijd door zou kunnen gaan, maar de gemeente gaat niet akkoord met de oplevering van het veld. Er moet nog teveel worden aangepast.

829
6 september 2018

De bestuurlijke leiding van de gemeente Katwijk met de openbare orde en veiligheid in de portefeuille had besloten om het duel in de Tweede divisie tussen Katwijk en Kozakken Boys tot risicowedstrijd te bestempelen. Dat hield onder meer in geen kaartverkoop zaterdag aan de kassa en supporters van Kozakken Boys kregen alleen toegang tot De Krom mits in het bezit van een buscombikaart.

8650
2 september 2018

KATWIJK - De ontmoeting op sportpark De Krom tussen Katwijk en Kozakken Boys stond te boek als een kraker. Twee clubs die elkaar vorig seizoen tot en met de laatste wedstrijd dwars hebben gezeten om de titel. Dit keer was het heel anders. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het werd geen topper, maar een duel van tobben.

12073
2 september 2018

HARDERWIJK - Terwijl voor VVOG de competitie in de Derde divisie vorige week al was begonnen met een 0-1 zege bij Eemdijk, zag FC Lisse die start letterlijk in het water vallen door een afgelasting. Voor trainer Robbert de Ruiter was het dus maar afwachten hoe zijn nieuwe selectie het zou doen op het altijd gezellige sportpark De Strokel in Harderwijk.

5152
2 september 2018

SPIJKENISSE - De eerste competitieronde in de hoofdklasse A bracht in Spijkenisse direct al twee gedoodverfde titelkandidaten tegenover elkaar in het strijdperk. In de tweede helft van het vorige sezoen, nog voordat de degradatie uit de Derde divisie een feit werd, deed Spijkenisse van zich spreken door grote namen aan te trekken.

5218
1 september 2018

De topper tussen Katwijk en Kozakken Boys is onbeslist geƫindigd. De nummers een en twee van vorig seizoen kwamen uit bij 1-1. Halverwege de tweede helft was een afkoelingsperiode nodig na een opstootje. Na de hervatting kwamen de doelpunten. Charlton Vincento opende de score voor de Werkendammers.

7453
1 september 2018

DVS '33 Ermelo heeft de 1-0 nederlaag bij Quick Boys op een passende wijze van de rug laten glijden. De Veluwenaren kraakte de Dijk met maar liefst 6-0. Maurice de Ruiter was met vier doelpunten de groet man in de ploeg van Bert van Hunenstijn. Olivier Pilon schoot met twee treffer het have dozijn vol. Nog drie clubs hebben na twee speelronde de maximale winst.

8218
1 september 2018

Met belangstelling was uitgekeken naar het duel tussen Spijkenisse en SC Feyenoord en de twee ploegen hebben de verwachtingen wel waargemaakt. Spijkenisse, degradant uit de Derde divisie, opende het bal maar promovendus SC Feyenoord kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Na de pauze ging het precies andersom. Nu namen de Rotterdammers een voorsprong, maar herstelde de thuisploeg de schade.

6066
1 september 2018

Buitenpost en DUNO D. hebben in de hoofdklasse B er een bijzonder debuut van gemaakt. Voor rust waren het de Friezen die de lakens uitdeelden en verdiend met een 2-0 voorsprong aan de thee gingen. Na de pauze eisten de Gelderlanders alle eer op. Anass Aamri en en Schapoul Ali pakten met ieder twee treffers een groot aandeel in de 2-5 overwinning.

7823
30 augustus 2018

De regerend kampioen heeft een lot te dragen. Dat is het seizoen na het feest om de titel de te kloppen ploeg. Elke tegenstander zet zijn beste beentje voor om de titelhouder te vloeren. Of het lukt, is een tweede. In de openingswedstrijd van de competitie kreeg De Treffers geen poot aan de grond tegen de Katwijkers die deden wat ze wilden.

10274
29 augustus 2018

Ook dit seizoen presenteert Voetbal op Zaterdag de statistische cijfers van de Tweede en Derde divisie en de hoofdklassen. De bron van die cijfers zijn de wedstrijdkarakteristieken die worden aangeleverd door clubcorrespondenten. Als opwarmertje deze keer alleen nog maar de gegevens van de Tweede en Derde divisie.

9424
26 augustus 2018

MAASSLUIS - Het contrast tussen de reacties van de verantwoordelijke coaches kon bijkans niet groter zijn na afloop van de door Excelsior Maassluis met 1-0 gewonnen seizoensopening tegen GVVV. Koud uit de catacomben koos GVVV-trainer Niek Oosterlee als opening: "Het was een dramatis

10157
26 augustus 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Fris talent, nieuwe helden, verse dromen. Het nieuwe voetbalseizoen is in de Tweede divisie weer begonnen. De competitie die vorig seizoen tot de laatste speeldag spannend en meeslepend was. Een competitie met comfortabele, sfeervolle sportparken en volle tribunes.

7008