Seizoen 2017-2018

26 augustus 2018

NOORDWIJK - De start in de Derde Divisie is voor de zaterdagamateurs van Ajax uitgelopen op een regelrecht drama. De promovendus verloor met maar liefst 6-2 van Noordwijk, dat de tegenstander nog enigszins spaarde door een kruiwagen vol kansen te missen. Met een beetje meer scherpte had de ploeg van trainer Kees Zethof met gemak de dubbele cijfers kunnen bereiken.

6043
26 augustus 2018

KATWIJK AAN ZEE - Wat een start in de Derde divisie. In de allereerste wedstrijd van de competitie direct al een wedstrijd die tot de verbeelding spreekt. Twee titelkandidaten, Quick Boys en DVS '33 uit Ermelo, stonden op sportpark Nieuw Zuid tegenover elkaar.

6605
26 augustus 2018

Zaterdagavond is er geloot voor de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Swift-aanvoerder Mike Ruijter, die vorig seizoen met de beslissende strafschop bekerhouder Vitesse uitschakelde, viste de bollen uit de schaal. Hij koppelde onder andere Excelsior Maassluis en PSV aan elkaar. Tweedeklasser Te Werve uit Rijswijk (ZH) kreeg ook een hoofdprijs, want Ajax wordt de tegenstander.

4082
25 augustus 2018

Danny van den Meiracker streek deze zomer neer bij IJsselmeervogels en bleek bij de opening van het seizoen meteen top. Tegen promovendus Scheveningen produceerde hij alle 'rooie' treffers. Extra bijzonder was dat het drie kopdoelpunten waren.

9084
25 augustus 2018

Noordwijk, nieuw in de Derde divisie dit seizoen, is uit de startblokken gevlogen. Met een flitsende start in de competitie kreeg Ajax, ook nieuw in de Derde divisie, op Duinwetering alle hoeken van het veld te zien en een 6-2 nederlaag aan de broek. Goed twintig minuten hadden de Noordwijkers nodig om een 3-0 voorsprong op het scorebord te zetten.

8565
24 augustus 2018

Na een vaak intensieve voorbereidingsperiode krijgt zaterdag het rad van avontuur in de Tweede en Derde divisie zijn eerste slinger. De hoofdklassen schuiven een week later aan en de eerste klassen (en lager) trappen pas 22 september af. Bespiegelingen vooraf zijn intussen aan alle kanten uitgewisseld, met de gemeenschappelijke noemer dat voorspellen in de voetballerij aangenaam lastig is.

8186
22 augustus 2018

Geen ronde in de KNVB-beker zonder verrassende uitslagen. Er vielen er woensdagavond in de tweede kwalificatieronde heel wat te noteren. De hoofdklassers Urk, Staphorst en Volendam haalden misschien wel de grootste stunt uit. Urk reisde naar Veghel en zette daar Blauw Geel '38, dat uitkomt in de Derde divisie zondag, voor schut door met een 0-1 overwinning op de loop te gaan.

6412
22 augustus 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De geschiedenis heeft zich weer eens herhaald. Vorig seizoen knikkerde Noordwijk (toen nog hoofdklasser) het trotse IJsselmeervogels met een 3-2 overwinning uit de beker. Toen waren de Noordwijkers op het eigen veld teruggekomen van een 0-2 achterstand.

5871
21 augustus 2018

De geschiedenis heeft zich herhaald. Vorig seizoen gooide Noordwijk in een ongemeen spannend duel IJsselmeervogels uit de KNVB-beker. De Noordwijkers bogen toen met tien man een 0-2 achterstand om naar een 3-2 overwinning. Deze keer keek Noordwijk bij rust weer tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwam de ploeg van Kees Zethof vlak voor tijd op 2-2. In de verlenging maakte Nick van Staveren, de man van de 2-2, ook de beslissende 2-3.

4418
19 augustus 2018

VEENENDAAL - Een bekerwedstrijd in de tweede voorronde voor de KNVB-beker tussen de grootmachten DOVO en Quick Boys mag toch snel een vier sterrenduel genoemd worden. Voeg daarbij de status van beide trainers, Gert Kruys (DOVO) en Erik Assink (Quick Boys), en er kan zelfs nog een extra sterretje bij.

9260
19 augustus 2018

RIJNSBURG - In de eerste de beste wedstrijd om het echie voor Rijnsburgse Boys en de zaterdagtak van Ajax liet de openingstreffer ultrakort op zich wachten. De bekerstrijd was immers nog maar zeventien seconden op gang toen Joël Tillema de Rijnsburgers met een superstrak schot op voorsprong zette.

5855
19 augustus 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zo af en toe zorgt de KNVB voor een surprise. Bijvoorbeeld als je in de eerste kwalificatie ronde bijna vijf uur in de bus moet zitten en ongeveer 450 kilometer moet afleggen om een bekerwedstrijd te spelen. Het overkwam zondaghoofdklasser VC Vlissingen dat 'even' op bezoek moest bij Eemdijk.

4369
18 augustus 2018

DOVO heeft zich ten koste van Quick Boys geplaatst voor de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker. De Veenendalers deden dat met duidelijke cijfers: 3-0. DOVO speelde vanaf de 52-ste minuut met een mannetje minder. Enrico Patrick moest vroegtijdig afscheid nemen vanwege zijn tweede gele kaart.

7293
18 augustus 2018

Zaterdagnacht is na een langdurige ziekte Arthur van den Berg overleden. Arthur was oud-speler en oud-voorzitter van IJsselmeervogels, en had daarna nog vele andere functies. In 2014 werd hij vanwege zijn grote verdiensten voor de club benoemd tot erelid.

4323
15 augustus 2018

In de laatste wedstrijd van de voorbereidingsperiode heeft Rijnsburgse Boys een stevige generale repetitie opgevoerd. Derdedivisionist SJC kwam er op sportpark Middelmors niet aan te pas. Binnen een half uur lagen de Noordwijkers op hun rug door drie Rijnsburgse treffers. In het vervolg liet de ploeg van Wilfred van Leeuwen het gaspedaal omhoog komen om uiteindelijk toch op 4-0 te eindigen.

13981
11 augustus 2018

Na drie eerdere nederlagen tegen Jong FC Den Haag, GVVV en SJC boekte Scheveningen zijn eerste winst in de voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen. De kersverse tweededivisieclub deed dat ten koste van zondaghoofdklasser RKAVV. Tim Peters was de maker van het naar later bleek enige en dus winnende doelpunt.

15339
4 augustus 2018

Kampioen Katwijk heeft de oefencampagne hervat met een overwinning tegen FC Dordrecht. De Katwijkers wonnen met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd kort na rust gescoord. Aanvoerder Robbert Susan was trefzeker vanaf de strafschopstip.

18942
28 juli 2018

IJsselmeervogels heeft in zijn tweede oefenwedstrijd een opzienbarend resultaat behaald. Eredivisionist De Graafschap, met aan het roer trainer Henk de Jong en assistent Sandor van der Heide (ex-IJsselmeervogels), werd op een 3-2 nederlaag getrakteerd. En de overwinning van de Spakenburgers was zeker niet onverdiend te noemen.

21636
21 juli 2018

Enkele clubs hadden voor vandaag al één of meerdere oefenwedstrijden achter de rug, maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen is nu echt van start gegaan met een aantal tweedivisionisten die hun eerste oefenwedstrijd afwerkten. Met wisselend succes.

17222
7 juli 2018

Op de KNVB Campus in Zeist heeft de bekerloting plaatsgevonden voor de eerste en tweede kwalificatierondes. De loting werd verricht door Ridgeciano Haps, die met Feyenoord vorig seizoen beslag legde op de honderste KNVB-beker.

25843