Seizoen 2017-2018

7 juni 2018

DEN HAAG - Scheveningen lijkt een nieuw vaatje energie gevonden te hebben. Dat mag toch wel de conclusie zijn na de verdiende, maar ook verrassende 2-0 zege op TEC uit Tiel. De nummer 16 van de Tweede divisie kreeg op een goed gevuld sportpark Houtrust geen vat op de gedrevenheid van de ploeg van trainer John Blok en zal nu toch alle zeilen moeten bijzetten om niet net als FC Lisse te moeten afdalen naar de Derde divisie.

5560
6 juni 2018

Scheveningen kan terugkijken op een degelijk resultaat in de eerste wedstrijd van de dubbelfinale om een plek in de Tweede divisie. Op Houtrust kreeg TEC, de herkanser uit de Tweede divisie, een 2-0 nederlaag aan de broek. Een uitslag met een lonkend perspectief voor Scheveningen, maar zekerheid van slagen heeft de ploeg van John Blok nog niet.

3432
6 juni 2018

AMSTERDAM - Waar niemand bij de zaterdagamateurs van Ajax op had gerekend, gebeurde dinsdagavond op sportpark De Toekomst waar de thuisploeg tegen een dik verdiende nederlaag aanliep. De Ajacieden verloren met 1-3 van een goed en sterk spelend Hoek, dat over de gehele wedstrijd genomen de betere ploeg was. De lange reis vanuit Hoek naar Amsterdam wierp op die manier ruimschoots zijn vruchten af.

6371
5 juni 2018

Hoek heeft een grote stap gezet richting de Derde divisie. De Zeeuwen versloegen dinsdagavond in de eerste wedstrijd van de tweede p/d ronde Ajax met 1-3. Hoek begon voorzichtig aan het duel op De Toekomst, maar troefde na rust de Amsterdammers af op basis van slagkracht en effectiviteit.

3559
4 juni 2018

Erik Assink (60) wordt volgend seizoen hoofdtrainer bij Quick Boys. Hij volgt bij de Katwijkers Gert Aandewiel op, die twee weken geleden ontslag nam nadat de nieuw gekozen voorzitter Bart van Kruistum een opmerking maakte over het slechte spel van het eerste elftal. Assink heeft bij Quick Boys getekend voor één seizoen.

5841
3 juni 2018

LISSE - FC Lisse deelde als eerste een forse dreun uit aan JVC Cuijk door de eerste p/d-wedstrijd met 0-2 te winnen. De eerste van vier stappen voor klassebehoud in de Tweede divisie was gezet, met de verwachting dat de thuiswedstrijd niet al teveel problemen zou opleveren. Maar daar dacht JVC Cuijk even heel anders over.

6804
3 juni 2018

DEN HAAG - Scheveningen mag door de zwaar bevochten 1-0 zege op Quick verder in de strijd om promotie naar de Tweede divisie. De ploeg van trainer John Blok moest in het Haagse onderonsje heel diep gaan om dat te bereiken. De derby trok op een prima gevuld sportpark Houtrust zo'n 2500 toeschouwers en dat aantal was in tijden niet gehaald.

3902
2 juni 2018

Hoewel de vooruitzichten na de 0-2 overwinning op JVC Cuijk gunstig waren, beleefde FC Lisse in de return op eigen veld een enorme sof met een 0-3 nederlaag. Dat betekent dat de Lissenaren na een jaar Tweede divisie komend seizoen weer een trapje lager moeten gaan opereren.

4661
2 juni 2018

Na één seizoen Derde divisie moet Spijkenisse een stap terug doen naar de hoofdklasse. De ploeg van Peter Wubben moest uit de heenwedstrijd met Hoek een 1-0 achterstand goed zien te maken, maar liep stuk op de onverzettelijkheid van de Zeeuwen die zich tot twee keer toe terugknokten vanuit een achterstand: 2-2. Herkanser Capelle is wel door naar de volgende ronde.

7232
2 juni 2018

Zaterdag 2 juni 2018 is uitgedraaid op een dramadag voor drie herkansers uit de hoofdklasse. AFC verloor met 2-1 van DETO Twenterand en Rijsoord moest met 3-1 buigen voor Flevo Boys en met name voor Madih Doufikar die alle treffers voor de club uit Emmeloord voor zijn rekening nam. En ook HZVV redde het niet tegen Montfoort (0-1), een nederlaag met een voorgeschiedenis.

5019
1 juni 2018

De nummers 15 en 16 van de tweede divisie spelen een nacompetitie met de in totaal zes (vervangend) periodekampioenen van de derde divisie A (zaterdag) en derde divisie B (zondag) om twee plaatsen in de tweede divisie, 2018-2019. Hierbij is de volgende koppeling van toepassing:

15781
31 mei 2018

Het seizoen zit erop. Tijd om naar de jaarcijfers te kijken van de vier hoogste klassen die Voetbal op Zaterdag in statistitieken bijhoudt. Afgezien van uitschieters per dag vielen er geen spectaculaire verschillen te ontdekken met het jaar daarvoor, met uitzondering van de verschuiving van toeschouwersaantallen tussen Tweede divisie en Derde divisie zaterdag.

6369
30 mei 2018

FC Lisse heeft de eerste slag geslagen door in Cuijk met 0-2 te winnen van JVC. Met de overwinning is de eerste van vier stappen gezet op weg naar klassebehoud van de Tweede divisie. Lisse kwam vlak voor rust via een strafschop op voorsprong nadat Furat Alakmak hands maakte in het strafschopgebied. JVC had met tien man in de tweede helft best wel kansen, maar kwam niet tot scoren.

6973
30 mei 2018

In de strijd om een plek in Tweede divisie zijn Scheveningen en Quick na negentig minuten nog in balans. Het Haags onderonsje eindigde in 1-1 en daar moeten beide ploegen mee zien te leven tot de return op Houtrust komende zaterdag. Scheveningen opende na rust de score, redelijk snel daarna gevolgd door de gelijkmaker van Quick. Ook het duel tussen Jong AlmereCity FC en UNA kende een 1-1 uitslag.

6116
30 mei 2018

AFC heeft de competitie in de hoofdklasse A afgesloten met winst. De Amsterdammers wonnen de inhaalwedstrijd met FC Rijnvogels met 3-0. Voor de Katwijkers stond er helemaal niets meer op het spel. AFC had nog wel de keus om als nummer dertien of veertien de herkansing in te gaan om hoofdklasser te blijven. AFC koos er voor om dertiende te worden en de nacompetitie te starten met een uitwedstrijd tegen DETO Twenterand, de nummer vijf van de eerste klasse D.

3562
30 mei 2018

Barendrecht raakt zijn trainer kwijt aan eredivisionist Excelsior. Adrie Poldervaart (47) had de afgelopen seizoenen een dubbelfunctie, fysiotherapeut bij Excelsior en hoofdtrainer bij Barendrecht. Deze maand behaalde hij de papieren voor UEFA Pro (coach betaald voetbal) en was hij direct nadrukkelijk in beeld om bij Excelsior Mitchel van der Gaag op te volgen, die naar NAC Breda vertrekt.

3002
29 mei 2018

Capelle heeft zich een prima uitgangspositie verschaft door uit bij Excelsior '31 met ruime cijfers te winnen. Het werd in Rijssen 1-4. Daardoor staat Capelle met anderhalf been in de finale op weg naar klassebehoud voor de Derde divisie. Spijkenisse heeft een veel lastiger klus om Hoek van zich af te slaan. In Zeeuws Vlaanderen werd het 1-0 voor de thuisclub.

5804
29 mei 2018

Berkum is de strijd om een plek in de Derde divisie gestart met een uitzege. De Zwollenaren stapten in Hoornaar bij SteDoCo met een 1-2 uitslag van het veld. SteDoCo wacht komende zaterdag een pittige klus in de return. Dat geldt ook voor Ter Leede. Ajax stuurde de Sassenheimers met een 2-0 nederlaag terug naar de bollenstreek.

5156
27 mei 2018

WERKENDAM - Laatste ronde helpers weg. Dat was de sticker die geplakt kon worden op de apotheose van het spannend slot in de Tweede divisie. Juist in de laatste wedstrijd stonden op sportpark De Zwaaier in Werkendam de nummers één en twee tegenover elkaar. Slechts twee punten was de voorsprong van Katwijk op Kozakken Boys.

5449
27 mei 2018

URK - Eemdijk heeft clubgeschiedenis geschreven door kampioen te worden in de hoofdklasse B, door sommigen ook wel de Hoofdklasse Bizar genoemd.

6082