Seizoen 2018-2019

4 oktober 2018

Katwijk heeft trainer Jack van den Berg ontslagen, "na goed onderling overleg" zo staat er op de clubsite te lezen. De teleurstellende nederlaag van afgelopen zaterdag (2-4 tegen Excelsior Maassluis) zette diverse gesprekken in gang en daaruit kwam naar voren dat er onvoldoelde 'synergie' was tussen trainer en spelers.

8194
2 oktober 2018

Bij het duel tussen Hoek en Quick Boys kwam de kwestie van al dan niet opzettelijk hands in het strafschopgebied uitgebreid aan de orde. En scheidsrechter Eric Thijs deed nog een extra duit in het zakje door in de slotfase Thomas van Renterghem na zijn handsbal ook nog een rode kaart voor te houden.

16986
30 september 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Twee seizoenen zonder de moeder aller derby's voelde voor heel Bunschoten-Spakenburg als de spreekwoordelijke taart zonder kers. Dat zowel blauw als rood hevig toe waren aan een nieuwe editie van de roemruchte burenstrijd bleek de afgelopen week overduidelijk uit de stormloop op toegangskaarten.

13321
30 september 2018

AMSTERDAM - Was AFC steengoed in de KNVB-beker om Telstar (5-0) uit het toernooi te knikkeren, ook tegen Jong Almere City pakte de formatie van trainer Ulrich Landvreugd stevig uit met 5-1. Een uitslag, die niet alleen aangaf dat de rode ploeg in een bloedvorm verkeert, maar ook goed genoeg is voor de koppositie in de Tweede divisie die de Amsterdammers overnamen van IJsselmeervogels.

7852
30 september 2018

HOEK - Toen Kay Tejan in blessuretijd vanaf elf meter scoorde, was eigenlijk iedereen meteen gewend aan het idee dat Quick Boys drie punten rijker naar huis zou gaan. Behalve de spelers van Hoek. Die knepen nog een keer alle resterende energie uit het lijf en zie daar, het wonder geschiedde. Uit een vrije schop ging de bal eerst naar de vleugel en vandaar voor het hok.

8364
29 september 2018

De amateurclubs die nog actief zijn in het KNVB-bekertoernooi hebben zwaar geloot. De tweelingbroers Kenny en Yordi Teijsse, beide actief voor tweededivisionist AFC, hadden geen gelukkige hand van loten. Tenminste, vanuit het perspectief van de amateurs. Misschien heeft AFC het nog het meest getroffen met TOP Oss, de andere amateurs hebben het een stuk zwaarder.

5445
29 september 2018

De Spakenburgse broedertwist, ook wel de Moeder aller derby's genoemd, is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd ontbrandde vrijwel meteen na de aftrap en kende twee vroege doelpunten voor beide partijen. Toch ging Spakenburg met een de voorsprong rusten, want Agjend Selimi scoorde vlak voor het rustsignaal met het hoofd.

11600
29 september 2018

DVS '33 Ermelo heeft met 0-9 uitgehaald tegen Eemdijk. Bijna zorgde Berry Powel in de slotminuut nog voor de dubbele cijfers, maar dat bleef de 'Diekers' bespaard. Koploper Quick Boys leek in Hoek met drie punten aan de haal te gaan toen Kay Tejan in de blessuretijd vanaf de strafschopstip 2-3 scoorde.

11469
29 september 2018

Afgelopen woensdag verloor Volendam nog nipt van eredivisionist Vitesse, maar nu pakte het tegen Jodan Boys de draad weer op. Het won met 1-2 van Jodan Boys en daardoor blijven de wijdbroeken aan de leiding in de hoofdklasse A. Maar de Volendammers zagen ook dat achtervolgers Spijkenisse en FC 's-Gravenzande geen misstap maakten.

7379
29 september 2018

DUNO D. heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren en dat kostte de ploeg uit Doorwerth ook meteen de koppositie. Sparta Nijkerk bleef DUNO met 2-1 de baas. Urk profiteerde volop van de misstap van DUNO. De Urkers wonnen met 3-2 van DETO Twenterand en staan nu met twaalf punten op de eerste plaats. Ook Flevo Boys, de aartsrivaal van Urk, doet het goed.

9051
28 september 2018

Waar zou de voorbeschouwer van Voetbal op Zaterdag het eens over hebben? Ja natuurlijk, de derby in Bunschoten-Spakenburg. De confrontatie tussen 'rood' en 'blauw' is dit seizoen in ere hersteld. En dat willen ze weten daar in het voetbalgekke dorp aan de boorden van het IJsselmeer. In augustus was er al een aankondiging van de voorverkoop van kaarten.

12019
28 september 2018

De controle van de dagcijfers levert vaak uitschieters op. Op speeldag 4 schoten de ploegen in de hoofdklasse B uit hun slof met 32 doelpunten. Dat was er eentje meer dan bij de opening van het seizoen. De hoofdklasse A sprong eruit met gele kaarten. De acht scheidsrechters trokken bij elkaar opgeteld 34 gele kaarten, een nieuw dagrecord. Meer dan 30 is uitzonderlijk geel.

11115
27 september 2018

Negen amateurclubs gaan zaterdagavond 29 september (rond 23.00 uur) in de bokaal om te loten voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Twee van de negen amateurploegen plaatsten zich voor de tweede ronde door een BVO uit te schakelen. AFC liet weinig heel van Telstar (5-0) en Noordwijk klopte Sparta (3-2).

5094
27 september 2018

KATWIJK - Realistisch als hij is liet Jack van den Berg in de aanloop naar de bekerstrijd tegen SC Heerenveen nadrukkelijk optekenen dat hij een bekerstunt van zijn ploeg niet erg waarschijnlijk achtte. "Iedere voetbalkenner zal met mij eens zijn dat het niveauverschil tussen Tweede divisie en Eredivisie normaliter te groot is. De kans

4921
27 september 2018

STAPHORST - Bij het naderen van het Uur U, de aftrap van het KNVB-bekerduel tussen Staphorst en PEC Zwolle, ontrolden de harde kern supporters een dundoek met daarop CUPFIGHTERS VV STAPHORST. Op een mega-billboard kregen de spelers van de thuisclub nog eens extra duidelijk hun opdracht mee: KOP D'R VEUR.

4891
26 september 2018

Katwijk heeft net niet voor een stunt kunnen zorgen tegen eredivisionist Heerenveen. Lang hielden de Katwijkers de profs op 0-0, maar ver in de verlenging wisten de Friezen er met de zege vandoor te gaan. Ook Staphorst kon tegen PEC Zwolle niet voor een verrassing zorgen, maar daar kunnen ze alleen zichzelf iets voor kwalijk nemen.

4640
26 september 2018

NOORDWIJK - Onverwachte, tegendraadse uitslagen geven het KNVB-bekertoernooi extra sjeu. De 3-2 overwinning waarmee Noordwijk in de eerste ronde het Rotterdamse Sparta uitschakelde was typisch zo'n wedstrijd, waarvan de amateurclub in de aanloop hoopt dat er een surprise uit de bus rolt.

5590
25 september 2018

Elk KNVB-bekertoernooi kent zijn verrassingen. In de eerste ronde van jaargang 2018-2019 waren er al gelijk een paar te noteren. Derde divisionist Noordwijk (vorig seizoen nog hoofdklasser) versloeg eerstedivisionist Sparta (dat vorig seizoen nog in de eredivisie speelde).

5007
24 september 2018

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) looft ook dit jaar de Gulden Gids Award uit voor de mooiste presentatiegids onder de ruim 1800 clubs die zijn aangesloten bij de BAV. Clubs die mee willen doen met de verkiezing moeten hun gids insturen voor 1 oktober. Aan de verkiezing van de Gulden Gids Award zijn geldprijzen verbonden. De winnaar krijgt 250 euro.

3377
23 september 2018

HARDENBERG - Regen, regen en nog eens regen. Hoewel het natuurlijke gras van sportpark De Boshoek de overvloedige neerslag uitstekend verwerkte, werd het wedstrijdverloop tussen HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys in hoge mate door de nattigheid beïnvloed.

8144