Nieuws

Rechter verklaart Achilles '29 failliet

Nieuws
Tweede divisie
Competitie

 

3 januari 2018

Op verzoek van de belastingdienst heeft de rechtbank (in Zutphen) Achilles '29 failliet verklaard. Zo meldt Omroep Gelderland. De Groesbekers spelen nog met de gedachte beroep aan te tekenen tegen de rechterlijke beslissing.

 

Het faillissement strekt zich uit over de BV van Achilles '29, waaronder het eerste elftal  en het belofteteam vallen. De jeugd en de vrouwen maken deel uit van de 'vereniging' Achilles '29.


Als gevolg van deelname aan de Eerste divisie kwam de financiële huishouding al zwaar onder druk te staan en dat is er met de degradatie afgelopen seizoen niet beter op geworden. De schuldenlast beloopt een bedrag tussen de drie en vier miljoen euro. Al vanaf april 2017 kampt Achilles '29 met liquiditeitsproblemen waardoor spelers hun salaris niet of anders zeer onregelmatig krijgen. Momenteel is er een betalingsachterstand van drie maanden.


De KNVB wacht op een definitieve uitspraak voordat de voetbalbond Achilles '29 uit de competitie neemt. Daarmee blijven spelers in onzekerheid of ze in de winterstop transfervrij kunnen vertrekken naar een andere club en nog contractueel moeten blijven uitkomen voor Achilles '29.